Memiş: TTB, Terör Dilini Kullanıyor
04 Şubat 2016, Perşembe

Genel Başkanımız Metin Memiş, bir meslek örgütü olan Türkiye Tabipler Birliği’nin mensuplarının haklarını savunması gerekirken, kullandığı terör diliyle teröre destek olduğunu söyledi.

TRT Haber’e konuk olan ve terörle mücadelenin etkin olarak yürütüldüğü Cizre, Nusaybin ve Mardin’e gerçekleştirdiği ziyareti değerlendiren Genel Başkanımız Memiş, sağlık çalışanlarının her şeye rağmen görevlerinin başında olduğunu ifade etti.

Terör örgütünün amaçlarından birisinin de sağlık çalışanlarına saldırarak, bölge halkını sağlık hizmeti alamaz duruma getirmek olduğuna dikkat çeken Genel Başkanımız Memiş, “Terör sağlık çalışanlarını yıldıramadı. Arkadaşlarımız canları pahasına görevlerinin başındalar.” Şeklinde konuştu.

Mensupları doktorlar olan, Tabipler Odası’nın kullandığı terör dilinin, barış yerine teröre hizmet ettiğini de ifade eden Genel Başkanımız, “Cizre’de hastaneye 22 adet roket isabet etmiş. Bunlar tesadüfi olan şeyler değil. O roketlerden birisi de doktorların istirahat ettikleri odaya, camdan düşmüş. Mensuplarına bomba atan terör örgütünü kınayamayan, silah bırakma çağrısı yapamayan bir meslek örgütü, kullandığı dil ve üslupla teröre hizmet ediyor. Tüm hekimlerimizi bu meslek örgütlerine karşı daha duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi.

HABERİN VİDEOSU

PAYLAŞ :