SENDİKAMIZDAN KISA FİLM, FOTOĞRAF VE ANI YARIŞMASI
05 Ocak 2016, Salı

Sendikamız, her yıl yaptığı geleneksel anı yarışmasına ek olarak bu yıl fotoğraf ve kısa film yarışması da düzenliyor. 1 Mart 2016 tarihine kadar başvuruların yapılacağı yarışmalarda, her kategoride dereceye girenlere para ödülü verilecek. Fotoğraf ve anıyarışmasına katılacak eserler, şartnamede yer alan e-mail adresine gönderilecek. Film kategorisinde yarışacak eserler ise kargo ile Genel Merkezimize ulaştırılacak.

 

KISA FİLMİN KONUSU: CANA CAN KATANLAR

“Cana Can Katanlar” temasıyla düzenlenen kısa film yarışmasında videolar en az 5, en fazla 10 dakika olacak. Birinciye 5 bin, ikinciye 4 bin, üçüncüye ise 3 bin TL ödül verilecek. Ayrıca jüri tarafından seçilecek olan özel kısa filme ise 3 bin TL ödül verilecek. Bunun yanı sıra film yarışmasına katılmak isteyenler, farklı 5 kısa filmle yarışmaya katılabilecek. Her filmin 5 adet DVD kopyası ile birlikte, yönetmenin ve oyuncuların kısa özgeçmişi ve filmin kısa özetini içeren bir CD’ye kaydedilerek sendikaya iadeli taahhütlü veya kargo yolu ile ulaştırılması gerekiyor.

Yarışma şartnamesi şekilde: 

► Yarışmaya yalnızca sendikamız üyeleri katılabilecektir.

► Yarışma konusu; sağlık ve sosyal hizmet alanında hizmet sunumu ve çalışma koşullarıdır.

► Filmler en az 5 dakika, en çok 10 dakika olacaktır. 

► Katılımcılar, yarışmaya en fazla 5 kısa film ile katılabilirler. Her filmin 5 adet DVD kopyası ile birlikte, yönetmenin ve oyuncuların kısa özgeçmişi ve filmin kısa özetini içeren bir CD’ye kaydedilerek sendikamız adresine iadeli taahhütlü veya kargo yolu ile ulaştırılacaktır. Katılımcılar teyit için 444 1995 / 149 nolu telefonu arayabilirler.

► Yarışmaya Türkçe dışında bir dil ile katılacak yönetmenlerin Türkçe alt yazılı yada Türkçe düblajlı film kopyalarını da ayrıca eklemeleri gerekmektedir.

► Film çekimleri HD çekim yapan video kamera veya  HD çekim yapabilen cep telefonları ile de yapılabilecektir. Filmlerde her türlü montaj ve filtreleme tekniği kullanılabilecektir.

► Yarışmaya katılacak filmler, daha önce hiçbir yerde yayımlanmamış olmalıdır.

► Filmler, jüri tarafından değerlendirilecektir.

► Yarışmaya, Seçici kurul üyeleri ve birinci derece yakınları, Sağlık-Sen Genel Yönetim Kurulu  Üyeleri ve birinci derece yakınları, Genel Denetleme ve Genel Disiplin Kurulu asıl üyeleri ile sendikamız şube başkan ve yönetim kurulu üyelerinin  birinci derece yakınları katılamaz.

► Dereceye giren filmler, seçici kurulun  değerlendirmesinden sonra web sitemizden duyurulacaktır.

► Yarışmaya gönderilen filmler Sağlık-Sen’in tüm yayın organlarında kullanılabilir ve ayrıca telif ücreti ödenmez.

► Katılımcılar tüm yarışma şartlarını kabul etmiş sayılır.

----------------------------------------------------------------------

 

EMEĞİN FOTOĞRAFLARI YARIŞACAK

Fotoğraf yarışması için “Emeğin Fotoğrafı” konusu altında, tek karede sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yaşadıkları sorunlar ve çalışma ortamları olarak belirlendi. 4 farklı ödül verilecek olan fotoğraf yarışmasında birinci olan fotoğrafa 3 bin, ikinci fotoğrafa 2 bin, üçüncü fotoğrafa bin TL ve jürinin seçeceği bir fotoğrafa Özel Ödül olarak bin TL ödül verilecek. Yarışmayakatılacak fotoğrafların JPEG formatında, en az 2400x3500 piksel ve 72 dpi olması gerekiyor.

Yarışma şartnamesi şekilde: 

► Yarışmaya yalnızca sendikamız üyeleri katılabilir.

► Yarışma konusu; sağlık ve sosyal hizmet alanında hizmet sunumu ve çalışma koşullarıdır.

► Katılımcılar, yarışmaya en fazla 5 farklı fotoğraf ile katılabilir. Yarışmaya gönderilecek eserler [email protected] e-mail adresimize gönderilecektir. Katılımcılar teyit için       444 1995 / 149 nolu telefonu arayabilirler.

► Fotoğraflar JPEG formatında en az 2400x3500 piksel ve 72 dpi olmalıdır. Fotoğrafları isimlendirirken rumuzunuz_fotoğrafsırano_varsafotoğrafismi şeklinde olmalıdır. 

► Fotoğraflar gönderilirken e-maile ek olarak ayrıca isim-soyisim, kısa özgeçmiş ve iletişim bilgilerinin yer aldığı katılımcı bilgilendirme yazısı eklenecektir. 

