Durmuş: Yoğun İş Yükü Sağlık Çalışanlarının Aile Saadetini Bozuyor
12 Nisan 2019, Cuma

Genel Başkanımız Semih Durmuş, istihdam yetersizliği nedeniyle sağlık çalışanlarının yoğun iş yüküne maruz kaldığını ve bu durumun çalışanların aile saadetini bozduğunu belirtti.

Manisa Şubemizin düzenlediği İl Divan Toplantısı Genel Başkanımız Semih Durmuş’un katılımıyla gerçekleşti.

İŞ YÜKÜNÜN HAFİFLETİLMESİ İÇİN YENİ İSTİHDAMLARIN YAPILMASI KAÇINILMAZ

Programda konuşan Genel Başkanımız Semih Durmuş, sağlık çalışanlarının istihdam yetersizliği nedeniyle aile yapısının bozulduğunu ifade etti. Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre ülkemizde 400 bin ebe ve hemşireye ihtiyaç olduğunu hatırlatan Durmuş, şu an 150 bin ebe ve hemşirenin 400 bin hemşirenin yapması gereken işi yüklendiğini söyledi.  Sağlık hizmetlerine başvurunun 2’den 8’e çıktığını dile getiren Durmuş, bir sağlık çalışanının eskiye oranla yükünün de 4 kat arttığını ve Türkiye’deki sağlıkçıların Avrupa’da meslektaşlarından 5 kat daha fazla çalıştığını ifade etti. Bu durumun insani, vicdani ve sürdürülebilir olmadığını söyleyen Durmuş, çalışanın kaderine terk edilmemesi gerektiğini ve bu gidişe son verilmesi gerektiğini kaydetti. Ayrıca sağlık çalışanlarının istihdam sorunu nedeniyle bir ay içerisinde 10’a yakın nöbet tuttuğunu aktaran Durmuş, bu durumun çalışanların aile birliğini ve aile saadetinin bozulmasına neden olduğunu söyledi. Yoğun iş yükünün hafifletilmesi için yeni istihdamların yapılmasının kaçınılmaz olduğunu belirten Durmuş, özellikle şehir hastanelerinde daha büyük alanlarda aynı sayılarla hizmet vermenin zorluğuna da dikkat çekti.

KENDİNİ TEKRARLAMAYAN VE DEVAMLI ÜRETEN BİR YAPIYA DA OLACAĞIZ

Tüm kararlarımızı istişare yöntemiyle ve ortak akılla alacağımızı ifade eden Durmuş, artık ‘birlikte karar verdik, birlikte uyguladık ve birlikte sonuçlandırdık’ anlayışını işleteceğimizi dile getirdi. Kişi odaklı kararlardan çok zarar gördüğümüzü belirten Durmuş, işin ehline danışarak,  sendikal duruşa içerik katarak, düşünülmüş, planlanmış faaliyetleri hayata geçireceğimizi söyledi. Ezberleri bozan sendikal mücadelemizle talep arayışında aktif ve kararlı olacağımızı aktaran Durmuş, kendini tekrarlamayan ve devamlı üreten bir yapıya da olacağımızı kaydetti.

DURAL: TEK YUMRUK HALİNDE BİRLİKTE HAREKET ETMELİYİZ


Genel Başkan Yardımcımız Yusuf Dural da konuşmasında teşkilatımızın birlik ve berberliğine vurgu yaptı. Sağlık-Sen’in teşkilatından, üyelerinden ve sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarından aldığı güç ile yoluna devam ettiğini söyleyen Dural, “Sorunlarımız ve taleplerimiz için tek yumruk halinde birlikte hareket edersek çözüm noktasında önemli adımlar atabiliriz” dedi. Döner sermaye başta olmak üzere sağlık çalışanlarının birçok sorunu olduğunu belirten Dural, sendikamızın bu sorunların çözümü için büyük gayret gösterdiğini de sözlerine ekledi. 

IRGATOĞLU: SAĞLIK ÇALIŞANLARININ HER TÜRLÜ ZORLUĞA RAĞMEN BÜYÜK BİR ÖZVERİ İLE ÇALIŞIYOR

Programda konuşan Manisa Şube Başkanımız Mustafa Irgatoğlu ise Manisa’da sağlık çalışanlarının her türlü zorluğa rağmen büyük bir özveri ile çalışmaya devam ettiğini söyledi. Çalışanların her zaman daha fazlasını hak ettiklerini belirten Irgatoğlu, “Sağlık-Sen olarak çalışanlarımızın yanında ve üzerimize düşen sorumluluğun farkında olarak mücadelemiz devam edecektir” dedi.

Genel Başkanımızın Semih Durmuş’un yanı sıra programa Genel Başkan Yardımcımız Yusuf Dural, İzmir 1 No’lu Şube Başkanımız Özgür Yıldırım ve Siirt Şube Başkanımız Vesim Eviz katıldı.

Genel Başkanımız Semih Durmuş ve beraberindeki heyet Manisa Şehir Hastanesi Kütüphanesinin açılışını gerçekleştirirken program öncesi de bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Semih Durmuş ve beraberindeki heyet ilk olarak İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici’yi ziyaret ederek, İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık-Sen İşyeri Temsilciliği’nin açılışını gerçekleştirdi.

Durmuş, daha sonra Merkez Efendi Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Mehmet Fatih Zeren’i ziyaret ederek sağlık çalışanları ile bir araya geldi.

Manisa Şehir Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Serkan Saka’yı ziyaret eden Durmuş, Manisa Şehir Hastanesi İşyeri Temsilciğinin açılışını gerçekleştirdi.

Durmuş, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Cengiz Cengizis’i de ziyaret etti.

Daha sonra Semih Durmuş, AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli’ye nezaket ziyaretinde bulundu.

Yeniden Şehzadeler Belediye Başkanı seçilen Ömer Faruk Çelik’e de ziyarette bulunan Durmuş, hayırlı olsun diyerek başarılar diledi.

Son olarak Genel Başkanımız Durmuş, Yunus Emre Belediye Başkanı olarak yeniden seçilen Dr. Mehmet Çerçi’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

PAYLAŞ :