Baykan, Samsun Şubemizin İl Divan Toplantısına Katıldı
07 Nisan 2019, Pazar

Samsun Şubemizin İl Divan Toplantısı Genel Başkan Yardımcımız İdris Baykan’ın katılımıyla gerçekleşti.

Programda konuşan Genel Başkan Yardımcımız İdris Baykan sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarına ve sendikal mücadeleye dair açıklamalar yaptı. Memur-Sen’in Merhum Necmettin Erbakan Hocanın geleceğe dair öngörüsüyle kurulduğunu belirten Baykan, Memur-Sen’in özelde; üyelerinin ekonomik, sosyal, kültürel, özlük, mesleki, hak ve menfaatlerini korumayı ve geliştirmeyi, genelde ise; ülkemizde cereyan eden her türlü hakarşı çıkmayı temel amaç edindiğini ifade etti. Memur-Sen Kurucu Genel Başkanı Rahmetli Mehmet Akif İnan’ın “ Sendikal mücadelemiz ülkemizin geleceğini inşa etme adına bir erdemliler hareketidir” ufkunu benimsediğimizi aktaran Baykan, “Biz sendikacılığı hem üyelerimiz hem de insanlık için yapıyoruz. Üyelerimizin hak ve kazanımları için mücadele ederken, mazlumların sesi oluyor, demokrasiden, temel hak ve özgürlüklerden yana tavır geliştiriyoruz” şeklinde konuştu. Güçlünün değil, haklının yanında olduğumuzu dile getiren Baykan, “Sağlık-Sen olarak sendikacılığı ücret boyutuna indirgemiyor, bizi biz yapan medeniyet değerlerimizin ışığında, ülkemiz, milletimiz, dindaşlarımız ve bütün dünya mazlumları için sendikacılık yapıyoruz. Mücadelemiz devam edecek, kazanmaya ve kazandırmaya devam edeceğiz. Çünkü bizim sendikacılığımız ezber bozan yepyeni bir nefestir” dedi.

ŞİDDETİN SON BULMASI İÇİN CAYDIRICI ÖNLEMLERİN ALINMASI FARZ OLDU

Şiddetin artık toplumsal bir sorun haline geldiğini vurgulayan Baykan, şiddetin son bulması için caydırıcı önlemlerin alınmasının farz olduğunu belirtti. Şiddete karşı toplumsal ve bireysel olarak tepkimizi ortaya koymamız gerektiğini söyleyen Baykan, şiddetin önlenmesinin hem sağlık çalışanları için hem de toplum için elzem olduğunu dile getirdi. Büyük fedakârlıkla vatandaşlarımıza hizmet veren sağlık çalışanlarına gerçekleşen saldırıların vahim bir tablo olduğunu belirten Baykan, yetkililer tarafından sendikamızın şiddete yönelik çalışmalarını dikkate alması gerektiğini ifade etti. 

BİÇER, İSTİŞARE KÜLTÜRÜNÜN ÖNEMİNE VURGU YAPTI

Samsun Şube Başkanımız İlyas Biçer ise istişare kültürünün önemine vurgu yaptı. Şube olarak bu kültürü yaşatma gayesinde olduklarını belirten Biçer, her fikrin kendileri için değerli olduğunu ve birlik ve beraberlik içerisinde sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarını taleplerini gündeme getirdiklerini ifade etti.

Genel Başkan Yardımcımız İdris Baykan ve Samsun Şube Başkanımız İlyas Biçer toplantı sonrası Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç’u ziyaret etti.

PAYLAŞ :