Baki ve Doğan Eskişehir Şubemizin İl Divan Toplantısına Katıldı
24 Mart 2019, Pazar

Eskişehir Şubemizin Genişletilmiş İl Divan Toplantısı Genel Başkan Vekilimiz Durali Baki ve Genel Başkan Yardımcımız Mahmut Faruk Doğan’ın katılımıyla gerçekleşti.

Programda konuşan Genel Başkan Vekilimiz Durali Baki, işimizin çok yükümüzün ağır olduğunu belirterek “Sizlerle beraber omuz omuza, yürek yüreğe vererek bu kutlu davamızı eski günlerine geri getireceğiz. Kimseyi ötelemedik, itelemedik. Bundan sonra da hiçbir sendika üyesini ötelemeyeceğiz, itelemeyeceğiz” dedi. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarına değinen Baki, “3600 ek göstergeden tutun yıpranma payına kadar sıkıntılarımız var. Döner sermaye dönmez hale geldi” şeklinde konuştu. Sağlıkta dönüşüm programıyla hasta memnuniyetinin yüzde 80’lere çıktığını ifade eden Baki, bunun aksine sağlık çalışanı memnuniyetinin yüzde 12’lerde kaldığını dile getirdi. Sağlık çalışanlarının sorunlarının arttığını aktaran Baki, Türkiye’deki ekonomik şartları göz önünde bulundurarak sağlık çalışanlarının memnuniyetini arttıracak politikaların uygulanması gerektiğini söyledi.

DOĞAN: TÜRKİYE’DE SAĞLIK ÇALIŞANLARININ İŞ YÜKÜ 4 KAT DAHA FAZLA

Genel Başkan Yardımcımız Mahmut Faruk Doğan ise konuşmasında sağlık çalışanlarının en büyük yaralarından biri olan istihdam yetersizliğine değindi. Yoğun iş yükü nedeniyle aile hayatlarında sorun yaşayan sağlık çalışanlarının bu sorununa ivedi bir şekilde çözüm bulunması gerektiğini söyleyen Doğan, Dünya Sağlık Örgütü’nün raporuna göre Türkiye’de sağlık çalışanlarının 4 kat daha fazla çalıştığını belirtti.

AVCI: DÖNER SERMAYE SİSTEMİNİ DAHA ADALETLİ BİR HALE GETİRMELİYİZ

AK Parti Milletvekili Nabi Avcı ise konuşmasında döner sermaye sisteminin ciddi bir sorun olduğunun farkında olduklarını ve sistemi daha adaletli bir hale getirmeleri gerektiğini söyledi. “Sorunları biliyoruz, çözüm yollarını da beraber araştırıyoruz” diyen Avcı, “Bunlar seçim vaadi değil. Seçimden önce başlatılan çalışmalar" ifadelerini kullandı.

KÖKSAL: BİZLER DOĞRUNUN TARAFIYIZ

Eskişehir'de üye sayılarının 5 bine ulaştığını ifade eden Eskişehir Şube Başkanımız Hasan Hüseyin Köksal ise Eskişehir’de yerelde güçlü bir teşkilat imajıyla Türkiye'de ses getiren sendikacılığa imza attıklarını ifade etti. “Bizler doğrunun tarafıyız” diyen Köksal, sağlık alanında Eskişehirlilerin daha iyi hizmet alması için güçlü projeler yapılması gerektiğini dile getirdi.

Genel Başkan Vekilimiz Durali Baki ve Genel Başkan Yardımcımız Mahmut Faruk Doğan’ın yanı sıra programa AK Parti Milletvekilleri Nabi Avcı, Emine Nur Günay, AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhan Sakallı ve AK Parti Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Volkan Doğan katıldı.

PAYLAŞ :