Baki ve Aslan Edirne Şubemizin İl Divan Toplantısına Katıldı
14 Nisan 2019, Pazar

Edirne Şubemizin düzenlediği İl Divan Toplantısına Genel Başkan Vekilimiz Durali Baki ve Genel Başkan Yardımcımız Abdülaziz Aslan katıldı.

BAKİ: HAKLININ VE EZİLENİN YANINDA YER ALAN ERDEMLİLER HAREKETİYİZ

Toplantıda konuşan Genel Başkan Vekilimiz Durali Baki, Memur-Sen ve Sağlık-Sen’in bu ülkenin mayası olduğunu ifade etti. Yasakların ve konuşulmayan konuların üzerine hiç korkusuz gittiğimizi belirten Baki, Türkiye’nin geleceğine katkı sunmak için teşkilat olarak hiç çekinmeden elimizi ve gövdemizi taşın altına koyduğumuzu, her zaman koymaya da hazır olduğumuzu söyledi.

Ülkemizin değerlerine sahip çıktığımızı ve bu değerleri yıkmak isteyenlerin karşısında olduğumuzu aktaran Baki, geçmişte nasıl mücadele verdiysek bugün de mücadelemizin devam ettiğini dile getirdi. Zamana ve şartlara göre şekil alanların her zaman kaybettiğini vurgulayan Baki, Memur-Sen Kurucu Genel Başkanı Merhum Mehmet Akif İnan’ın ufkuyla güçlünün yanında değil, haklının ve mazlumun yanında yer alan erdemliler hareketi olarak yolumuza devam ettiğimizi kaydetti.

ASLAN: TEŞKİLAT OLARAK BİR BİNANIN TUĞLALARI GİBİ OLMALIYIZ

Genel Başkan Yardımcımız Abdülaziz Aslan ise teşkilatta birlik ve berberliğin ehemmiyetine değindi. Genel Kurul sürecinin artık geride kaldığını hatırlatan Aslan, “Teşkilat olarak bir binanın tuğlaları gibi olmalıyız” dedi. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarının çok olduğunu belirten Aslan, üyelerimizden ve teşkilatımızdan aldığımız güçle birlik ve berberlik içerisinde sorunların çözümü için mücadele vermemiz gerektiğini kaydetti. İstişare ve meşveretin çok önemli olduğunu söyleyen Aslan, teşkilatımızın ve üyelerimizin her bireyinin bizim için önemli olduğunu aktararak sorunların üzerine giderken ayrıştırıcı bir dilin kullanılmaması, aksine birleştirici ve bütünleştirici bir üslup benimsememiz gerektiğine vurgu yaptı.        

TURHAN: SAĞLIK ÇALIŞANLARI ENDİŞE İÇİNDE ÇALIŞIYOR

Programda konuşan Edirne Şube Başkanımız Erhan Turhan, Edirne’de sağlık çalışanlarının zaman zaman şiddete maruz kaldıklarını belirterek personelin endişe içinde çalıştığını ifade etti. Sağlık çalışanlarının şiddetle karşı karşıya kalmasının kabul edilemez olduğunu söyleyen Turhan, caydırıcı ve kalıcı önlemlerin bir an önce devreye girmesi gerektiğini belirtti.  

Edirne Şubemizin İl Divan Toplantısına İstanbul Üniversite Şube Başkanımız İsmail Çor ve Tekirdağ Şube Başkanımız Hamza Öksüz de katıldı.

PAYLAŞ :