Yalçın: Emperyal Oyunları Bozacağız, Terörü Yeneceğiz
20 Şubat 2016, Cumartesi

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Konfederasyon Yöneticileri, sendika genel başkanları, yönetim kurulu üyeleri, şube ve komisyon başkanları, il temsilcileriyle Memur-Sen Türkiye Buluşması'nda bir araya geldi.

Memur-Sen Büyük Türkiye Buluşması'nda binlerce kişiye hitaben yaptığı konuşmasında Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Ankara'da meydana gelen terör saldırısını kınadı, birlik ve beraberlik çağrısı yaptı. Yalçın, "Küresel emperyalizmin Ortadoğu’nun sınırlarını değiştirme, bölgenin haritasını yeniden çizme arayışına izin vermeyeceğiz. Emperyalizmin bu arayışta birlikte hareket ettiği terör örgütlerinin kanlı tuzaklarına gelmeyeceğiz. Birliğimizi hedef alan yeni Haçlı ittifakına karşı dik duracağız, birlik olacağız, yüreklerimizi birleştireceğiz, ortak akıl ile hareket edip kirli emellerini boşa çıkartacağız. Terörü yeneceğiz, küresel baronların yüz yıllık planlarını alaşağı edeceğiz. Ülkemizin, milletimizin Yeniden Büyük Türkiye şahlanışına öncülük edeceğiz. Suriye üzerinden ülkemize kurulan kumpası yerle bir edeceğiz" dedi.

ÜLKEMİZİN, MİLLETİMİZİN VE MAZLUMLARIN YANINDAYIZ

Yalçın sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Ey sıcak denizlere inmeye heveslenen Rusya, Ey Esedi korumak için debelenen Putin,  sınırımızı ihlal ettiniz uçağınızı kaybettin, sinirlerimizi ihlal etmeye devam ederseniz içerdeki, Suriye’deki tetikçi uşaklarını da kaybedeceksin. İsrail’in yakın koruması, insanlığa duyarsızlık markası, küresel şebekenin en büyük halkası ABD, PYD’ye şemsiye olmaktan, Esed’i gizlice korumaktan, petrol kaynaklarını insanlardan değerli bulmaktan vazgeç.  Ya tarafını adam gibi seç sorumluluk al ya da Türkiye’nin insani müdahalelerine karşı çıkma, sessiz kal.  Bizim ülkemiz, bizim devletimiz bölgesindeki gelişmelere sessiz kalacak, Ortadoğu’nun parsellenmesine ses çıkarmayacak müstemleke bir ülke değil. Biz, Suriye konusunda, Rusya’nın sataşmalarında, Amerikanın terör örgütlerine yönelen kaypaklıklarında, içimizdeki işbirlikçi ihanet çırpınışlarında ülkemizin, milletimizin yanında olacağız."


MİLLETİ BİR BİRİNDEN AYIRAMAYACAKLAR

Yalçın, "PKK ne yaparsa yapsın, KCK ne kadar kıvranırsa kıvransın bu topraklarda kardeşlik devam edecek. HDP hangi yola başvurursa başvursun, tarihi bir, inancı bir, hedefi bir, kalpte taşıdığı emaneti bir milleti bir birinden ayıramayacak. Türkçülerin ötekileştirme taktiğini, tek tipleştirme pratiğini çöp sepetine yollamıştık. Kürtçülerin öldürerek sindirme taktiğini, çukur siyasetini kardeşlik diyerek, vatandaşlıkta eşitlik diyerek, tarihin çöp sepetine yollayacağız" dedi.


YALÇIN'DAN KOMİSYONLARA TEŞEKKÜR

"Kamu görevlilerinin mali ve sosyal haklarını, çalışma şartlarını iyileştirerek, yeni haklar elde ederek ilerliyoruz" diyen Yalçın, "Zemheri soğuğunda dikilen vefa çınarı Memur-Sen, yeni dallarıyla hem hizmetlerini hem de heybetini artırıyor. Bu çınarın bağrından filizlenen gençlik hareketi Genç Memur-Sen, ülkenin ve ümmetin gençlerine, irfan ve hikmet durağı, idrak ve şuur kazandırma ağı haline gelmeye devam ediyor. Kadınlar Komisyonumuz, örgütlenme hızıyla, soylu mücadeleye katkı hazzıyla gücümüze güç katıyor. Engelli Komisyonumuz, engelleri acziyet görenlere nazire yaparcasına engellilerin meziyetlerini, maharetlerini, sendikal örgütlenmeye dair cesaretlerini sergiliyor. Emekli Memur-Sen’imiz, sendikal kulvarın aksaçlıları, aksakallıları olarak örgütlenmesini sürdürüyor.  Bu vesileyle, ulusal düzeyde ve uluslararası platformlarda çok güzel faaliyetler gerçekleştiren Genç-Memur-Sen’imizi, Kadın, Engelli Komisyonlarımızı, Emekli Memur-Sen’imizi tebrik ediyorum. Güzel hizmetlerinden, hak, emek, özlük ve özgürlük mücadelesine derinlik kazandıran faaliyetlerinden dolayı kutluyorum" dedi.


