Durmuş: Yeni İstihdamlarla Sağlık Çalışanlarının İş Yükü Azaltılmalı
01 Nisan 2019, Pazartesi

Genel Başkanımız Semih Durmuş, kendilerinden ve ailelerinden feragat ederek görevlerini yapan sağlık çalışanlarının iş yükünün yeni istihdamlarla azaltılması gerektiğine vurgu yaptı.

Mersin Şubemizin düzenlediği İl Divan Toplantısı Genel Başkanımız Semih Durmuş’un katılımıyla gerçekleşti.

Sağlık çalışanlarının ailelerinden ve kendilerinden fedakarlık ederek uzun süre nöbetler tuttuğunu belirten Semih Durmuş, yoğun şekilde çalışan sağlık çalışanlarının yıprandığını ve tükendiğini söyledi. Sağlık çalışanlarının çocuklarının anne ve babalarını göremeden büyüdüğünü dile getiren Durmuş, bu durumun hem çocuklarının gelişimine hem de aile yapısına olumsuz yönde etki ettiğini ifade etti. Yeni istihdamların yapılarak sağlık çalışanlarının omuzundaki bu yükün hafifletilmesi gerektiğini söyleyen Durmuş, çalışan istihdamının Dünya Sağlık Örgütü standartlarına çekilmesi gerektiğini belirtti.

ÇALIŞANLARIN ALIN TERİNİN BOŞA AKMAMASI İÇİN GEREKEN MÜCADELEYİ VERECEĞİZ

Türkiye genelinde sağlık çalışanlarının en büyük sorunlarından biri olan döner sermaye ücreti adaletsizliğine de değinen Durmuş, sağlık çalışanlarının alın terinin boşa akmaması için gereken mücadeleyi vereceğimizi söyledi. Bu adaletsiz sistemin köklü değişikliklere ihtiyacı olduğunu ifade eden Durmuş, herkese adil bir şekilde döner sermaye ücretinin verileceği yeni bir sistemin oluşturulması gerektiğini dile getirdi. Pansumanlar yapılarak döner sermaye sisteminin düzelemeyeceğini vurgulayan Durmuş, tüm sağlık çalışanlarını mutlu edecek ve eşitliğin sağlanacağı yeni bir sistem için bakanlığa gerekli çalışmaların sendikamız tarafından verileceğini aktardı.

BAKİ: SORUNLARI GİDERMEK İÇİN TÜM İNKANLARIMIZI SEFERBER EDECEĞİZ

Programda konuşan Genel Başkan Vekilimiz Durali Baki ise sağlık çalışanlarının sorunlarına değindi. Başta sağlık çalışanlarının döner sermaye, icap nöbeti, istihdam sorunu, sağlıkta şiddet olmak üzere pek çok sorunla karşı karşıya olduğunu belirten Durali Baki, bu sorunları ortadan kaldırmak için Sağlık-Sen’in tüm imkanlarını seferber edeceğini söyledi.

DOĞAN: SABIRLA SORUNLARIN ÜZERİNE GİDECEĞİZ

Genel Başkan Yardımcımız Mahmut Faruk Doğan da Mersin Şube Başkanımız Hasan Özer’e yeni görevinde başarılar dileyerek sözlerine başladı. Sendikal mücadelenin önemine vurgu yapan Doğan, sorunların zamanla aşılacağına ve kazanımların sendikamızın mücadelesiyle elde edileceğini söyledi. Sabırla sorunların üzerine gideceğimizi belirten Doğan, çözüm odaklı sendikal mücadelenin kazanacağını dile getirdi.

KARADOĞAN: KONGRE SÜRECİNDE MERSİN TEŞKİLATININ DURUŞU TAKDİRE ŞAYANDI

Genel Başkan Yardımcımız Şemsettin Karadoğan ise konuşmasında Mersin teşkilatının mücadelesine ve azmine vurgu yaptı. Mersin’de 11 yıl şube başkanlığı yaptığını ve 6. Olağan Genel Kurul sonrası Sağlık-Sen Genel Merkezi’nde göreve başladığını ifade eden Şemsettin Karadoğan, bu yolda en büyük destekçisinin kendisini sendikal mücadelede hiç yalnız bırakmayan Mersin Şube teşkilatı olduğunu belirtti. Kongre sürecinde Mersin teşkilatının takdire şayan bir duruş sergilediğini söyleyen Karadoğan,  Aranıza nifak tohumları sokmak isteyenlere asla fırsat vermeyin, kardeşlik hukukunuzu çiğnetmeyen” diyerek sözlerini noktaladı.

ÖZER: ZOR BİR ŞEHİRDE SENDİKAL MÜCADELE VERİYORUZ

Programda konuşan Şube Başkanımız Hasan Özer de Sağlık-Sen’in önemli bir süreç geçirdiğini Mersin Şubesi olarak da bu süreçte dimdik ayakta durduklarını söyledi. Zor bir şehirde sendikal mücadele verdiklerini söyleyen Özer, Mersin’de artık bayrağı kendisinin devraldığını ve daha ilerilere taşımanın gayesiyle teşkilat olarak hareket ettiklerini söyledi.  Özer, Genel Başkan Yardımcımız Şemsettin Karadoğan’a verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ederek yeni Genel Merkez yönetimimize başarılar diledi.

Genel Başkanımız Semih Durmuş’un yanı sıra programa Genel Başkan Vekilimiz Durali Baki, Genel Başkan Yardımcılarımız Mahmut Faruk Doğan, Şemsettin Karadoğan, Nevşehir Şube Başkanımız Hakan Gündüzpolat ve Kayseri Şube Başkanımız Hasan Keser katıldı.

PAYLAŞ :