Durmuş: İcap Nöbetinde Keyfi Uygulamalara Son Verilmeli
17 Nisan 2019, Çarşamba

Genel Başkanımız Semih Durmuş, sağlık çalışanlarının icap nöbeti tuttuğu halde icap nöbeti ücreti alamadıklarını belirterek bu konuda keyfi uygulamalara son verilmesi gerektiğini ifade etti. 

Zonguldak Şubemizin düzenlediği İl Divan Toplantısı Genel Başkanımız Semih Durmuş’un katılımıyla gerçekleşti.

İCAP NÖBETİ UYGULAMASI AKLA VE VİCDANA UYMUYOR

Programda konuşan Semih Durmuş, sağlık hizmetlerinde icap nöbeti uygulamasının olduğunu ancak icap nöbeti tutan sağlık çalışanlarının haklarını alamadığını ifade etti. İhtiyaç halinde kişilerin evinden göreve çağrılması olarak icap nöbetini tanımlayan Durmuş, yasa çerçevesinde en fazla 120 saat icap nöbeti tutulabileceğini ve normal nöbet ücretinin yüzde 40’nın sağlık çalışanına verilmesi gerektiğini söyledi. Bugün bir Sayıştay uzmanı tarafından icap nöbetinin sadece uzman doktora verilir kararının nöbet tutan tüm sağlık çalışanlarına haksızlık olduğunu vurgulayan Durmuş, “Uzman doktor dışındaki çalışanlara icap nöbeti de tutturulamaz, icap nöbet ücreti de ödenemez hükmü var. Bakanlık bu görüşü dikkate alıyor ve sağlık çalışanlarına icap nöbet ücreti ödemiyor ancak sağlık çalışanları haklarını alamadıkları halde icap nöbeti tutmak zorunda bırakılıyor” dedi. Bu uygulamanın akla ve vicdana uymadığını söyleyen Durmuş, bazı idarecilerin ücret ödenmemesine rağmen sağlık çalışanlarına icap nöbeti tutturmaya devam ettiğini belirtti. Keyfi uygulamalara son verilmesi gerektiğini aktaran Durmuş, “Sağlık hizmetinin devam etmesi için icap nöbeti uygulaması devam edecekse çalışanlarımızın hakkı da verilmelidir” şeklinde konuştu.

SAĞLIK-SEN OLARAK, HİÇBİR KONUYA GÖZÜ KAPALI EVET DEMEYECEĞİZ

Memur-Sen ve Sağlık-Sen’in değerlerine de değinen Durmuş, “Ezberle değil, kavrayarak, geçiştirerek değil, içerik katarak, düşünülmüş ve planlanmış faaliyetleri hayata geçireceğiz. Sağlık-Sen olarak, hiçbir konuya gözü kapalı evet demeyeceğiz” dedi. Teşkilatımızın yeni Türkiye’nin inşası, istikrarı ve istikbalinin umudu olduğunu dile getiren Durmuş, çalışmalarımızı yürütürken; insanımıza faydalı olacak ve sağlık sistemine katma değer üretecek faaliyetler yapacağımızdan hiç kimsenin kuşkusu olmaması gerektiğini ifade etti. Konuşmasında Singapur’u örnek veren Durmuş, Singapur’un kendi küçük ekonomisini kalkındırarak büyüdüğünü belirtti. 1965’te dünyanın en fakir 10 ülkesinden biri olan Singapur’un şimdi dünyanın en zengin ülkelerinden biri haline geldiğini söyleyen Durmuş, bunun sırrının yer altı ve yer üstü doğal zenginliklere bağlı olmadığını, Memur-Sen Kurucu Genel Başkanı Merhum Mehmet Akif İnan’ın bize vasiyeti olan erdem bilincinde olduğunu kaydetti. Singapur’un insana yatırım yaptığını aktaran Durmuş, nitelikli insan yetiştirmenin geleceği inşa etmek olduğunu söyledi.

KARA: DÖNER SERMAYE SİSTEMİ ARTIK MİADINI DOLDURDU

Programda konuşan Zonguldak Şube Başkanımız Mehmet Ali Kara ise Zonguldak’ta sağlık çalışanlarına yönelik anket gerçekleştirdiklerini ve çalışanların en önemli sorun olarak döner sermaye sistemini gördüklerini ifade etti. Zonguldak’ta neredeyse tüm hastanelerde döner sermaye ödemeleriyle ilgili sorunların hat safhada olduğunu belirten Kara, döner sermaye sisteminin artık miadını doldurduğunu ve yeniden inşa edilmesi gerektiğini söyledi.

Genel Başkanımız Semih Durmuş’un yanı sıra programa Genel Başkan Vekilimiz Durali Baki, AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Bartın Şube Başkanımız Naci Durmuş, Düzce Şube Başkanımız Cihan Özal ve Memur-Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar katıldı.

Genel Başkanımız Semih Durmuş ve beraberindeki heyet program öncesi bir dizi ziyaretlerde bulundu. Durmuş, Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş'ı ziyaret ederek Zonguldak’a ve sağlık çalışanlarına dair istişarelerde bulundu.

Daha sonra Zonguldak Belediye Başkanlığı'na seçilen Ömer Selim Alan’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Durmuş, Alan'a görevinde başarılar diledi.

Zonguldak’taki temaslarına İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ertuğrul Güner'i ziyaret ederek devam eden Durmuş, Güner’le il özelinde sağlık çalışanları açısından var olan sorunları ve çözüm önerilerini konuştu.

Zonguldak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kemal Gümrükçü de ziyaret eden Durmuş, il müdür yardımcıları ve müdürlük çalışanlarıyla bir araya geldi.

Durmuş, daha sonra Zonguldak Kozlu'da yeniden Belediye Başkanlığı'na seçilen Ali Bektaş’ı ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Hasan Tosun'la görüşen Durmuş, hastane ve çalışanlar hakkında bilgi aldı.

Son olarak Genel Başkanımız Durmuş AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan'ı ziyaret etti.

PAYLAŞ :