Durmuş: Çalışma Motivasyonu ve İş Huzuru Güvence Altına Alınmalı
30 Mart 2019, Cumartesi

Şehir Hastanelerinde vatandaşa hizmetin üst düzey olmasının amaçlandığını ifade eden Genel Başkanımız Semih Durmuş, bununla birlikte sağlık çalışanlarının çalışma motivasyonunun ve iş huzurunun güvence altına alınması gerektiğini söyledi.

SAYED’in (Sağlık Yönetimi ve Eğitimi Derneği) düzenlediği Sağlık Sempozyumu’nun 2. günü Genel Başkanımız Semih Durmuş’un katılımıyla gerçekleşti.

Sağlık alanında vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmenin ve sağlığı güvence altına almanın önemli olduğunu belirten Durmuş, ortak bir anlayışla sağlık çalışanlarının çalışma motivasyonunu ve iş huzurunu güvence altına almanın da çok önemli olduğunu ifade etti. Personellerin çalışma alanlarının eskiye nazaran çok daha ferah ve nitelikli olduğunu kaydeden Durmuş, bununla birlikte dinlenme alanları başta olmak üzere bazı bölümlerde eksiklik ve yetersizliklerin göze çarptığını dile getirdi. “Hâlbuki fiziki mekân sıkıntısı yaşanmayan şehir hastanelerinde çalışanlar için çok daha uygun alanların oluşturulabilir” diyen Durmuş “Bu problemler yeni yapılan, yapılacak alanlarda çözülmelidir” şeklinde konuştu.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA EZA VE ZORLUK ÇIKARTILMAMALI

Halka şifa dağıtan, kolaylık sunan sağlık çalışanlarına eza ve zorluk çıkartılmaması gerektiğini söyleyen Durmuş, bu konuda herkesin gereken duyarlılığı göstermesi gerektiğini dile getirdi. “Şehir Hastanelerinin, hem hizmet alıcıların hem de hizmet sağlayıcıların dilinde huzur veren bir ‘Şehir Efsanesi’ne dönüşmesini umut ediyorum” diyen Durmuş, sağlık alanında nitelikli hizmete ulaşımın kolaylaştırıldığı gibi sağlık çalışanlarının da hastaneye erişiminin, ulaşımının kolaylaştırılması gerektiğini kaydetti. Şehir hastanelerinin birçok yönden Türkiye sağlık sistemi için yeni kapılar açan, çok önemli fırsatlar doğuran bir proje olduğunu ifade eden Durmuş, “Şehir hastanelerinin olumlu ve olumsuz yönlerini teraziye koyduğumuzda olumlu yönlerinin çok daha ağır bastığını, olumsuz yönlerin ise düzeltilebilir hususlar olduğunu söyleyebiliriz” dedi.

ŞEHİR HASTANELERİ SAĞLIKTA DÖNÜŞÜMÜN ÖNEMLİ BİR NOKTASI

Şehir hastaneleriyle birlikte kökten bir yapılanma olmaması gerektiğini söyleyen Durmuş, sunulan hizmetin sistemleştirilmesi gerektiğini belirtti. Sağlık Bakanlığı’nın düzenleyici ve denetleyici fonksiyonun yanında, hizmet sunumu fonksiyonunu da uyumlu bir şekilde yürütmesinin önemine değinen Durmuş, “Şehir hastanelerinin tümünün faaliyete geçmesi ile birlikte oluşacak mali yükün dikkate alınması, hizmet alım maliyetlerinin çok iyi kontrol edilmesi gerekir” şeklinde konuştu. Şehir hastanelerinin sağlıkta dönüşümün önemli bir noktası olduğunu vurgulayan Durmuş, “Şehir hastaneleri gibi uzun süreli projelerin, sağlık politika değişikliklerine uyacak şekilde düzenlenmiş olması ayrıca önemlidir” dedi.

SAYED’i hem özel sektör, hem de resmi kuruluşlarda çalışan yöneticilerin eğitimine ve gelişimine dönük kongre, panel ve sempozyumlar düzenlediği için tebrik eden Durmuş, SAYED yönetimine çalışmalarında başarılar dileyerek sözlerini noktaladı.

Programa Genel Başkanımız Semih Durmuş’un yanı sıra Genel Başkan Vekilimiz Durali Baki, Genel Başkan Yardımcımız İdris Baykan, İstanbul 1 No’lu Şube Başkanımız Zafer Caner, İstanbul 2 No’lu Şube Başkanımız Cesur Öztürk, İstanbul Üniversiteler Şube Başkanımız İsmail Çor ve Yalova Şube Başkanımız İbrahim Oktay katıldı.

 

 

PAYLAŞ :