‘Çalışan Dostu Sağlık Kurumları’ Çalıştayımızı Gerçekleştirdik
16 Nisan 2018, Pazartesi

Sağlık-Sen Stratejik Araştırmalar Merkezi Enstitüsü (SASAM) tarafından düzenlenen Çalışan Dostu Sağlık Kurumları Çalıştayımız 3 grubun görüş ve önerilerini sunduğu değerlendirme toplantısıyla sona erdi.

Genel Başkanımız Metin Memiş, Genel Başkan Yardımcımız ve SASAM Genel Koordinatörü Mustafa Örnek’in katıldığı değerlendirme toplantısında 3 gurubun raportörleri proje hakkında geliştirdikleri görüşlerini  içeren sunumlarını gerçekleştirdi. Sağlık çalışanlarının görev yaptıkları kurumlarda yaşadıkları sorunları, güvenliklerini ve sosyal şartlarını değerlendiren katılımcılar çalışma şartlarının iyileştirilmesi için önerilerde bulunarak SASAM tarafından geliştirilmekte olan Çalışan Dostu Sağlık Kurumları projesinin hayata geçirilmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Değerlendirme toplantısının ardından konuşan Metin Memiş, sağlık hizmetinin 80 milyonun tamamına ulaşan bir meslek grubu olduğunu söyleyerek “Çalışan Dostu Sağlık Kurumu Projesinin öneminin farkındayız” dedi. Sağlık Bakanlığı’nın da projeye yardımcı olabileceğini aktaran Memiş, bu çalışma üzerine değerlendirmeler yaparak hayata geçmesi için bakanlığın destek olması gerektiğini ifade etti. Katılımcılara projeye katkılarından dolayı teşekkür eden Memiş, bu projenin sağlık çalışanlarının memnuniyetine doğrudan etki edeceğini dile getirdi.

Sağlık çalışanlarının fikirleri alınarak saha çalışmalarıyla birlikte bu projenin geliştirilmesi gerektiğini söyleyen Memiş, “Çarşamba günü “Çalışan Dostu Sağlık Kurumu” projesinin tanıtımını gerçekleştireceğiz ve haziran ayı gibi bu projenin lansmanını gerçekleştireceğiz” dedi.

PAYLAŞ :