4/C’den 4/B’ye Geçenler Döner Sermayeden Yararlanacak
09 Mayıs 2018, Çarşamba

Sağlık-Sen olarak, 4/C’den 4/B’ye geçirilen personelin döner sermayeden yararlanmasına yönelik talebimiz hayata geçiyor. Sağlık Bakanlığı, teşkilatına gönderdiği bilgi notuyla, 4/C geçici personel statüsünden 4/B sözleşmeli personel statüsüne geçenler için belirlenen %20 oranındaki sabit ek ödemenin yanı sıra diğer personelde olduğu gibi sabit ek ödeme mahsubu yapıldıktan sonra performansa dayalı ek ödeme yapılması gerektiği hususları açıkladı.

Toplu Sözleşme kazanımımız sonrası 30 Mart 2018 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile 4/C geçici personel 4/B sözleşmeli statüye geçirilmişti. 

Sağlık Bakanlığı emrinde görev yapan ve 4/C geçici personel statüsünden 4/B sözleşmeli personel statüsüne geçirilen personellerin, Sağlık Bakanlığı'nda çalışan tüm 4/B sözleşmeli personel gibi 209 sayılı Kanun gereği döner sermayeden yararlanması için 03 Mayıs 2018 tarihinde Sağlık Bakanlığı’na yaptığımız müracaat ve girişimlerimiz netice verdi. 

Sağlık Bakanlığı tüm teşkilatına gönderdiği Bilgi Notu ile 4/C geçici personel statüsünden 4/B sözleşmeli personel statüsüne geçenler için belirlenen %20 oranındaki sabit ek ödemenin yanı sıra diğer personelde olduğu gibi sabit ek ödeme mahsubu yapıldıktan sonra performansa dayalı ek ödeme yapılması gerektiği hususları belirtti. 

Bu bilgi notuna göre, idari büro görevlisi için genel idari hizmetler sınıfı personel, idari destek görevlisi için genel idari hizmetler sınıfı personel esas alınarak performansa dayalı ek ödeme yapılacak.

Sendikamızın Talep Yazısı:

 

Sağlık Bakanlığı'nın Teşkilatına Gönderdiği Bilgi Notu: 

PAYLAŞ :