15 MAYIS'A KADAR 1 MİLYONA ULAŞACAĞIZ

Yalçın sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Bugün itibariyle, 900 binleri aşmış durumdayız, 15 Mayısa kadar 1 Milyona ulaşacağız.  “1 Milyon üyeli Memur-Sen” etiketini sendikal tarihin sayfalarına altın harflerle yazmak için ter akıtan siz değerli liderlerimize yürekten teşekkür ediyorum.  Bizim için en büyük olmak; millete, ümmete, insanlığa hizmette önde olmaktır. Memur-Sen için en büyük olmak,  insana, emeğe, özgürlüğe dair çabalarda öncü olmaktır. Medeniyet değerlerini yerküreye yayma, insanlığa kazandırma yarışındayız. Bu yarış, Yeniden Büyük Türkiye’yi kurma yarışıdır. İnsanlık ailesine barış, huzur, refah getirme yarışıdır. Ortadoğu’nun, medeniyet havzamızın, Müslüman coğrafyasının sorunlarını çözme, ümmetin yüzünü güldürme yarışındayız. Kapitalist müstağnilerin, emperyalist müstekbirlerin, adalet ve ahlak bilmez makyevelistlerin dünya üzerindeki haczini kaldırıncaya kadar koşumuz devam edecek.  Yorulmayacağız,  yoldan çıkmayacağız, yönümüzü şaşırmayacağız ve başaracağız."


DİRENEREK BAŞLADIĞIMIZ TOPLU SÖZLEŞMEYİ KAZANARAK BİTİRDİK

Toplu Sözleşme süreci hakkında ise Yalçın, "Kazanımlar serimize, alt yapısı iyi hazırlanmış, stratejisi ortak akılla kararlaştırılmış toplu sözleşme görüşmelerinin ilk günü devam ettik. 213 tarihi kazanım ve “bugüne kadar ki en iyi toplu sözleşme” başarısıyla masadan elimiz dolu dolu kalktık. Süreci zaferle, rekorlarla tamamladık. Toplumsal uzlaşı ve çalışma barışının önünü açarak, 1 Kasım’da istikrarın yakalanmasında önemli bir katkı sunduk. Direnerek başladığımız toplu sözleşmeyi kazanarak bitirdik, şimdi anlatarak, anlaşılmasını sağlayarak, rakiplerin aldatmalarını bertaraf ederek devam ediyoruz. Toplu sözleşme süreciyle, sendikal tarihe damgamızı vurduk, çalışma hayatında yeni bir milat oluşturduk. Hizmet kolu görüşmelerinin değerini arttırdık. Bürokrasinin toplu sözleşme hakkını kavramasını, sendikaların önemini anlamasını sağladık" değerlendirmesinde bulundu.

VESAYETÇİLERİ RAHATSIZ ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

3. Dönem Toplu sözleşmesiyle, Cuma günleri öğle tatilinin Cuma namazı vaktini de içine alacak şekilde düzenlenmesini sağladıklarını hatırlatan Yalçın, "Vicdani kazanımımızı hayata geçiren Başbakanlık genelgesi yayınlandı. Bu kazanımı hazmedemeyen acizler, gazeteci görünümlü tetikçiler, laikliğin, Cumhuriyetin kazanımlarının altını oyduğumuzu, Cuma gününün tatil günü olması için hazırlık yaptığımız yazdılar. Cevabımız net oldu. “Milletimiz Cuma gününü bir bayram havasında idrak edebilmeli, bayram günü olarak değerlendirebilmeli” dedik. Hıristiyanların Pazar, Yahudilerin Cumartesi gününü tatil ilan etmesinden rahatsız olmayanlar Müslümanların Cuma günü tatil yapma ihtimalinden korkuyor, rahatsız oluyorlar. Sosyal denge sözleşmelerinde Muharrem ayı orucuyla ilgili düzenleme yapanlar, Cuma Namazı konusundaki sıkıntıları giderecek hükme itiraz ediyorlar.

