3600 Ek Gösterge Sağlık Alanında Çalışan Herkesi Kapsamalı
17 Ocak 2019, Perşembe

Genel Başkanımız Metin Memiş, Çay TV’de ‘Akıldaki Sorular’ programı ve TVnet canlı yayınında 3600 ek gösterge başta olmak üzere sağlık çalışanlarının sorunlarını ve taleplerini değerlendirdi.

TVnet’te Gündüz Programında konuşan Genel Başkanımız Metin Memiş, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın 3600 ek gösterge konusunda yaptığı açıklamaları değerlendirdi. Sağlık hizmetinin bir ekip işi olduğunu vurgulayan Memiş, lisans, ön lisans ve lise mezunu ayrımı yapılmaksızın sağlık alanında çalışan herkese 3600 ek göstergenin verilmesi gerektiğini söyledi.  Sendikamızın lisans tamamlama kazanımıyla birlikte 120 bin sağlık çalışanının lisans mezunu olduğunu dile getiren Memiş, buna rağmen lisans, ön lisans ve lise mezunu hemşirelerin aynı hizmeti yaptığını örnek vererek 3600 ek gösterge sürecinde eğitim durumunun değil, meslek grubunun göz önünde bulundurulması gerektiğini ifade etti.  

3600 EK GÖSTERGE ÖNEMLİ BİR KAZANIM

Sağlık çalışanlarının göstergelerinin 3600’e yükseltilmesiyle emekli maaşlarına 600 TL, emekli ikramiyesine ise 30 bin TL civarı bir yansımanın olacağını aktaran Memiş, 3600 ek göstergenin önemli bir kazanım olduğunu belirtti. Milli Eğitim Bakanlığı’nın ikinci 100 günlük faaliyet raporunda 3600 ek göstergeye yer vermesine de değinen Memiş, “Sanki Cumhurbaşkanımızın söz verdiği 4 meslek grubundan sadece öğretmenlere 3600 ek gösterge verilecekmiş gibi bir algı oluşturulmaya çalışıldı. 4 meslek grubu için Cumhurbaşkanlığı’ndaki süreci takip ediyoruz ve Memur-Sen olarak da önerilerimizi sunduk” diyen Memiş, 3600 ek göstergenin sağlık alanında çalışan herkesi kapsaması içinde mücadele edeceğimizi sözlerine ekledi.

ŞİDDETE KARŞI CAYDIRICI VE ÖNLEYİCİ TEDBİRLERİN ALINMASI GEREKİYOR

Çay TV’de ‘Akıldaki Sorular’ programında da konuşan Metin Memiş, sağlık çalışanlarının sorunlarının başında sağlıkta şiddetin geldiğini ifade etti. Sendikamızın sağlıkta şiddete karşı büyük bir mücadele verdiğini vurgulayan Memiş, kutsal bir mesleği icra eden sağlık çalışanlarına vatandaşlarımızın söz ve davranışlarında hassas olması ve duyarlı davranması gerektiğini dile getirdi. Mücadelemiz sonucu çıkan sağlıkta şiddet yasasıyla sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanların tutuklu yargılanmasının önünün açıldığını söyleyen Memiş, şiddet olaylarının önüne geçilmesi için yasal önlemlerin yanı sıra caydırıcı ve önleyici tedbirlerin de alınması gerektiğini vurguladı. Sağlık çalışanlarına şiddet uygulamayı bir marifetmiş gibi gören holiganların sağlık çalışanlarından ellerini çekmeleri gerektiğini aktaran Memiş, sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanların acil sağlık hizmetleri dışındaki sağlık hizmetlerinden 6 ay süreyle ücretli faydalandırılması ve sonraki sağlık hizmeti alma başvurularında bu hizmetin kolluk kuvvetleri nezaretinde verilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

İSTİHDAM SORUNUNDA YETERLİ ADIMLAR ATILMADI

Ayrıca sağlık çalışanlarının istihdam yetersizliği nedeniyle ağır iş yükü altında ezildiğini söyleyen Memiş, şehir hastanelerinin yapılmasıyla birlikte istihdam sorunun daha da arttığını ve bu soruna bir an önce Sağlık Bakanlığı’nın çözüm bulması gerektiğini ifade etti. Sağlık hizmetlerinin nitelikli ve kaliteli olması bakımından istihdam politikalarının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini aktaran Memiş, sendikamızın ve SASAM Enstitümüzün sağlık hizmetlerinde istihdam yetersizliğiyle ilgili birçok çalışma gerçekleştirdiğini ancak bu konuda yeterli adımların atılmadığını kaydetti.   

PAYLAŞ :