Tokat Şubemizin 5. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi
23 Temmuz 2018, Pazartesi

Tokat Şube Başkanlığımızın 5. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Programa Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Örnek, AK Parti Milletvekilleri Yusuf Beyazıt ve Mustafa Arslan, Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, AK Parti İl Başkanı Metin Polat, Ordu Şube Başkanımız Bilal İnanlı, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, Memur-Sen’e bağlı sendika şube başkanları ve yönetim kurulları, daire müdürleri ve amirleriyle birlikte sağlık çalışanları katıldı.

Kongrede bir konuşma gerçekleştiren Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Örnek Başkanlık sisteminin ilk icraatlarından birinin yıpranma payı olmasının sağlık camiası açısından önemli bir gelişme olduğunu belirtti.

12 Mayıs 2014'te sendikamız Sağlık-Sen’in düzenlediği programda o dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, sağlık çalışanlarının 5 yıllık hizmetine 1 yıl yıpranma payı sözü verdiğini hatırlatan Örnek, "Ancak ne yazık ki 4 yılı aşkın süredir hantal bürokrasiyi aşabilmek mümkün olmamıştır. Yıpranma payının, yeni dönemdeki ilk torba kanunu içinde yer alıyor olması, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin farkını ortaya koyması açısından son derece olumludur" diye konuştu. Yıpranma payının geçmiş yılları da kapsaması gerektiğini dile getiren Örnek, bu haktan tüm sağlık çalışanlarının yararlanması gerektiğini söyledi. Sağlık hizmetinin bir ekip işi olduğunu ifade eden Örnek, sağlık çalışanları bir binanın tuğlaları gibi olduğunu ve yıpranma payını hep birlikte hak ettiklerini söyledi.

EK ÖDEMELER EMEKLİLİĞE YANSITILMALI

TBMM Plan Bütçe Komisyonunda yıpranma payının görüşüleceğini ifade eden Örnek, Sağlık-Sen olarak komisyonda yer alacağımızı ve yıpranma payının sağlık çalışanlarının beklediği gibi çıkması için mücadele vereceğimizi söyledi. Meclisteki yasada ayrıca hekimlerin emeklilik maaşında yaşanacak artışın da görüşüleceğini belirten Örnek, hekimler ve sağlık çalışanlarının emeklilik maaşının düşük olduğunu yapılacak düzenlemeyle maaşların mutlaka artması gerektiğini ifade etti. Özellikle hekimlerin ve sağlık çalışanlarının aldıkları ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmadığını vurgulayan Örnek, ek ödemelerin de emekliliğe yansıtılması gerektiğini sözlerine ekledi.     

MANTAR: SORUNLARA DAHA GÜÇLÜ MÜCADELE EDECEĞİZ

Kongrede konuşan Tokat Şube Başkanımız Suat Mantar, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarına değindi. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yoğun iş yükü altında ezildiğini belirten Suat Mantar, Bakanlığın bu durum karşısında bir an önce önlem alması gerektiğini söyledi. Tokat Şubesi olarak sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarını ve taleplerini her zaman dile getirdiklerini söyleyen Mantar, daha güçlü bir şekilde sorunlara mücadele edeceklerini ifade etti. Mantar genel kurula katılan herkese teşekkür etti.

Yapılan seçim sonrası Tokat Şubemizin yeni yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Suat Mantar, Şube Başkanı Vekili Abdullah Tür, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Erkan Aydemir, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Muhterem Kurt, Mevzuattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ali Güner, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Davut Özlü ve Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Abdurrahman Güldiken.

PAYLAŞ :