Durmuş, Adıyaman ve Mersin Şubelerimizin Programına Katıldı
07 Mayıs 2018, Pazartesi

Genel Başkan Vekilimiz Semih Durmuş, Adıyaman Şubemizin düzenlediği 13. Geleneksel Piknik programına ve Mersin Şubemizin Ebeler, Hemşireler ve Anneler Günü dolayısıyla gerçekleştirdiği piknik programına katıldı.

Programlarda konuşan Genel Başkan Vekilimiz Semih Durmuş gündeme ve sağlık çalışanlarının sorunlarına dair açıklamalar yaptı. STK’ların özelde temsil ettiği kitle adına genelde ise millet adına söz söyleme hakkına sahip olduğunu belirten Semih Durmuş, “STK’ların yapmış oldukları önerilerin olumlu ve olumsuz yansımaları olmaktadır. Olumsuz yansımaların telafisi ise çok güçtür. Allah Ku’ran-ı Kerim’de “Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu?” buyuruyor. Bu nedenle STK’ların toplum adına cümle kurarken çok daha hassas davranması gerekir” dedi. Türkiye’nin çok zorlu günlerden geçmekte olduğunu ifade eden Durmuş, dış mihrakların ve içimizdeki piyonların ülkemize zarar vermeye çalıştığını söyledi. “Zihnen sömürgeleştirilmiş lider görünümlü insanlar sömürge valisi gibi hareket etmektedirler” diyen Durmuş, “Bile, isteye yapılan ihanetlerin bedelini milletimiz ve devletimiz ödemektedir. Çok darbe yedik, çok şehit verdik, direndik, direndikçe dirildik ama oyunlarını ve ayarlarını bozduk” ifadelerini kullandı.

BATININ MİSYONER TEŞKİLATLARI ÜLKEMİZE VE DEĞERLERİMİZE AKIN AKIN SALDIRMAKTADIR

Mehmet Akif Ersoy’un “Siper et gövdeni durdun bu hayasızca akın” mısralarına atıfta bulunan Durmuş, “Ersoy bu söz ile hem kendi zamanına hem de zamanlar ötesine önemli bir uyarıda bulunmuştur” şeklinde konuştu. Batının misyoner teşkilatlarının ülkemize ve değerlerimize akın akın saldırmakta olduğunu ifade eden Durmuş, bu teşkilatların ülkemizde 100’lerce okul açmalarının sebebi para kazanmak olmadığını nitelikli çocuklarımızı eğitim vesilesiyle avuçlarının içine almak ve kendi değerlerine uygun şekilde yetiştirip, kendi çıkarlarına hizmet ettirmek olduğunu dile getirdi. Durmuş, nitelikli çocuklarımızın vatana ihanet yolunda kullanıldığını sözlerine ekledi.   

PERFORMANS SİSTEMİNİN ADALETİ ŞİRAZESİ KAYMIŞTIR

“Performans sistemi her ne kadar çok çalışanın daha çok ücret alması demekse de işin hakikati ve uygulaması böyle değildir” diyen Durmuş sözlerine şöyle devam etti: “En başta sistem etik değerlerden yoksundur. Çünkü çok çalışana ödenen ücret diğer sağlık çalışanlarının ücretlerinden kesilerek ödenmektedir. Çok çalışanın çok ücret alması gerekirken az çalışan çok ücret almaktadır. Eşit düzeyde çalışanlar dahi eşit şekilde ücret alamamaktadır. Performans sisteminin adaleti şirazesi kaymıştır.”  

Dünya Sağlık Örgütü’nün verilene göre Türkiye’de 1 sağlık çalışanının 4 sağlık çalışanının yapması gereken işi yaptığını belirten Durmuş, “Sağlık hizmetlerine başvurunun 2’den 8’e çıkmış olması sağlık çalışanlarının iş yükünü 4 kat arttırmıştır. Bu sürdürülebilir bir durum değildir, sağlık çalışanları çalışma şartları nedeniyle asosyal bir yaşama mahkûm edilmiş durumdadır. Sağlık çalışanı istihdamı gerçek manada arttırılmalıdır” ifadelerini kullandı.

4 HEMŞİRENİN YAPMASI GEREKEN İŞİ BİR HEMŞİRE YAPIYOR

Ebe, Hemşireler ve Anneler Günüyle ilgili konuşan Durmuş, ebe ve hemşirelerin kendi görev tanımı dışında doktorun yapması gereken işi ve tıbbi sekreterin yapması gereken işi yaptığını vurguladı. İstihdam yetersizliği nedeniyle 4 hemşirenin yapması gereken işi bir hemşirenin yaptığını aktaran Durmuş, ayda 310 saat çalışıp 10’un üzerinde nöbet tutan ebe ve hemşirelerin; işyerinde sağlık çalışanı, eşine karşı eş, evinde aşçı, çocuğuna öğretmen, anne ve babasına bakıcılık görevlerini üstlendiğini söyledi. Durmuş, “Ebe, Hemşireler ve Anneler Gününü içtenlikle kutlayabileceğimiz günlerin gelmesi ve çalışma şartlarının düzelmesi dileğiyle Ebe, Hemşireler ve Anneler Gününü kutluyorum” dedi.      

KARADOĞAN: BAYRAM İKRAMİYESİ SADECE EMEKLİLERİ DEĞİL, MEMURLARI DA KAPSAMALI

Mersin Şubesi Başkanımız Şemsettin Karadoğan ise Sağlık-Sen’in Toplu Sözleşme Talepleri arasında da yer alan emekli ve çalışanlara bayram ikramiyesinin sadece emeklileri değil, memurları da kapsaması gerektiğini söyledi. Ebe, Hemşireler ve Anneler Günü dolayısıyla gerçekleştirdikleri piknik organizasyonun hayırlara vesile olmasını dileyen Karadoğan, “Daha nice güzel günlerde birlikte olmak dileğiyle Ebe, Hemşireler ve Anneler Günü kutlarım” dedi.

BARUTCU: YOĞUN İŞ HAYATININ STRESİNDEN BİRAZ OLSUN UZAKLAŞMAK İSTEDİK

Adıyaman Şube Başkanımız Yasin Barutcu da her sene geleneksel olarak düzenledikleri piknik organizasyonunun bu sene 13’üncüsünü düzenlediklerini belirtti. Yoğun iş hayatının getirdiği stresten üyeleri biraz olsun uzaklaştırmak istediklerini kaydeden Yasin Barutcu, bu tür etkinliklerin gerek iş gerekse sosyal hayata olumlu katkısı olduğuna inandıklarını söyledi. Barutcu, sağlık ve sosyal hizmet çalışanları olarak her sene büyüyen bir ailenin bir parçası olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.   

PAYLAŞ :