Ücrette Adaletin Tesis Edildiği Yeni Bir Sistem İnşa Edilmeli
06 Nisan 2019, Cumartesi

Genel Başkanımız Semih Durmuş, performans sisteminin kuruluş felsefesinden saptığını belirterek kimsenin hakkının yenilmediği, ücrette adaletin tesis edildiği bir döner sermaye sisteminin inşa edilmesi gerektiğini belirtti.

Ankara 2 No'lu, Ankara Bakanlık, Ankara Üniversite, Ankara 6 No'lu Şubelerimizin düzenlediği İl Divan Toplantısı Genel Başkanımız Semih Durmuş’un katılımıyla gerçekleşti.

Programda konuşan Semih Durmuş, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarına dair açıklamalarda bulundu. Döner sermaye sisteminin ahlaki olmadığını ifade eden Durmuş, "Çok çalışanın çok ücret alması gerekirken, çok çalışanın az ücret aldığı; az çalışanın çok ücret aldığı, eşit düzeyde çalışanların dahi eşit ücret alamadığı bir sistemin adil ve adaletli olması beklenemez" dedi. Performans sisteminin; çok çalışanın daha çok ücret alması demek olduğunu kaydeden Durmuş, sistemin günümüzde çok ücret vaadeden bir aldatmacaya dönüştüğünü dile getirdi. Sağlık çalışanlarının haklarının gasp edildiğini aktaran Durmuş, ücrette adaletin tesis edildiği yeni bir döner sermaye sisteminin inşa edilmesi gerektiğini söylediği. Eğitimleri, unvanları, çalıştıkları yıl aynı olmasına rağmen ve eşit yoğunlukta farklı hastanelerde çalışıyor olmasına rağmen sağlık çalışanlarının eşit döner sermaye ücreti alamamasının sorgulanması gerektiğini belirten Durmuş, "Adil ve adaletli bir döner sermaye yönetmeliği olsun ve emeğin karşılığı adaletli bir şekilde dağıtılsın diyoruz" şeklinde konuştu.

SADECE GÜVENLİK TEMELLİ VE KINAMA YAKLAŞIMLARIYLA ŞİDDET ÇÖZÜLEMEZ

Şiddetin sağlık çalışanları için büyük sorun olduğunu ifade eden Durmuş, Sağlıkta memnuniyetin yüzde 80’lere ulaştığı bir noktada, her zorluğa rağmen görevini en iyi şekilde ifa eden sağlık çalışanına şiddetin asla kabul edilemez olduğunu belirtti. Sağlıkta şiddete sıfır tolerans mücadelemizin, kamuoyu ve kamu otoritesi tarafından desteklenmesi gerektiğini söyleyen Durmuş, "Koruyucu ve önleyici çözümler bulunmadan, Avrupa’da bu sorunu aşabilmiş ülkelerin birikimine bakılmadan, sadece güvenlik temelli ve kınama yaklaşımlarıyla bu sorun çözülemez" dedi.

ADALET BİZİM EN ÖNEMLİ DEĞERLERİMİZDEN BİRİDİR

Memur-Sen'in sendikal mücadelesinin değerler üzerine inşa edildiğini aktaran Durmuş, değerlerimizin sendikal mücadelemizin manifestosu olduğunu dile getirdi. Sendikal mücadeleyi özlük haklarımızın geliştirilmesi ve özgürlük alanımızın genişletilmesi için yaptığımızı belirten Durmuş, "Adalet bizim en önemli değerlerimizden biridir. Çünkü, Allah bize adaletle  hükmetmeyi emrediyor. Bu nedenle kararlarımızda adil ve adaletli olacağız, adaleti talep edecek, adaleti teklif edeceğiz" ifadelerini kullandı. Amacımızın hem erdemli olmak hem de erdemli kişileri yetiştirmek olduğunu kaydeden Durmuş, "Biz teşkilat olarak bu sayede birbirimizle kaynaşabiliriz. O zaman eylemlerimiz, Sağlık-Sen'i  istenilen istikbale taşıyabilir. Buna göre ideal bir toplumu meydana getirmek için bize düşen; bu erdemleri hayatımıza sokmak suretiyle birlikte uyum içinde çalışan, kötülükleri kaldırıp, iyilikleri kazanmak üzere iş birliği yapabilen insanlar olmayı amaçlamaktır" diye konuştu.

KAÇAR: SENDİKAL MÜCADELEDE HER AN ULAŞABİLİRLİLİK, SAMİMİYET VE GÜVEN İLİŞKİSİ ÖNEMLİ

Konuşmasında sendikal mücadelede sonuca ulaşmaktan daha çok her an ulaşabilirliğin, samimiyetin ve güven ilişkisinin önemine değinen Onursal Genel Başkanımız ve AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mahmut Kaçar, sağlık çalışanlarının birikmiş sorunlarının olduğunu ve yeni seçilen Sağlık-Sen Genel Merkez Yönetiminin teşkilatla birlikte bu sorunların üstesinden geleceğine inancının tam olduğunu ifade etti.   

