8’inci "Tıbbiyeden Şehadete" Anma Programımızı Gerçekleştirdik
19 Mayıs 2018, Cumartesi

Sağlık-Sen olarak Çanakkale Savaşlarında, 18 Mayıs'ı 19 Mayıs'a bağlayan gece Kırmızı sırttan taarruza geçen Türk askerleri arasında bulunan şehit tıbbiyeli öğrenciler için Tarihi Gelibolu Yarımadasındaki Eceabat ilçesinde anma programı gerçekleştirdik. Bu yıl 8’incisini düzenlediğimiz "Tıbbiyeden Şehadete" anma programı iftar ve ilahilerle başladı ve açılış konuşmalarıyla devam etti.

Programda konuşan Genel Başkanımız Metin Memiş, 8 yıldır Tıbbiyeden Şahadete anma programını gerçekleştirdiğimizi ve Sağlık-Sen olarak vatanımızı kurtarmak için şehadet şerbeti içen tıbbiyelileri anmaya devam edeceğimizi söyledi. Bu yılki anma programımızın ramazan ayına denk geldiğini hatırlatan Metin Memiş, ‘Tıbbiyeden Şehadete’ anma etkinliğinin Sağlık-Sen için çok değerli bir miras olduğunu belirtti. Sağlık çalışanlarının her alanda fedakârca hizmet verdiğini ve gerekirse vatan için seve seve canını vereceğini vurgulayan Memiş, “Ülkemizin bekası için üniversite eğitimini bir kenara bırakarak Çanakkale’de vatan savunması yapan tıbbiyelilerimize çok şey borçluyuz. Onlar bizim bu günleri yaşamamız için büyük gayret gösterdiler, inşallah biz sağlık çalışanlarI da yarınlara ışık tutmaya devam edeceğiz. 7 düvele karşı vatanımızın ve milletimizin yanında olacağız, bu ülkeyi bölmeye çalışanlara hiçbir zaman fırsat vermeyeceğiz” dedi.      

TABİP BİNBAŞI MEHMET İSMAİL BEY'İN KABRİNİN BULUNMASI ÇOK ÖNEMLİ

Metin Memiş, Tıbbıyeli Şehitleri Anma Programı kapsamında Tabip Binbaşı Mehmet İsmail Bey'in kabrinin bulunmuş olmasının önemine vurgu yaptı. “Böyle anlamlı bir kabir tespitini bizimle paylaşmasından dolayı aynı zamanda Alan Başkanımıza teşekkür ederim” diyen Memiş, “İnşallah bundan sonraki süreçte bu alanın düzenlenmesi bakımından da sendika olarak katkılarımızı sunacağız” dedi. 18 Mayıs’ı 19 Mayıs’a bağlayan gece Kanlı Sırt Mevkii'nde şehadet şerbetini içen tıbbiyelilerin ruhunun halen sağlık çalışanlarında yaşadığını ifade eden Metin Memiş, “Çanakkale’de düşmana karşı korku salan ruh 15 Temmuz gecesi bir yansımasını gösterdi ve düşmana bu vatanı ne yaparlarsa yapsınlar yıkamayacaklarını bir kez daha hatırlattı” şeklinde konuştu. Memiş, başta tıbbiyeli şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet dileyerek sözlerini noktaladı.

ÖZEN: SAĞLIK ÇALIŞANLARI HAYATIN HER ALANINDA

Çanakkale Şube Başkanımız Suat Özen ise “Tıbbiyeden Şehadete” anma programına ev sahipliği yapmanın büyük gururunu yaşadıklarını söyledi. Sağlık çalışanlarının hayatın her alanında olduğunu ve bunu bir kez daha gördüğümüzü söyleyen Suat Özen, kanlarıyla bugünlere gelmemize vesile olan şehitlerimizi rahmetle andığını söyledi.

Program, Yavuz Bahadıroğlu'nun "Tapınak Şövalyelerinden 15 Temmuz'a Kumpas Tarihi" söyleşisiyle sürdü. Törene, Çanakkale Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı, Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Ufuk Tali ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.

“Tıbbiyeden Şehadete" programımız, katılımcıların Kanlı Sırt Mevkii'nden 57'nci Alay Şehitliği'ne kadar süren yürüyüşüyle devam etti. Sağlık çalışanları Tekbirler eşliğinde 57'inci Alay'a geldi. Burada yapılan dualar ve sabah namazının eda edilmesiyle program sona erdi.

ŞEHİT TABİP BİNBAŞI MEHMET İSMAİL KABRİ BAŞINDA ANILDI

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından mezarı tespit edilen Şehit Tabip Binbaşı Mehmet İsmail, program kapsamında mezarı başında anıldı. Şehit Tabip Binbaşı Mehmet İsmail'in, Çanakkale Savaşları'nda mezar yeri belli tek şehit doktor olduğu belirtildi. Genel Başkanımız Metin Memiş ve beraberindeki daha sonra Çanakkale Savaşları Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir’i ziyaret etti.  

Program dahilinde Genel Başkan Yardımcılarımız Kemal Çırak, Himmet Bayar, Mustafa Örnek ve beraberindeki heyet Çanakkale Valisi Orhan Tavlı’yı ziyaret etti. Genel Başkan Yardımcılarımız ve beraberindeki heyet daha sonra İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı’yı makamında ziyaret etti. Heyet ayrıca sahur programında Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi çalışanlarıyla bir araya geldi ve sorunlarını dinledi.

 

 

 

 




PAYLAŞ :