'Adaletli Yaşamak, Kardeşçe Paylaşmak İçin Sendikacılık Yapıyoruz'
25 Şubat 2016, Perşembe

Genel Başkan Yardımcımız İdris Baykan, Sağlık-Sen olarak sendikacılığı adaletli yaşamak ve kardeşçe paylaşmak için yaptığımızı söyledi. Aydın Şubemizin il divan toplantısına katılan Baykan, sendikal çalışmalarımız ve gündeme yönelik değerlendirmelerde bulundu. 

Sağlık-Sen ve Memur-Sen olarak kuruş değil, duruş sendikacılığı yaptığımızı söyleyen Baykan, duruşu olmayanların ne sendikal hayata ne de bu ülkeye verebilecekleri bir şey olmadığını ifade etti.



Sendikacılığı ücret boyutuna hapsetmeden faaliyet gösterdiğimizi de belirten İdris Baykan, “Biz, sendikal yolculuğa vesayeti deşifre etmek ve her türlü vesayet zincirlerini kırmak için yola çıktık. Sendikacılığı, çağı kurtarmanın bir eylemi olarak gördük. Bu yolculukta Hak’tan, adaletten, eşitlikten, temel hak ve özgürlüklerden yana taraf olduk. Millet iradesine ve milli iradeye kurulan her türlü darbenin, kumpasın karşısında durduk. 28 Şubat’ta tanklarla vesayet altına alınmak istenen milli iradeye sahip çıktık. Bugün de yolsuzluk görünümlü 17 ve 25 Aralık’taki kumpas ve darbeye karşı çıktık.” şeklinde konuştu.



Ankara’da gerçekleştirilen bombalı saldırıyı kınayan ve hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet dileyen İdris Baykan, terörle mücadeleyi desteklediklerini ve son terörist temizlenene kadar da sürmesi gerektiğini ifade etti. Terör örgütlerinin ve uluslararası destekçilerinin hep birlikte Türkiye’yi hedef almasının, ne kadar büyük bir öneme sahip olduğumuzun göstergesi olduğumuzu da söyleyen Baykan, “Türkiye’nin bölgesinde güçlü ve lider bir devlet olmaması için yedi düvel birleşmiş durumda. Taşeron konumundaki her terör örgütünü üzerimize salıyorlar. Onlar ne kadar üzerimize gelirse gelsin, bu milletin azmi, kararlığı, gücü ve feraseti her oyunu bozacak büyüklüktedir.” dedi. 

Sendikal çalışmalarımız hakkında da bilgi veren Baykan, lisans tamamlamanın Sağlık-Sen’in başarısı olduğunu, yıpranma payı konusunda çalışmaların devam ettiğini belirterek ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasının da öncelikli taleplerimiz içinde yer aldığını belirtti. 



Genel Başkan Yardımcımız İdris Baykan ayrıca, 4/C’liler ve taşeronlara yönelik yürütülen kadro çalışmasının bütün sözleşmeleri kapsayacak şekilde yürütülmesi, vekil ebe hemşireler, 4/B ve 4/C’liler, kamu dışı aile sağlığı çalışanları başta olmak üzere bütün sözleşmelilerin kadroya alınarak çalışma barışının sağlanması gerektiğini kaydetti.

 

PAYLAŞ :