Durmuş: Sisteme Katma Değer Üretecek Faaliyetler Yapacağız
26 Mart 2019, Salı

Genel Başkanımız Semih Durmuş, insanımıza faydalı olacak, sağlık sistemine katma değer üretecek tasarlanmış ve planlanmış faaliyetler yapacağımızı belirtti.

Tokat Şubemizin İl Divan Toplantısı Genel Başkanımız Semih Durmuş'un katılımıyla gerçekleşti. 

 

ÇÜRÜTEN DEĞİL HAYAT VEREN BİR MEDENİYETİN VARİSLERİYİZ

Programda konuşan Semih Durmuş, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarına ve gündeme dair açıklamalarda bulundu. Sağlık-Sen’in ülkemizi karanlığa götürmeye uman her türlü oluşumun karşısında olduğunu söyleyen Durmuş, bu oluşumlara karşı her fırsatta sesimizi ve sözümüzü yükselterek dur diyeceğimizi ifade etti. Üreten ve bilinçli sivil toplum kuruluşlarına ihtiyaç olduğunu ve bunun farkında olduğumuzu aktaran Durmuş, sendikamızın gerçekleştireceği projelerle üreten ve gelişen yeni Türkiye’ye katkı sağlayacağını dile getirdi. Barışın ve kardeşliğin dilini kullanarak yolumuza devam edeceğimizi vurgulayan Durmuş, çürüten değil hayat veren bir medeniyetin varisleri olduğumuzu belirterek sorunları aşarak çözüm odaklı sendikal anlayışımızı sürdüreceğimizi sözlerine ekledi.

SORUMLULUĞU SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YÜKLEMEK ÖNEMLİ BİR ADALETSİZLİK

Sağlık çalışanlarını mağdur eden Malpraktis uygulamasına değinen Durmuş, şu anki uygulamanın önemli mağduriyetlere yol açtığını ifade etti.  Sağlık hizmetinin bir kamu hizmeti olduğunu dolayısıyla sağlık hizmeti alan kişilerin tedavi sırasında zarar görmesi durumunda sorumluluğu sağlık çalışanlarına yüklemenin önemli bir adaletsizlik olduğunu vurgulayan Durmuş, sorumluluğu Sağlık Bakanlığı’nın alması gerektiğini belirtti. Bir hakimin yanlış karar vermesi durumunda hakime değil Adalet Bakanlığı’na dava açılabildiğini söyleyen Durmuş, Sağlık Bakanlığı’nın da bu uygulamayı esas alması gerektiğini söyledi. Sağlık çalışanlarının hayati tehlikesi olan hastalara acil müdahalelerde her türlü riski göze aldığını hatırlatan Durmuş, bu nedenle çalışanların tazminata mahkum edilmek gibi bir müeyyideyle de karşı karşıya kalmalarının kapanmaz yaralara neden olduğunu dile getirdi.

DOĞAN: SENDİKACILIKTA KAZANIM ELDE ETMEK KARARLILIK VE MÜCADELEYLE OLUR

Programda konuşan Genel Başkan Yardımcımız Mahmut Faruk Doğan ise sendikacılıkta kazanım elde etmenin kararlılık ve mücadeleyle gerçekleştiğine dikkat çekti. Yıpranma payının da uzun süren bir süreç sonrası elde edildiğini belirten Doğan, bu sürecin devam ettiğini ve yıpranma payının yeniden düzenlenmesi gerektiğini söyledi. Yıpranma payının bütün sağlık çalışanlarının hakkı olduğunu aktaran Doğan ayrıca yıpranma payının 5 yıla 1 yıl olarak verilmesi gerektiğini de kaydetti.

MANTAR: TOKAT’TA ÇÖZÜM ODAKLI SENDİKAL ANLAYIŞIMIZI EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDİYORUZ

Tokat’ta sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarının ve taleplerinin takipçisi olduklarını belirten Tokat Şube Başkanımız Suat Mantar da Sağlık-Sen’in çözüm odaklı sendikal anlayışını en iyi şekilde temsil ettiklerini söyledi. 

Genel Başkanımı Semih Durmuş’un yanı sıra programa Genel Başkanımız Yardımcımız Mahmut Faruk Doğan, Amasya Şube Başkanımız Recep Eliaçık, Çorum Şube Başkanımız Ahmet Saatci, Ordu Şube Başkanımız Ahmet Yılmaz, Samsun Şube Başkanımız İlyas Biçer, Kayseri Şube Başkanımız Hakan Keser ve Yozgat Şube Başkanımız Atakan Erciyas katıldı. 

İl Divan Toplantısı sonrası Genel Başkanımız Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcımız Mahmut Faruk Doğan Tokat Şubemizin düzenlediği Eğitimci-Yazar Sıtkı Aslanhan’ın anlatımıyla gerçekleşen ‘Bilinçli Aile, Bilinçli Toplum’ temalı konferansa katıldı.

PAYLAŞ :