İzmir 1 No’lu Şubemizin Genel Kurulu Gerçekleşti
30 Temmuz 2018, Pazartesi

Genel Başkan Yardımcılarımız İdris Baykan ve Abdülaziz Aslan’ın katılımıyla İzmir 1 No’lu Şubemizin 1. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti. Seçime tek listeyle giren İzmir 1 No’lu Şube Başkanımız Özgür Yıldırım yeniden başkan seçilerek güven tazeledi.

Burada konuşan Genel Başkan Yardımcımız İdris Baykan, Memur-Sen’in özelde; üyelerinin ekonomik, sosyal, kültürel, özlük, mesleki, hak ve menfaatlerini korumayı genelde ise; ülkemizde cereyan eden her türlü haksızlık ve hukuksuzluğa karşı çıkmayı temel amaç sayarak kurulduğunu ifade etti. Memur-Sen’in temellerinin kadim medeniyet değerlerimizin harcıyla sağlamlaştırıldığını belirten İdris Baykan, “Kurucu Genel Başkanımız Rahmetli Mehmet Akif İnan, ‘sendikal mücadelemiz ülkemizin geleceğini inşa etme adına bir erdemliler hareketidir’ demiş. Bizler de erdemli bir şekilde hareket etme gayretindeyiz. Çok şükür bugüne kadar bizlere güvenenleri yanıltmadık” şeklinde konuştu.

KAZANMAYA VE KAZANDIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının çözüm bekleyen sorunları olduğunu söyleyen İdris Baykan, döner sermaye sisteminin adil olmadığını ve çalışan memnuniyetinin her geçen gün azaldığını söyledi. Sağlık çalışanlarının ağır iş yükü nedeniyle sıkıntı çektiğini ifade eden Baykan, “400 bin ebe, hemşire ve sağlık memuru ihtiyacımız varken 150-200 bin çalışanla hizmet veriyoruz. Hem fazla çalışıyor, hem de angarya işler yükleniyor arkadaşlarımıza. Fazla mesaide bütçe dengesinden dolayı ödenmeyip izne zorlanıyor. Şiddet için çok daha caydırıcı önlemler alınması farz olmuştur. Mücadelemiz devam edecek, kazanmaya ve kazandırmaya devam edeceğiz” dedi.

YIPRANMA PAYI MÜCADELEMİZİ KARARLILIKLA SÜRDÜRECEĞİZ

TBMM’den geçen yıpranma payı konusuna da değinen Baykan, ilk günden beri sendikamızın yıpranma payı için çaba gösterdiğini söyledi.  Yıpranma payını tüm sağlık çalışanlarını kapsayana kadar kararlılıkla mücadele edeceğimizi söyleyen Baykan, “Bundan hiçbir sağlık çalışanımız şüphe etmesin” diye konuştu. Giresun’da yaşlı bir hasta yakınının ölmesiyle sonuçlanan olaya ilişkin açıklama yapan Baykan, bakanlığın konuyla ilgilendiğini ve olayın adli mercilere havale edildiğini belirtti. Vefat eden yaşlıya rahmet dileyen Baykan, “Keşke böyle olmasaydı. Olayı etraflıca irdelemeden konuşmak doğru olmaz ama görevinin gereğini yerine getirerek hareket eden bir hekimi suçlamakta doğru değil” ifadelerini kullandı.              

YILDIRIM: KAZANAN BÜYÜK SAĞLIK-SEN AİLESİDİR

Genel Kurulda konuşan İzmir 1 No’lu Şube Başkanımız Özgür Yıldırım ise Sağlık-Sen’de seçimlerin kaybedeni olmayacağını kazananın büyük Sağlık-Sen ailesi olduğunu belirtti. “Artık küsmeye, kırılmaya, dargınlıklara gerek yok” diyen Özgür Yıldırım, “Bir ve bütün olarak herkesin başkanı olabilmek için var gücümüzle çalışacağız. Kimseyi ötekileştirmeden tek davamız sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarını hak ettiği yere getirmektir” dedi.

Yapılan seçim sonrası İzmir 1 No’lu Şubemizin yeni yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Özgür Yıldırım, Şube Başkan Vekili Cihan Bektaş, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ali Kantar, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Özgür Karagöz, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mustafa Demir, Mevzuattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ahmet Özgür Toprak ve Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Hümeyra Özlem Özel

Genel Kurula ayrıca İstanbul 1 No’lu Şube Başkanımız Durali Baki, Ankara 1 No’lu Şube Başkanımız Şenol Şahin, Tekirdağ Şube Başkanımız Hamza Öksüz, Aydın Şube Başkanımız Baki Karaer, Kütahya Şube Başkanımız Yücel Akgün, Manisa Şube Başkanımız Mustafa İrğat, İzmir Eğitim-Bir-Sen Üniversite Şube Başkanı Sevgi Kocaoğlu ve üyelerimiz katıldı.

PAYLAŞ :