Memiş: Milletimizin ve Çalışanların Sesi Olduk
14 Nisan 2018, Cumartesi

Genel Başkanımız Metin Memiş, Genel Başkan Vekilimiz Semih Durmuş, Genel Başkan Yardımcılarımız Himmet Bayar ve Abdülaziz Aslan’la birlikte Diyarbakır Şubemizin İl Divan Toplantısına katıldı.

Toplantıda konuşan Genel Başkanımız Metin Memiş, Memur-Sen ve Sağlık-Sen ailesi olarak her zaman olduğu gibi bugün de milletimizin, ülkemizin, devletimizin yanında olduğumuzu söyledi. “Bizim Diyarbakır’da kurduğumuz cümleyle Edirne’de kurduğumuz cümle, Antalya’da kurduğumuz cümleyle Tokat’ta kurduğumuz cümle aynıdır” diyen Memiş, “Biz bu ülkenin birliği ve bütünlüğü için zalimlerin karşısında mazlumların yanında her zaman duruşumuzu göstereceğiz” şeklinde konuştu. Ülkemizin geleceği için doğru bildiğimiz şeyi hiç çekinmeden söylemeye devam edeceğimizi ifade eden Memiş, milletimizin ve çalışanların sesi olduğumuzu ve onların teveccühünü kazanarak bugünlere geldiğimizi dile getirdi. Memiş, “İnşallah hedeflerimizden sapmadan Kurucu Genel Başkanımız Akif İnan’ın misyonundan, davasından sapmadan daha da ileriye taşıma mücadelesini birlikte vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

28 ŞUBAT SÜRECİNDE BEDEL ÖDEYENLERİN HAKLARI İADE EDİLMELİ

Memiş, 28 Şubat’ın 21’inci senesinde 21 sanığın ceza alması hakkında da açıklamalarda bulundu. “Siyasi görüşü, düşüncesi ne olursa olsun millet adına kim bir çivi çakıyorsa kim milleti önemsiyorsa, kim milletin değerlerine değer katıyorsa başımızın üstünde yeri var” şeklinde konuşan Metin Memiş, “Ama bu milletin değerleriyle, geleceğiyle kim oynuyorsa, kim çukur kazıyorsa da ona karşı mücadele etmek bizim en önemli görevimiz. Babamızın oğlu da olsa asla onu tanımayız. Memur-Sen ailesi olarak dün olduğu gibi bugün de aynı duruşumuzu devam ettireceğiz” dedi. 21 tane sanığın müebbet hapis cezasına çarptırıldığını değerlendiren Memiş, “Bu sevindirici bir hareket ama baktığımız zaman bunun ev hapsine dönüştürülmesi ve o gün milletin burnundan getiren, bu ülkenin geleceğiyle oynayanların müebbet hapis almasına rağmen ev hapsine dönüştürülmesini doğru bulmuyoruz. Bu kararın tekrardan gözden geçirilip o zalimlerin de gerekli cezaları hapishanelerde çekmelerini arzu ettiğimizi ifade ediyoruz” şeklinde konuştu. Memiş, 28 Şubat sürecinde bedel ödeyenlerin de haklarının iadesi noktasında bir an önce adım atılması gerektiğini dile getirdi

ENSARİOĞLU: DİYARBAKIR’DA 25 ÜYEDEN 5 BİN ÜYEYE ULAŞTIK


Diyarbakır Şube Başkanımız Nurhak Ensarioğlu da Diyarbakır şubesinin kurulduğu günden bu yana çalışanların, mağdurların ve mazlumun sesi olduğunu, 25 üyeyle çıktıkları yolda bugün 5 bine ulaştıklarını vurguladı. Diyarbakır’da sağlık çalışanlarının mobbing ve ağır iş yüküyle nedeniyle sorun yaşadığını ifade eden Nurhak Ensarioğlu, “Bizim temennimiz o dur ki ehil olmayan ve liyakatsız insanların bir an öne bertaraf edilmesidir. Ciddi anlamda ilimize hizmet edecek ve gerek halkımıza gerekse çalışanlarımıza değer katacak ve beraber yol alacağımız arkadaşlarımızın idareci noktasında atanmasıdır. Biz Sağlık-Sen olarak her zaman çalışanlarımızın yanındayız. Verimli olan kim olursa olsun ayrım yapmaksızın biz daima çalışanın hizmetkarı olmak için varız” diye konuştu.

Toplantıya AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Antalya Şube Başkanımız Sinan Kuluöztürk, Gaziantep Şube Başkanımız Mehmet Ali Arayıcı, Adana Şube Başkanımız Recep Kurum, Osmaniye Şube Başkanımız Muhittin Çenet, Şırnak Şube Başkanımız Giyaseddin Uçaş, Mersin Şube Başkanımız Şemseddin Karadoğan, Siirt Şube Başkanımız Vesim Eviz, Ağrı Şube Başkanımız Fevzi Mağal, Malatya Şube Başkanımız Mehmet Bingöl, Van Şube Başkanımız Hikmet Bilgin, Elazığ Şube Başkanımız Mehmet Karataş, Elazığ Üniversite Şube Başkanımız Mustafa Yıldız, Muş Şube Başkanımız Kuzey Vurar, Bingöl Şube Başkanımız Bilal Aslan, Bitlis Şube Başkanımız Baki Kaya, Adıyaman Şube Başkanımız Yasin Barutçu ve Mardin Şube Başkanımız Mustafa Akbaş da katıldı.

Program dahilinde Genel Başkanımız Metin Memiş ve beraberindeki heyet Diyarbakır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Halil Açar ve İl Müdürlüğü'nde görev yapan çalışanları ziyaret etti. Memiş daha sonra Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu'nu ziyaret ederek hastane ve çalışanlarla ile ilgili konuları görüştü. Memiş ve beraberindeki heyet son olarak Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi ve Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi çalışanlarıyla bir araya geldi ve sorunlarını dinledi.

PAYLAŞ :