Baykan ve Doğan Muş Şubemizin İl Divan Toplantısına Katıldı
22 Mart 2019, Cuma

Muş Şubemizin düzenlediği İl divan toplantısı, Genel Başkan Yardımcılarımız İdris Baykan ve Mahmut Faruk Doğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

 

 

 

 

BAYKAN: HAK ARARKEN, HAKSIZLIK YAPMAMAK İLKEMİZ

İl divan toplantısında konuşan Genel Başkan Yardımcımız İdris Baykan, erdemliler ve emek hareketi olan Memur-Sen’in 1 milyon üyesiyle daha güçlü ve daha kararlı olduğunu belirtti. Memur-Sen ve Sağlık-Sen’in bu ülkede sendikacılığı ideolojik bir zeminden çıkarıp hak ve özgürlük zeminine getirdiğini aktaran İdris Baykan, emek ve alın teri mücadelesinin önemine vurgu yaptı. Sendikal mücadelemizle olmaz denilen birçok kazanımı elde ettiğimizi ifade eden Baykan, Memur-Sen’in kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan’ın “Hak ararken, haksızlık yapmamak” ilkesiyle emek ve hak mücadelemize devam ettiğimizi dile getirdi. Teşkilatımızın ve üyelerimizin sorularını da yanıtlayan İdris Baykan, iletilen sorunların da takipçisi olacağımızı ifade etti.

DOĞAN: EN ÖNCELİKLİ KONULARIMIZDAN BİRİ ADALETSİZ DÖNER SERMAYE SİSTEMİ

Programda konuşan Genel Başkan Yardımcımız Mahmut Faruk Doğan ise döner sermaye sistemindeki sorunlara değindi. Adaletsiz bir döner sermaye sistemi olduğunu ifade eden Mahmut Faruk Doğan, bu durumun sağlık çalışanlarının arasında huzursuzluğa neden olduğunu belirtti. Sağlık çalışanlarının hastanelere göre döner sermaye ücretinin değiştiğini ve bazı çalışanların hiç ücret alamadığını aktaran Doğan, zor şartlar altında çalışan sağlık çalışanlarının bu durumu hak etmediğini dile getirdi. Bakanlık nezdinde de adaletsiz döner sermaye sisteminin düzeltilmesi için çalışmaların olduğunu kaydeden Doğan, Sağlık-Sen olarak en öncelikli konularımızdan birinin bu adaletsizliği gidermek olduğunu vurguladı.    

VURAR: SORUNLARA KARŞI GENEL MERKEZ YÖNETİMİNDEN DESTEK BEKLİYORUZ

Muş Şube Başkanımız Fehmi Kuzey Vurar da 6. Olağan Genel Kurulda seçilen yeni Sağlık-Sen Genel Merkez Yönetimini tebrik ederek sözlerine başladı. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının Muş’ta yaşadığı sorunlara değinen Vurar, şube olarak sorunların giderilmesi, taleplerin karşılanması gereken mücadeleyi verdiklerini ve yeni göreve başlayan genel merkez yönetiminden de sağlık  ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarına dair destek beklediklerini ifade etti.

Genel Başkan Yardımcılarımızın yanı sıra programa AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Muş Belediye Başkanı ve AK Parti Muş Belediye Başkan Adayı Feyat Asya ve AK Parti Eski Milletvekili, Muş Eski Belediye Başkanı Necmettin Dede de katıldı.

PAYLAŞ :