Aksaray ve Konya Üniversite Şubemizin Programları Gerçekleşti
12 Mayıs 2018, Cumartesi

Genel Başkan Yardımcılarımız Himmet Bayar ve Mustafa Örnek Aksaray ve Konya Üniversite Şubelerimizin düzenlediği Ebeler, Hemşireler ve Anneler Günü programına katıldı.

Programlarda konuşan Genel Başkan Yardımcımız Himmet Bayar, Türkiye gündemini değerlendirdi. Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütünün Memur-Sen olduğunu hatırlatan Himmet Bayar, Memur-Sen ve Sağlık-Sen’in her zaman milletin iradesinin yanında yer aldığını belirtti. Ülkemizin çok kritik bir süreçten geçtiğini ifade eden Bayar, 24 Haziran’da gerçekleşecek seçimlerle birlikte Türkiye’nin önemli bir eşiği aşacağını söyledi. 7 düvele karşı mücadele verdiğimizi vurgulayan Bayar, “Ülkemiz üzerinde devamlı oyunlar oynanmak isteniyor. Millet olarak bu oyunların farkındayız ve 15 Temmuz hain darbe girişiminde olduğu gibi bu oyunlara gereken cevabı vereceğiz” ifadelerini kullandı.

ÖRNEK: EBE VE HEMŞİRELİK MESLEĞİNİN SAYGINLIĞI ARTTIRILMALI

Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Örnek ise doğduğumuzda ilk sıcak nefesimizi aldığımızda ve öldüğümüzde son soğuk nefesimizi verdiğmizde ebe ve hemşirelerimizin yanımızda olduğunu belirterek bu kutsal mesleğin değerinin Sağlık-Sen olarak farkında olduğumuzu ifade etti. . “Çanakkale’de ilk hemşirelerimizden Safiye Hüseyin’le başlayan kutlu destan Türkiye’nin dört bir yanında devam ediyor” diyen Mustafa Örnek, terör bölgelerinde, Afrin’de ve 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gecede sağlık çalışanlarının hizmet vermek için koşarak göreve gittiğini söyledi. Sağlık hizmetine olan talebin 3-4 kat arttığını aktaran Örnek, aynı oranda personel sayısı artmadığı için sağlık çalışanlarının büyük bir iş yükü altında ezildiğini vurguladı. Sağlıkta dönüşümün gerçek kahramanlarının sağlık çalışanları olduğunu ifade eden Örnek, “Sağlık çalışanları artık dönüşmeyi bekliyor. Son 3 Sağlık Bakanımız da göreve ilk başladıklarında; sağlıkta dönüşümün kahramanlarının sağlık çalışanları olduğunu ve mali ve özlük haklarda gereken değişiklikleri yapacaklarını ifade etmişlerdi. Maalesef bu gün mali ve özlük hakları istediğimiz seviyede değil. Başta yıpranma payı bir an önce hayata geçmeli ve adaletli bir döner sermaye sistemi oluşturulmalı” dedi. Ebelik ve hemşirelik mesleklerinin saygınlığının arttırılması gerektiğini sözlerine ekleyen Örnek, Ebe, Hemşire ve Anneler Gününü kutladı ve sorunların çözüldüğü yüzlerin güldüğü, herkesin işini severek yaptığı günler diledi.    

KAYA: HER ZAMAN EBE VE HEMŞİRELERİMİZİN YANINDAYIZ

Programda konuşan Aksaray Şube Başkanımız Rifat Kaya ise sözlerine Ebe, Hemşire ve Anneler Gününü kutlayarak başladı. Ebe ve hemşirelerin kutsal bir meslek icra ettiklerini ifade eden Rifat Kaya, Aksaray Şubesi olarak her zaman ebe ve hemşirelerin yanında yer aldıklarını belirtti. Aksraya Şubemizin programına Aksaray İl Sağlık Müdürü Cengizhan Kılıçaslan’da katıldı.

ŞAFAK: ÜNİVERSİTE HASTANESİ ÇALIŞANLARI YOĞUN İŞ YÜKÜ NEDENİYLE MAĞDUR

Konya Üniversite Şube Başkanımız Mithat Şafak, üniversite hastanelerinin mali problemlerinin yanı sıra yapısal ve işletmecilik olarak da geliştirilmesi gerektiğini belirtti. Özellikle üniversite hastanelerinde son yıllarda artan personel ihtiyacının büyük problem oluşturduğuna dikkat çeken Şafak, üniversite hastanelerinde çalışan sağlık personelinin yoğun iş yükü nedeniyle sorunlar yaşadığını ifade etti. Konya Üniversite Şubemizin programına Konya Şube Başkanımız Zeynel Abidin Uysal da katıldı.

PAYLAŞ :