Örnek, Düzce Şubemiz Tarafından Düzenlenen Etkinliğe Katıldı
30 Nisan 2018, Pazartesi

Düzce Şube Başkanlığımız tarafından düzenlenen piknik organizasyonuna Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Örnek, Genel Sekreterimiz Fatih Seyran, Memur-Sen İl Temsilcisi Ömer Faruk Çelebi, Düzce İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İbrahim Özcan ve üyelerimiz katıldı.

Etkinlikte konuşan Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Örnek Türkiye’de son 14 yılda sağlık alanında tarihi bir dönüşüme imza atıldığını belirterek bu dönüşümde en önemli payın sağlık çalışanlarına ait olduğunu söyledi.

Sağlık çalışanlarının görevlerini fedakarca sürdürmelerine karşın hak ettikleri ekonomik ve sosyal haklara sahip olmadığını belirten Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Örnek, sağlık hizmetlerindeki başarının sağlık çalışanlarının mutluluğu ile doğru orantılı olduğuna inandıklarını ifade etti.

Her şeye rağmen sağlık çalışanlarının görevlerini en iyi şekilde yerine getirdiğini kaydeden Genel Başkan Yardımcımız Örnek, sağlık hizmetleri açısından bir başka önemli riskin de yetersiz istihdamla birlikte artan iş yükü olduğunu belirtti. 5 yılda 4 kat artan sağlık hizmeti karşısında istihdamın 2 kat bile artmadığını söyleyen Örnek, bu konuda Avrupa’nın gerisinde olduğumuzu belirtti. Türkiye’de OECD ortalamasına göre 400 bin hemşirenin hizmet vermesi gerekirken 130 bin civarında hemşirenin hizmet verdiğini kaydeden Örnek, sağlık çalışanlarının geçen yıl 715 milyon insanımıza hizmet verdiğini belirterek, sağlık çalışanlarının bu emeğinin karşılığının daha fazla istihdam olduğunu ifade etti. 

Düzce Şube Başkanımız Ayhan Büyükbingöl de yaptığı konuşmada etkinliğe katılanlara teşekkür etti. Düzce Sağlık-Sen olarak yoğun iş hayatının getirdiği stresten üyeleri biraz olsun uzaklaştırmak istediklerini kaydeden Şube Başkanımız Büyükbingöl, bu tür etkinliklerin gerek iş gerekse sosyal hayata olumlu katkısı olduğuna inandıklarını söyledi.

 

PAYLAŞ :