SASAM Gençleri Avrupa’yı Keşfetmeye Davet Ediyor
19 Nisan 2018, Perşembe

Enstitümüz 2017 yılında T.C Avrupa Birliği Bakanlığına bağlı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi tarafından akredite olmak için başvuru gerçekleştirmiştir. Bu başvuru çerçevesinde Türkiye Ulusal Ajansı süreçlerimizi takip etmiş ve ilgili denetimleri yerinde gerçekleştirmiştir. Bu noktada Enstitümüz Ulusal Ajans Tarafından 6-8 Mart 2018 tarihleri arasında Antalya’da yapılan “Akreditasyon Eğitimi” ile akreditasyon sürecini(Gönderen, Koordinatör ve Ev sahibi olarak) tamamlamıştır. Bu kapsamda SASAM Enstitüsü gençleri Avrupa Birliği ülkelerinde 2-12 ay boyunca sosyal içerikli projelerde gönüllü hizmette bulunmaları için gönderecektir.

AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ (AGH) NEDİR?

Ulusal Ajansın sunduğu programlardan birisi olan AGH ile 18-30 yaşları arasında yüzlerce gencimiz 1 yıla kadar Avrupa'da bir ülkede gönüllü faaliyetlerde yer alarak yabancı dillerini geliştirebilmekte, kültürlerarası iletişim becerilerini artırabilmekte, hiç tanımadığı yeni bir ortamda çalışabilme ve iletişim kurabilme stratejilerini öğrenebilmekte ve bu sayede ülkeye döndüklerinde kazandıkları özgüvenle iş piyasasında seçeneklerini çeşitlendirebilmektedirler.

AGH ÜCRETSİZDİR

AGH, ücretsizdir gönüllülerin yeme, içme, konaklama, vize, sigorta vs. masrafları Ulusal Ajans tarafından proje kapsamında karşılanır ve buna ek olarak aylık cüzi bir cep harçlığı da verilmektedir.

AGH, bir staj programı ya da mesleki eğitim, gençlik istihdamı, dil kursu, yurtdışı eğitimi, turizm faaliyeti veya ucuz işgücü çalıştırmak değildir.

SASAM, AGH hizmetlerinde bulunabilecek koordinatör, gönderen ve ev sahibi kuruluş olarak akredite olmuştur.

Gönüllü olmak ve gençlik değişim hareketine katılmak isteyen gençlerimiz kendilerinin İngilizce olarak hazırlayacakları Europass formatında özgeçmiş (formata ulaşmak için tıklayınız) ve motivasyon mektubunu [email protected] adresine gönderebilir.

AGH Hakkında Detaylı Bilgi İçin: Buraya Tıklayınız

PAYLAŞ :