► Yarışmaya katılacak fotoğraflar, daha önce hiçbir yerde yayımlanmamış olmalıdır.

►Fotoğraflar üzerinde her hangi bir oynama ve ekstra düzenleme işlemi yapılmamış olmalıdır. Her hangi bir işlem yapıldığı farkedilen fotoğraflar oylamada geçersiz sayılacaktır.

► Fotoğraflar, jüri tarafından değerlendirilecektir.

► Yarışmaya, Seçici kurul üyeleri ve birinci derece yakınları, Sağlık-Sen Genel Yönetim Kurulu Üyeleri ve birinci derece yakınları, Genel Denetleme ve Genel Disiplin Kurulu asıl üyeleri ile sendikamız şube başkan ve yönetim kurulu üyelerinin birinci derece yakınları katılamaz.

► Dereceye giren fotoğraflar, seçici kurulun  değerlendirmesinden sonra web sitemizden duyurulacaktır.

► Yarışmaya gönderilen fotoğraflar Sağlık-Sen’in tüm yayın organlarında kullanılabilir ve ayrıca telif ücreti ödenmez.

► Katılımcılar tüm yarışma şartlarını kabul etmiş sayılır.

--------------------------------------------------

 

ANILAR, ÇALIŞMA ORTAMLARI, ÇALIŞMA ŞARTLARI VE YAŞANMIŞ OLAYLARI KAPSAYACAK

Gelenekselleşen anı yarışmasının bu yıl sekizincisi düzenleniyor. 8. Geleneksel Anı Yarışması’nın bu yılki konusunu ise sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının çalışma ortam ve şartlarında yaşadığı ve başından geçen olaylar olarak oluşturacak. Yarışmasonucunda ödüle layık görülen eserlerden birinciye 4 bin, ikinciye 2 bin beş yüz, üçüncüye bin beş yüz TL ve Özel Ödül’e ise bin beş yüz TL verilecek. Yarışmaya katılacak anıların, word dosyasında, Times News Roman yazı karakterinde, 12 puntoda, 1,5 satır aralığında yazılmış, en az 2, en çok 10 A4 sayfası olacak şekilde yazılması gerekiyor.

Yarışma şartnamesi şekilde: 

YARIŞMANIN AMACI

►Tecrübe paylaşımı ve aktarımı ile sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarında farkındalık oluşturmak, ödüllendirme ve taltif ile motivasyonlarını artırmak;

► Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının çalışma ortam ve şartlarını öyküleme yoluyla topluma duyurmak, bir kısmını kitap haline getirerek ilgililerin istifadesine sunmak;

► Elde edilen verileri medya, edebiyat ve sanat dünyası ile paylaşmak.

 

YARIŞMAYA KATILIM ŞARTLARI

►Yarışmaya özel ya da kamu kurum kuruluşlarında görev yapan sağlık ve sosyal hizmet çalışanları katılabilir.

►Anı, çalışma hayatında yaşanmış olmalıdır. Konu serbesttir.

►Yarışmaya her katılımcı yalnızca bir anı ile katılabilir.

►Yarışmaya katılacak anılar daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış olmalıdır.

►Yarışmaya, Seçici kurul üyeleri ve birinci derece yakınları, Sağlık-Sen Genel Yönetim Kurulu Üyeleri ve birinci derece yakınları, Genel Denetleme ve Genel Disiplin Kurulu asıl üyeleri ile sendikamız şube başkan ve yönetim kurulu üyelerinin birinci derece yakınları katılamaz.

►Anılar, Word dosyasında, Times News Roman yazı karakterinde, 12 puntoda, 1.5 satır aralığında yazılmış, en az 2, en çok 10 A4 sayfası olacak şekilde yazılmalıdır. Bu şartlara uymayan anılar değerlendirmeye alınmayacaktır.

► Word dosyası şeklinde oluşturulan anılara ayrı sayfada katılımcı ad-soyad, adres ve iletişim bilgileri ile kısa özgeçmiş eklenmeli, dosyanın her sayfasının sağ üst köşesine gelecek şekilde katılımcı rumuzu yazılmalıdır. 

► Katılımcılar anılarını;

[email protected] adresimize dijital ortamda gönderecek olup posta yoluyla katılım alınmayacaktır. Dosyaların posta yerine e-mail yoluyla gönderilmesi suretiyle daha kolay, daha fazla katılım ve kırtasiye masraflarının minimize edilmesi amaçlanmıştır. Dosyanın e-mail yoluyla alındığına dair otomatik geri bildirimde bulunulacaktır. Geri bildirim almayan katılımcılar  444 1995 / 136 nolu telefonla irtibata geçerek teyit almalıdır.

►Yarışmaya son katılım tarihi, 01 Mart 2016’dır.

►Yarışma değerlendirme kurulu eserlerle ilgili incelemesini tamamladıktan sonra sonuçlar web sitemizden duyurulacaktır.

 

ANILARIN YAYIMLANMASI

►Yarışmaya katılan eserler ödül kazanmasına bakılmaksızın geri verilmez.

►Yarışmaya katılan tüm anılar, Sağlık-Sen’in her türlü yayın organı ile uygun göreceği sair yayın organlarında yayınlanabilir. 

►Yayınlanan anılar için ayrıca bir telif ücreti ödenmez.


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :