Taleplerimizi Maliye Bakanlığı'na İlettik
16 Şubat 2016, Salı

4/B’li iken kadroya alınanların ek ödemesinden kesilen SGK primlerinin iadesi, 112 çalışanlarına tayın bedelinin ödenmesi, 4/C’lilerin ek ödeme mağduriyetinin giderilmesi ve 663’e göre yöneticilik yapanların ek ödemelerinde yaşanan sıkıntıların giderilmesini istedik

Genel Başkanımız Metin Memiş, Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Örnek ile birlikte Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Şinasi Yurdakul’u ziyaret ederek, bakanlıkta bekleyen konuların bir an önce çözüme kavuşturulmasını istedi.

4/B’LİLERİN SGK PRİM İADESİNE OLUMLU BAKILIYOR
Konuyla ilgili açıklama yapan Genel Başkanımız Metin Memiş, ziyaretin büyük ölçüde olumlu geçtiğini söyledi. Sağlık-Sen’in kazandığı ve Yargıtay’ca da onanan mahkeme kararı sonrası gündeme gelen 4/B’li iken kadroya alınanların ek ödemelerinden kesilen SGK primlerinin geri ödenmesi konusunda Maliye Bakanlığı’nın geçmişte olumlu görüş yazılarının olduğunu belirterek, SGK’nın, yargıya gidilmeksizin prim iadelerinin yapılması yazısına olumlu yaklaşıldığını kaydetti. 

112 ÇALIŞANLARI İÇİN YÖNETMELİK DEĞİŞECEK
112 çalışanların tayin bedellerinin nakit olarak ödenmesi konusunu da ziyarette ele aldıklarını belirten Genel Başkanımız Memiş, “184 TL tayın bedelinin 112 çalışanlarına verilebilmesini sağlayacak yönetmelik değişikliği talebinin Sağlık Bakanımızın imzası ile Maliye Bakanlığı’na iletildiğini hatırlattık. Maliye Bakanlığımız da konuya olumlu yaklaşıyor. Bize, bu konudaki kanaatlerinin olumlu olduğunu, Sağlık-Sen ve Sağlık Bakanlığı’nın, toplu sözleşmede imzaladıkları mutabakat metni doğrultusundaki kazanımının uygulanabilmesi için, yönetmelik değişikliği yönündeki haklı talebi en kısa sürede değerlendirip, sonuçlandıracaklarını söylediler” şeklinde konuştu. 

663’E GÖRE YÖNETİCİLİK YAPANLARIN İZİNLERDEKİ EK ÖDEME MAĞDURİYETİ GİDERİLECEK
Maliye Bakanlığı’na taşıdıkları bir başka konunun ise, 663’e göre sözleşmeli yöneticilik yapanların sorunları olduğunu söyleyen Genel Başkanımız Memiş, bu yöneticilerin ayda 5, yılda toplam 10 güne kadar olan senelik izinlerinin ve yılda 3 kere, toplamda 15 günü geçmemek üzere kongre, sempozyum, eğitim vs. izinlerinin ek ödemeden kesintiye tabi tutulmamasını istedi. Toplu sözleşmede olumlu bakılan bu talebimize Maliye Bakanlığı’nın da olumlu yaklaştığını belirten Memiş, söz konusu düzenlemenin en kısa sürede hayata geçmesini beklediklerini ifade etti.

4/C’LİLERİN EK ÖDEME MAĞDURİYETİ GİDERİLMELİ
Genel Başkanımız ziyarette ayrıca, mahkeme kararıyla ek ödeme almaya hak kazananların aldıkları ek ödemenin iptal edilerek, toplu sözleşmede ek ödeme alamayan 4/C’liler için ödenmesine karar verilen 159 TL’lik ek ödemenin bütün 4/C’lilere ödenmesine yönelik Maliye Bakanlığı yazısının geri çekilmesini istedi ve söz konusu yazının iptali için Danıştay’da dava açtığımızı hatırlattı. Mahkeme kararıyla ek ödeme almaya hak kazananların aldıkları ek ödemenin iptal edilmesinin, yargı kararına uymamak anlamına geleceğini belirten Memiş, yargı kararlarının herkesi bağladığını, Maliye Bakanlığı’nın da yargı kararına aykırı bir uygulamaya imza atmaması gerektiğini ifade etti. Ziyarette, ek ödemelerden vergi alınacak olmasını da eleştiren Memiş, vatandaşın cebine göz diken anlayışın eski Türkiye’de kalmasını istedi.

PAYLAŞ :