Durmuş: Kararlılıkla Sorumluluk Bilinciyle Hareket Ediyoruz
16 Mart 2019, Cumartesi

Bursa Şubemizin Genişletilmiş İl Divan Toplantısı Genel Başkanımız Semih Durmuş'un katılımıyla gerçekleşti.

Programda konuşan Genel Başkanımız Durmuş sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarına ve gündeme dair açıklamalarda bulundu. Bir toplumun kalkınmasının STK’ların dinamizmine, çalışmasına, aktifliğine bağlı olduğunu ifade eden Durmuş, güçlü ve örgütlenmiş toplumun kamu yararını gözetebilen toplumlar olduğunu söyledi. Yetkili bir sivil toplum teşkilatı  olarak ne yaptığını bilen, kararlı bir sorumluluk bilinciyle hareket ettiğimizi belirten Durmuş, "Büyük Memur-Sen Konfederasyonu’nun  ana bileşenlerinden biri olan Sağlık-Sen, ideolojik söylemleri değil; ortak medeniyet değerlerimizden aldığımız ilhamla, üyelerimizin ve insanımızın hak ve hukukunu, talep ve beklentilerini merkeze alan bir sendikacılık geleneğidir" dedi.


ÇALIŞANLAR FARKLI BİR TÜKENMİŞLİK, YIPRANMIŞLIK YAŞIYOR

Çalışanların hayat standartlarının yükelmesi gerektiğini aktaran Durmuş, çalışan ayrımı yapmadan, haklarını korumak için gerekli tedbirleri almanın en önemli görevimiz olduğunu söyledi. Çalışanların farklı bir tükenmişlik, yıpranmışlık yaşadığını belirten Durmuş, "Sağlık hizmetleri bir ekip işidir ve eğer bu ruh görmezden gelinirse çalışma barışından söz edilemez. Yepyeni bir Türkiye kurma hazırlığındaysak, sağlık çalışanları hakları konusunda da, eğriyi doğrultmaya, bozuğu düzeltmeye, mecburuz. İnşaallah bunu hep birlikte başaracağız" diye konuştu. Zor şartlar altında çalışan sağlık personellerinin duyarlılık, anlayış, sorunlara etkili çözüm beklemekte olduğunu ifade eden Durmuş, "Döner sermaye adaletsizliğinin giderilmesini, özellikle memur ve hizmet personelinin katsayısının arttırılmasını, vekil ebe ve hemşirelerin kadrolarının verilmesini istiyoruz" dedi. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının ücret adaleti, yaşam konforu,  aile huzuru için tüm gücümüzle çalışacağımızı kaydeden durmuş, "En önemlisi sağlık çalışanlarını asosyal yaşama mahkum eden normal çalışma süresinin yüzde 50 daha fazlasını çalışmaya mecbur bırakan istihdam sorunu acil çözüm bekleyen sorunların başında geliyor. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre sağlık bakanlığının 400 bin ebe hemşireye ihtiyacı var. Ama izim 150 bin ebe hemşiremiz var. Yani bir ebe hemşire 4 ebe hemşirenin yapması gerekeni hizmeti veriyor. Avrupa’dan 5 kat fazla çalışıyor. Bu durum insani değildir. Bu durum sürdürülebilir değildir, aile facialarına neden olmaktadır" şeklinde konuştu.


KAÇAR: SAĞLIK VE SOSYAL HİZMET ÇALIŞANLARI EMEĞİNİN KARŞILIĞINI ALMALI

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Onursal Genel Başkanımız Mahmut Kaçar ise konuşmasında Sağlık-Sen'in sendikal mücadelesine vurgu yaptı. Sağlık-Sen'in geçmişten gelen güçlü ve erdemli bir mücadelesi olduğunu söyleyen Mahmut Kaçar, yeni yönetimle birlikte Sağlık-Sen'in yeniden ayağa kalkarak kazanımların altına imza atacağına inancının tam olduğunu belirtti. AK Parti olarak da sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarına çözüm arayışında olduklarını belirten Kaçar, sorunların ve taleplerin hükümet nezlinde değerlendirildiğini aktararak sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının emeğinin karşılığını alması için elinden gelen desteği vereceğini dile getirdi.
 

YÜNKÜL: GEREKİRSE ÜYE KAYBEDECEĞİZ AMA DÜRÜSTLÜĞÜMÜZDEN ÖDÜN VERMEYECEĞİZ

Programda konuşan Bursa Şube Başkanımız Gökhan Yünkül Bursa'da kurum temsilcilerinin büyük bir sorumluluğu olduğunu ifade etti. Üye sayısını arttırmak için yalan yanlış sendikacılık yapmanın doğru olmadığını ifade eden Yünkül, dürüst sendikal mücadelenin kazandıracağını belirtti. Bursa'da üye toplamak için sağlık çalışanlarına yalan vaatlerde bulunanların dün olduğu gibi bu günde hüsrana uğradığını söyleyen Yünkül, "Gerekirse üye kaybedeceğiz ama dürüstlüğümüzden ödün vermeyeceğiz" diyerek sözlerini noktaladı.

Genel Başkanımız Semih Durmuş'un yanı sıra programa Genel Başkan Yardımcımız Abdülaziz Aslan, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Onursal Genel Başkanımız Mahmut Kaçar, Ankara 2 No'lu Şube Başkanımız Erdal Bolatçı, Balıkesir Şube Başkanımız Nihat Erzi, İstanbul 1 No'lu Şube Başkanımız Zafer Caner ve Kütahya Şube Başkanımız Ahmet Demirsöz katıldı.

PAYLAŞ :