Hocalı Soykırımı Tanınsın
26 Şubat 2016, Cuma

Hocalı’da 26 Şubat 1992 tarihinde, Ermeniler tarafından katledilen 613 kardeşimizin acısını halen yüreklerimizde hissediyoruz. Yaşanmış en büyük katliamlardan biri olan Hocalı katliamında 106’sı kadın, 83’ü çocuk olmak üzere toplam 613 Azerbaycanlı kardeşimiz hayatını kaybetti. Elim olayda, 1275 kişi rehin alınırken 150 kişiden de haber alınamadı. Canice yapılan katliam sonrası cesetlerin birçoğunun yakıldığı, gözlerinin oyulduğu, başlarının kesildiği; hamile kadın ve çocukların da bu insanlık dışı katliama tabi tespit edildi.

İnsan Hakları İzleme Örgütü, olayı Karabağ Savaşı içerisinde yapılan en büyük katliam olarak nitelerken, Azerbaycan Parlamentosu Hocalı'da yaşanan katliamı soykırım olarak ilan etti. Dünyanın birçok ülkesi daha sonra Kocalı katliamını soykırım olarak kabul etti. Hocalı’da gerçekleştirilen katliamın soykırım olarak tescil edilmesi ve ülkemize soykırım iftirası atanların gerçek yüzlerinin bir kez daha ortaya çıkması sağlanmalıdır.

Soydaşlarımız ve İslam dünyasına yönelik her türlü katliam, soykırım ve insanlık dışı uygulamalara gözünü kapayan sözde çağdaş dünyanın sözde medeni ülkeleri, bu olayda da çifte standartlığın büyük bir örneğini göstermiştir. Karabağ ve Bakü’de yaşanan katliamlarda olduğu gibi Hocalı’daki katliamın acısını yüreğinde hisseden vatandaşlarımız, yıllarca bu acıyı içinde taşımış, paylaşarak acıyı azaltmak istemiştir.

Hocalı’da hayatını kaybeden kardeşlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet dilerken; vahşet boyutunda sergilenen soykırımı gerçekleştiren ve insanlığın vicdanında mahkum olan Ermenistan’ın uluslararası hukuk karşısında da katilliğinin tescil edilmesi temennimizi belirtiyoruz.

PAYLAŞ :