Cuma Namazı hatta Cuma dediğimizde “laiklik elden gidiyor” feryadı koparıyorlar. Erbakan Hocamızı yad ederek “Hadi Ordan, Hadi Ordan” diyorum. Türkiye’nin değişim ve dönüşümünden, milletin ve sistemin öze dönüşünden rahatsız oluyorlar. Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dilemiyoruz. Biz o rahatsızlığı, sendikacılığımızla aldığımız ödül olarak görüyoruz. “Ya Cumartesi’yi ya Pazarı alın Cuma’yı tatil günü yapın” teklifimizle milletimizi mutlu etmeye, vesayet beslemesi bu tayfayı rahatsız etmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.


KAMU GÖREVLİLERİNİN İŞ GÜVENCESİNİN SİGORTASI MEMUR-SEN’DİR

İş güvencesinin, Memur-Sen’in kırmızıçizgisi olduğunu vurgulayan Yalçın, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Statü hukukunun erozyona uğratılmasına asla izin vermeyiz. Bunun için “Güçlü Memur Güçlü Türkiye Çalıştayı” yaparak, 657 Sayılı Devlete Memurları Kanunu’nda iş güvencesine dokundurtmadan yapılacak değişikliklerin yol haritasını belirledik. “Güçlü Memur Güçlü Türkiye” felsefesine inanmış Memur-Sen olarak, iş güvencesinin aşındırılmasına, esnetilmesine karşıyız."


4/C GARABETİNİ BİTİRECEK İRADE DE BİZİZ

"4/B’liler, 4/C’liler başta olmak üzere herkesi kadrolu yapmaya kararlıyız" diyen Yalçın, "Bugüne kadar 350 bine yakın 4/B’linin kadrolu olmasını sağladık. Şimdi sıra 4/C’li kardeşlerimizde. 4/C garabetini bitireceğiz, mevcut 4/B ve 4/C’lileri de kadrolu statüyü biz hediye edeceğiz" dedi.

 

 

YENİ ANAYASANIN ÖZNESİ MİLLET, NESNESİ DEVLET OLSUN

Yeni Anayasa konusunda da değerlendirmelerde bulunan Yalçın, "Yeni Anayasayı önemsiyoruz. Çünkü, darbe anayasalarının darbesini en çok yiyen kitleyiz. Yeni Anayasanın öznesi millet, nesnesi devlet olsun diyoruz. Çünkü, milleti kendine esir eden kutsal devlet anlayışının, ceberrut devlet tavrının bizden ekmeğimizi, geleceğimizi, emeğimizi çaldığını unutmuyoruz" diye konuştu.


MASADAN KALKANA MİLLET HESAP SORAR

Mevcut anayasanın toplumsal değerlerimize uymadığını, siyasal vizyonumuza ise dar geldiğini ifade eden Yalçın, "Büyüyen Türkiye’nin, gelişen Türkiye’nin, öze dönen Türkiye’nin ve milletin ihtiyaçlarına cevap veremiyor. Artık, milletin mührünü ve imzasını taşıyan Yeni Anayasa için daha fazla beklememeliyiz. Biz milleti de devleti de bu ihanetten kurtarmada öncü olacağız, olmak zorundayız.  Anayasada neler olsun, neler olmasın, hangi ilkeler, hangi değerler yer alsın, bunları milletimizle tartışacağız. Milletimizin fikrini alacağız, milletimizin beklentilerini raporlarımıza, çalışmalarımıza yansıtacağız. Yeni anayasa masasını millet kurdu. Bu masada mızıkçılık yapan, masadan kalkan milletin soracağı hesaba hazır olsun" dedi.

Genel Başkan Ali Yalçın'ın konuşmasının ardından, Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Planlama Daire Başkanı Baki Öztürk, "Teşkilat Eğitimi ve Motivasyon", Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Bostancı ise "Sosyal Medya'nın Etkin Kullanılması" konulu birer sunum gerçekleştirdi.

Memur-Sen Başkanlar Kurulu gerçekleştirildi. Toplantıda, istişareler yapıldı, sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırıldı. Ayrıca toplantıda yol haritası da belirlendi.

 

 

 

PAYLAŞ :