Memiş: Ülkemize Sahip Çıkmaya Devam Edeceğiz
29 Temmuz 2018, Pazar

Genel Başkanımız Metin Memiş, “Kimse bizim niyetimizi, duruşumuzu sorgulamasın. Dün olduğu gibi yarın da bu ülkeye sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

Memiş, Giresun Şubemizin 4. Olağan Genel Kurulu'na katıldı. Burada konuşan Memiş, kamu sendikacılığında ezber bozduğumuzu, aldatmayan ve aldanmayan sendikal anlayışla çözümün adresini olduğumuzu, bunun karşılığında önemli kazanımlar elde ettiğimizi söyledi.

Memur-Sen'in Türkiye'nin zor zamanlardan bugünlere gelmesinde ve geleceğe taşınmasında önemli katkılar sunduğuna işaret eden Memiş, aynı anlayışla yolumuza devam edeceğimizi, her zaman ‘önce vatanım, milletim’ anlayışıyla hareket etmeyi sürdüreceğimizi kaydetti.

Bayrak, vatan, millet sevdalısı olduğumuzu ve bu uğurda çıktığımız yolda yürümeye devam edeceğimizi belirten Memiş, “Bizi eleştirdiler, ‘Yandaş, tarafsınız’ dediler. Biz bu vatanı seviyoruz. Biz vatan, bayrak sevdalısıyız. Biz, ‘Ezan dinmesin’ diyoruz. Onun için kim bizi nereye koymak istiyorsa koysun. Eğer vatanı, bayrağı sevmek, memleketi sevmek taraf olmaksa, biz tarafız. Biz bu tarafta olmaya devam edeceğiz. Kim ne derse desin. Eğer milletin yanında olmak yandaşlık ise milletin yanında olanların yanında olmak yandaşlık ise mazlumlara umut olanların yanında olmak yandaşlık ise bu ülkede darbe yapmak isteyenlere karşı meydan okuyanların yanında olmak yandaşlık ise böyle yandaşlığa can kurban olsun. Yandaş olmaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Memur-Sen ve Salık-Sen olarak dün olduğu gibi yarın da ülkemize sahip çıkmaya devam edeceğimizi vurgulayarak, şöyle dedi: “Bu ülkede sendikacılığı sadece para gibi görenler, sadece ücret artışı üzerinden yapanlar, sokağa inerek kaldırım taşını sökerek devletin malına zarar vermek gibi göstermek isteyenler, ideolojik alanlara sıkıştıranlar şunu gördüler ki sendikacılık, ‘Önce ülkem, önce vatanım, çocuklarımızın geleceği, mazlumlara umut olmak, doğrunun yanında, hakkın yanında dik bir şekilde durmak’ demektir. İşte Memur-Sen sendikacılığın nasıl yapılacağını herkese gösterdi. Onun için kimse bizim niyetimizi, duruşumu sorgulamasın. Dün olduğu gibi yarın da bu ülkeye sahip çıkmaya devam edeceğiz.”

Genelde Memur-Sen olarak bütün kamu görevlileri, özelde Sağlık-Sen olarak sağlık ve sosyal hizmet çalışanları açısından birçok kazanıma imza attığımızı hatırlatan Memiş, yıpranma payının da bunlardan biri olduğunu kaydetti. Kimse yıpranma payını dile getirmezken bu talebi yüksek sesle dile getirdiğimizi belirten Memiş, “Biz ‘yıpranma payı’ derken, bunu ağzına alamayanlar, aldığımız söz karşısında ‘mümkün değil’i oynadılar. Yıpranma payı TBMM’den geçerek yasalaştı. Yıpranma payının bütün sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde düzenlenmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi. 

Lisans tamamlamanın da sendikamızın bir kazanımı olduğunu dile getiren Memiş, on binlerce sağlık çalışanının lisans tamamlayarak özlük haklarında önemli bir ilerleme kaydettiğini belirtti. 3600 ek gösterge konusuna da değinen Memiş, bunun bütün lisans mezunu çalışanlara verilmesi gerektiğini kaydetti. 

Sağlık çalışanlarının emeklilikte yaşadıkları düşük maaş mağduriyetinin giderilmesi çağrısında da bulunan Memiş, “Sağlık çalışanları emekli olunca diğer kamu görevlilerine göre daha az maaş alıyorlar. Bunun önüne geçmek için ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması gerekmektedir. Ayrıca performans sistemi yeniden adaletli bir şekilde düzenlenmeli ve hak edenin hak ettiği ücreti alacağı bir sistem hayata geçirilmelidir.” Şeklinde konuştu. 
Sağlıkta yaşanan şiddet olaylarının da acilen önüne geçilmesi gerektiğini kaydeden Memiş, bunun için toplumsal duyarlılığın artırılması, şiddet uygulayanların tutuklu yargılanmasını sağlayan düzenlemenin uygulanması, şiddet uygulayanların 6 ay süreyle acil sağlık hizmetleri hariç, sağlık hizmetlerinden ücretli yararlanması gibi yaptırımların hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.

SÜRAL: GECEMİZİ GÜNDÜZÜMÜZE KATARAK ÇALIŞIYORUZ

Giresun Şube Başkanımız Kerim Süral da konuşmasında, ekip ruhu içerisinde sağlık çalışanlarının hakları için sendikal mücadelelerine devam edeceklerini söyledi. Sağlık-Sen’in üyesinden temsilcisine, şube yönetiminden genel merkez yönetimine kadar büyük bir aile olduğunu söyleyen Güral, “Her zaman sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarıyla bir araya geliyor, sorunlarını ve taleplerini not alıyoruz. Yerinde çözülecekleri çözüyor, genele ait sorunları da genel merkezimize ileterek çözülmesini sağlıyoruz. Bir ekip olarak, gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz. Bize güvenen, destek olan tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızla üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Şube Başkanımız Kerim Süral’ın yeniden başkan seçildiği kongreye Genel Başkan Yardımcılarımız Kemal Çırak ve Himmet Bayar’ın yanı sıra Ordu Şube Başkanımız Bilal İnanlı, Bilecik Şube Başkanımız Orhan Pir, Eğitim Bir-Sen Giresun Şube Başkanı Mustafa Öz de katıldı.

Yapılan seçim sonrası Giresun Şubemizin yeni yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Kerim Süral, Şube Başkan Vekili Ogün Elifoğlu, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Salih Oruç, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Birol Demiral, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı  Gökçe Güntepe, Mevzuattan Sorumlu Başkan Yardımcısı  Erol Beşirli, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ali Özaydın

PAYLAŞ :