Baki ve Aslan, Balıkesir, İstanbul 2 No’lu Şubelerimizin Programına Katıldı
07 Nisan 2019, Pazar

Balıkesir Şubemizin ve İstanbul 2 No’lu Şubemizin düzenlediği programlara Genel Başkan Vekilimiz Durali Baki ve Genel Başkan Yardımcımız Abdülaziz Aslan katıldı.

BAKİ: SAĞLIK-SEN VE MEMUR-SEN TÜRKİYE’NİN MOZAİĞİDİR

Programda konuşan Genel Başkan Vekilimiz Durali Baki, Sağlık-Sen ve Memur-Sen’in çalışanı merkeze alarak sendikacılık yaptığını ifade etti. Sendikamızın temelinde çalışanların mayası olduğunu söyleyen Baki, çalışanların dili, dini, meşrebi, mezhebi ve ırkıyla hiçbir zaman uğraşmadığımızı çalışanlarla, üyelerle ve teşkilatla büyüyerek güçlendiğimizi belirtti. Bu zamana kadar sendikal alanda söylenmeyenleri ve istenmeyenleri gündeme taşıdığımızı aktaran Baki, Sağlık-Sen’in, Memur-Sen’in Türkiye’nin mozaiği olduğunu ve her kesimden insanı temsil ettiğini dile getirdi. Kimseyi ötelemediğimizi ve itelemediğimizi ifade eden Baki, bizim gibi düşünmeyenleri de kucaklayacağımızı söyledi.

ASLAN: YAPTIKLARIMIZ YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATIDIR

15 Mayıs yetki sürecine dair konuşan Genel Başkan Yardımcımız Abdülaziz Aslan ise sendikamızın yaptıklarının yapacaklarının teminatı olduğunu ifade etti. Sağlık-Sen’in yetkili olmadığı süreçte de kazanımlara odaklandığını ve yetkili olduktan sonra ise sendikal mücadelesiyle kazanımların altına imza attığını ve atmaya da devam edeceğini söyleyen Aslan, malum sendikaların yetkili oldukları süreçte kazanım adına sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarına fayda sağlayamadıklarını belirtti. Günümüzde de suni gündemlerle algı operasyonları yapmak isteyenlere sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının aldanmadığını dile getiren Aslan, sendikamızın çözüm odaklı sendikal anlayışının sorun odaklı sendikacılık yapanları rahatsız ettiğini belirtti.    

ERZİ: SAĞLIK KURUMLARI DÖNER SERMAYEYİ EN ÜST ORANLARDAN DAĞITMALI

Balıkesir Şube Başkanımız Nihat Erzi ise konuşmasında Balıkesir’de sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarına değindi. Çalışanlarının adaletsiz döner sermaye ücreti ödemeleri nedeniyle mutsuz olduğunu belirten Erzi, “Sağlık Bakanlığı sağlık çalışanlarının tamamına yansıyacak acilen köklü bir değişiklik yapmalı, bu arada da ilimizdeki sağlık kurumları mümkün olduğunca döner sermayeyi en üst oranlardan dağıtmalıdır” dedi.

ÖZTÜRK: İSTANBUL’DA YENİ ALIMLARLA ÇALIŞANLARA NEFES ALDIRILMALI

İstanbul 2 No’lu Şube Başkanımız Cesur Öztürk ise konuşmasında sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının İstanbul’daki yoğunluk nedeniyle çalışma şartlarının oldukça zor olduğunu belirtti. Özellikle İstanbul’da personel ihtiyacının hat safhada olduğunu söyleyen Öztürk, yeni alımlarla çalışanlara nefes aldırılması gerektiğini dile getirdi.

Genel Başkan Vekilimiz Durali Baki ve Genel Başkan Yardımcımız Abdülaziz Aslan’ın yanı sıra İstanbul 2 No’lu Şubemizin İl Divan Toplantısına Afyonkarahisar Şube Başkanımız Abdulkadir Hız, Ankara 1 No’lu Şube Başkanımız Şenol Şahin, Erzurum Şube Başkanımız Abdullah Duman, Gaziantep Şube Başkanımız Mehmet Ali Arayıcı, Isparta Şube Başkanımız Erdal Demiralay, Kocaeli Şube Başkanımız Erdal Yıldırım ve Yalova Şube Başkanımız İbrahim Oktay katıldı.

PAYLAŞ :