ÜNÜVAR: SAĞLIKÇILAR VE SİYASİLER TEMAS, TAHAMMÜL VE TEBESSÜMÜ AZIK EDİNMELİ

Sağlık çalışanları ve siyasetçilerin arasında 3T olarak özetlediği benzerlik olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Üyesi Necdet Ünüvar, 3T'nin temas, tahammül ve tebessüm olduğunu, sağlıkçıların ve siyasetçilerin 3T'yi uygularsa takdir ve teşekkürü elde edeceğini belirtti. Hem siyasetçiler için hemde sağlık çalışanları için 3T'nin önemli olduğunu vurgulayan Ünüvar, bu yolda halka hizmette takdir ve teşekkür bekleyenlerin temas, tahammül ve tebessümü azık edinmesi gerektiğini söyledi.

KARADOĞAN: BAKANLIK ÇALIŞANLARI MEMNUN ETMEK İÇİN ADIMLAR ATMALI

Genel Başkan Yardımcımız Şemsettin Karadoğan ise istihdam sorununa değindi. Sağlık çalışanlarının yoğun iş yükü altında ezildiğini aktaran Karadoğan, bakanlığın yeni istihdam alımlarıyla sağlık çalışanlarının üzerindeki yükü alması gerektiğini ifade etti. Sağlık çalışanlarının yıprandığını ve tükendiğini dile getiren Karadoğan, bakanlığın çalışanları memnun etmesi için adımlar atması gerektiğini söyledi.

BOLATÇI: ANKARA'DA SAĞLIK ÇALIŞANLARININ SORUNLARININ BAŞINDA DÖNER SERMAYE GELİYOR

Toplantıda konuşan Ankara 2 No'lu Şube Başkanımız Erdal Bolatçı, Ankara'da sağlık çalışanlarının sorunlarının başında döner sermaye ücretinin geldiğini söyledi. Hastanelere göre ödemelerin değiştiğini belirten Bolatçı, bu durumun sağlık çalışanlarının moralini bozduğunu ve huzursuzluğa neden olduğunu söyledi. 

ARSLAN: ÇALIŞANLAR UZUN ZAMANDIR GÖREVDE YÜKSELME SINAVININ AÇILMASINI BEKLİYOR

Ankara Bakanlık Şube Başkan Vekilimiz Osman Arslan da bakanlık çalışanlarının sorunlarına değindi. Özellikle görevde yükselme sınavının açılmasını çalışanların uzun zamandır beklediğini söyleyen Arslan, taşrada gerçekleşen sözleşmeli personel alımının merkez teşkilatında da olması gerektiğini ifade etti.

ÖZTÜRK: ÜNİVERSİTE HASTANELERİNİN SORUNLARI SAĞLIK BAKANLIĞI NEZDİNDE DEĞERLENDİRİLMELİ

Ankara Üniversite Şube Başkanımız Ercan Öztürk ise üniversite hastanelerinin sorunlarına değindi. Üniversite hastanelerinin sorunlarının Sağlık Bakanlığı nezdinde ele alınması gerektiğini söyleyen Öztürk, mali ve personel yönetimi olarak üzere üniversite hastanelerinde birçok konuda keyfi uygulamaların olduğunu belirtti.      

GÜMÜŞAY, 112 ÇALIŞANLARININ VE AİLE HEKİMLİĞİ ÇALIŞANLARININ SORUNLARINA DEĞİNDİ

Ankara 6 No'lu Şube Başkanımız Umut Gümüşay ise 112 çalışanlarının ve aile hekimliği çalışanlarının sorunlarına değindi. Özellikle Ankara'da 112 çalışanlarının mekan sıkıntısı çektiğini belirten Gümüşay, aile hekimliği çalışanlarının da özlük hakları konusunda sıkıntı ektiğini belirtti.  

Genel Başkanımız Semih Durmuş'un yanı sıra Onursal Genel Başkanımız ve AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mahmut Kaçar, Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Üyesi Necdet Ünüvar, Genel Başkan Yardımcımız Şemsettin Karadoğan, Amasya Şube Başkanımız Recep Eliaçık, Bursa Şube Başkanımız Gökhan Yünkül, Çankırı Şube Başkanımız Tuna Dinç, Çorum Şube Başkanımız Ahmet Saatçi ve Kastamonu Şube Başkanımız Mehmet Öz katıldı.

 

PAYLAŞ :