Memiş ve Yönetim Kurulumuzdan ‘Hayırlı Olsun’ Ziyaretleri
18 Şubat 2016, Perşembe

Genel Başkanımız Metin Memiş ve Genel Merkez Yönetim Kurulu üyelerimiz,  Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Nurullah Okumuş ve Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Kemal Başaralı’ya ‘hayırlı olsun’ ziyaretlerinde bulundu, talep ve sorunlarımızı iletti.


İlk olarak Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken’i ziyaret eden Genel Başkanımız Memiş, Sağlık-Sen’in çalışmaları hakkında bilgi verdi. Sorunların çözümünde öncü rolü üstlendiğimizi, sorunlardan beslenen değil çözüm üreten bir sendika olduğumuzu ifade eden Genel Başkanımız Memiş, sağlık çalışanlarının taleplerini kazanıma dönüştürmek için her platformda mücadele ettiğimizi ifade etti. Lisans tamamlamanın hayata geçtiğini hatırlatan Genel Başkanımız Memiş, uygulamadan kaynaklanan sorunların giderilmesinde Sağlık Bakanlığı’nın da devreye girmesini istedi. Yıpranma payında atılan adımların en kısa sürede sonlandırılması ve ek ödemelerin de emekliliğe yansıtılarak bir mağduriyetin giderilmesini isteyen Memiş, Bakan Yardımcısı Öğütken’den bu konulara destek olmasını istedi.



Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne atanan Prof. Dr. Nurullah Okumuş’u da ziyaret eden Genel Başkanımız Memiş ve yönetim kurulumuz, sağlık hizmetlerinin sunumunda sağlık çalışanlarının yaşadığı sıkıntıları dile getirdi. Çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve ek istihdamlar yapılarak çalışanların yükünün azaltılması gerektiğini ifade eden Memiş, sağlık çalışanlarının büyük bir özveriyle hizmet ettiğini ancak bunun karşılığını alamadığını kaydetti.



Son olarak Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Kemal Başaralı’yı ziyaret eden Memiş, hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Sağlık-Sen’in çalışmaları hakkında bilgi veren Memiş, sorunların çözümünde karşılıklı işbirliklerini önemsediklerini, diyalogdan yana olduklarını belirtti. Aile hekimliği sisteminin yeniden düzenlenmesi ve nöbet dayatmasından vazgeçilmesini isteyen Memiş, sistemin ruhuna aykırı yapılan düzenlemelerin yapılmamasını istedi. 



Ziyaretlerde Genel Başkanımız Metin Memiş’le birlikte Genel Başkan Vekilimiz Semih Durmuş, Genel Başkan Yardımcılarımız Himmet Bayar, İdris Baykan, Mustafa Örnek ve Abdülaziz Aslan da yer aldı.

 

 




PAYLAŞ :