Ankara 6 No’lu ve Muğla Şubelerimizin İl Divan Toplantıları Gerçekleşti
30 Nisan 2018, Pazartesi

Ankara 6 No’lu Şubemizin ve Muğla Şubemizin İl Divan Toplantıları Genel Başkan Vekilimiz Semih Durmuş, Genel Başkan Yardımcılarımız İdris Baykan ve Abdülaziz Aslan’ın katılımıyla gerçekleşti.

Toplantıda konuşan Genel Başkan Vekilimiz Semih Durmuş sağlık çalışanlarına uygulanan adaletsiz döner sermaye sistemine değindi. Sağlık çalışanlarının emeğinin karşılıksız kaldığını ifade eden Semih Durmuş, döner sermayedeki adaletsizliklerin ortadan kaldırıldığı, çalışanların emeğinin karşılığını aldığı adil ve adaletli bir döner sermaye sisteminin oluşturulması gerektiğini belirtti.

Performans sistemi ile ilgili de görüşlerini aktaran Durmuş, sistemin büyük bir adaletsizliğe neden olduğunu ifade ederek, “Çok çalışanın çok alması gerekirken az aldığı, az çalışanın çok aldığı hatta eşit düzeyde çalışanların dahi eşit ücret almadığı vahşi bir sistem haline gelmiştir” dedi.

Durmuş programda Malpraktis uygulamasının da yeniden ele alınması gerektiğini ifade ederek, mevcut uygulamanın önemli mağduriyetlere yol açtığını belirtti.

Sağlık hizmetinin bir hak olduğunu ve anayasal güvence ile teminat altına alındığını hatırlatan Genel Başkan Vekilimiz Semih Durmuş, sağlık hizmetinin bir kamu hizmeti olduğunu dolayısıyla sağlık hizmeti alan kişilerin tedavi sırasında zarar görmesi durumunda sorumluluğu sağlık çalışanlarına yüklemenin önemli bir adaletsizlik olduğunu ifade etti. Hastanın doktor seçebilme hakkı bulunduğunu ancak doktorun veya sağlık çalışanının hasta seçme hakkı bulunmadığını kaydeden Durmuş, hastaya müdahale için sağlık çalışanının tüm bildiklerini uygulaması gerektiğini bunlardan dolayı da her türlü riski göze almak zorunda olduğunu bu nedenle tazminata mahkum edilmek gibi bir müeyyideyle de karşı karşıya kalmaması gerektiğini söyledi.

BAYKAN: NE 28 ŞUBAT’IN SOĞUĞU NE DE 15 TEMMUZ'IN SICAĞI BİZİ YOLUMUZDAN DÖNDÜREMEDİ

Genel Başkan Yardımcımız İdris Baykan ise konuşmasında Türkiye’nin çok kritik bir süreçten geçtiğini söyledi. Ülkemizin 7 düvele karşı mücadele verdiğini söyleyen İdris Baykan, “Ne 28 Şubat'ların soğuğu ne de 15 Temmuz'ların sıcağı bizi yolumuzdan döndüremedi, döndüremeyecek” dedi. Çok zor sınavlardan geçtiğimizi vurgulayan Baykan, daha güçlü olmak için birlik ve beraberliğe çok ihtiyacımız olduğunu söyledi.

ASLAN: BİZ ÇÖZÜM ODAKLI SENDİKACILIĞI TERCİH ETTİK

Genel Başkan Yardımcımız Abdülaziz Aslan ise Sağlık-Sen sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunları ve talepleri için mücadele verdiğini hatırlattı. Aslan “Biz sorunları alt alta sıralayarak, devletini kötüleyerek sorun üreten bir sendikacılığı asla yapmadık. Biz çözüm odaklı sendikacılığı tercih ettik. Kavgadan yana asla olmadık, bizler birleştirici olmanın, birlik ve beraberliğe dair mücadele verdik. Kurumlarımızı ziyaret ederek, onların sorunlarını sorunumuz kabul ettik ve asla oturduğumuz yerden sendikacılık yapmadık” ifadelerini kullandı.

GÜMÜŞAY: YOĞUN İŞ YÜKÜ SAĞLIK ÇALIŞANLARINI ZORLUYOR

Ankara 6 No’lu Şube Başkanımız Umut Gümüşay konuşmasında sağlık çalışanlarının sorunlarına değindi. Yoğun iş yükü nedeniyle sağlık çalışanlarının zorlandığını aktaran Umut Gümüşay, bu yıl yapılması gereken atamaların bir an önce yapılması gerektiğini söyledi. Gümüşay konuşmasını toplantının hayırlara vesile olmasını dileyerek sonlandırdı.

DURAL: BÜYÜK BİR AİLE OLMAK ZORDUR

Muğla Şube Başkanımız Yusuf Dural, büyük bir ailenin bir ferdi olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "Büyük bir aile olmak zordur, meşakkatli, güzel günde olduğu gibi, kötü günde de beraber olabilmeyi, dün beraberken yürünen yolları unutmamayı, hakkaniyetli olmayı ve her şeyden önemlisi istişare etmeyi ve istişare sonucunun çözümlerini ister” dedi.

Ankara 6 No’lu Şubemizin İl Divan Toplantısına AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya Afyonkarahisar Şube Başkanımız Abdülkadir Hız, Ankara 2 No’lu Şube Başkanımız Erdal Bolatçı, Ankara Üniversiteler Şube Başkanımız Ercan Öztürk, Kırıkkale Şube Başkanımız Recep Akdoğan ve Sağlık-Sen Genel Merkez Engeliler Komisyonu Başkanımız Kemal Ergün de katıldı.

Muğla Şubemizin İl Divan Toplantısına ise Muğla Milletvekilimiz Sayın Nihat Öztürk, Memur Sen Muğla İl Temsilcisi Önder Uçak, Muğla İl Sağlık Müdürümüz Dr. İskender Gençer ve Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürümüz İlkay Türkoğlu katıldı.

PAYLAŞ :