Durmuş ve Baykan Kırıkkale Şubemizin İl Divan Toplantısına Katıldı
08 Nisan 2018, Pazar

Genel Başkan Vekilimiz Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcımız İdris Baykan’ın katılımıyla Kırıkkale Şubemizin İl Divan Toplantısı gerçekleşti. Toplantıya AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, İl Sağlık Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, Aile ve Sosyal Politikalr İl Müdürü Hatice Uğurlu, Sağlık-Sen Genel Merkez Engelliler Komisyonu Başkanımız Kemal Ergün, Ankara 2 No’lu Şube Başkanımız Erdal Bolatçı, Ankara 6 No’lu Şube Başkanımız Umut Gümüşay, Ankara Üniversiteler Şube Başkanımız Ercan Öztürk ve Memur-Sen İl Temsilcisi Yaver Yalçın da katıldı.

Toplantıda konuşan Genel Başkan Vekilimiz Semih Durmuş Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak bugüne kadar pek çok kazanım elde ettiklerini belirterek sendikacılığın en iyisini yapmakla mükellef olduklarını ifade etti. Yetkili oldukları 2009 yılından itibaren pek çok kazanım elde ettiklerini belirten Durmuş, toplu görüşme yasasının toplu sözleşme yasası olarak değişmesinden sonra toplu sözleşme hükümlerinin herhangi bir hükme gerek olmadan uygulanma imkanına kavuştuğunu ve bu durumun elde edilen kazanımların direk olarak çalışanlara yansıması anlamına geldiğini söyledi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI SOSYAL HAYATLARINA VAKİT AYIRAMAMAKTADIR

Toplantıda sağlık alanındaki istihdam yetersizliğinden bahseden Semih Durmuş, “Bugün 4 ebe ve hemşirenin yapması gereken işi 1 ebe ve hemşire yapıyor. Bu durum insani değildir. Personel istihdamı rakamlarının Dünya Sağlık Örgütü standartlarına çekilmesi artık zorunlu hale geldi. Çalışanlarımız fazla iş yükünden, nöbetlerden ailelerine ve kendi sosyal hayatlarına vakit ayıramamaktadırlar” şeklinde konuştu. Sağlık çalışanlarının fedakarca görev yaptığını ve bu emeğin karşılığının da adaletli bir şekilde dağıtılması gerektiğini vurgulayan Durmuş, sistemin getirdiği hataların bedelinin çalışana ödettirilmemesi gerektiğini ifade etti.

PERFORMANS SİSTEMİNDE BÜYÜK BİR ADALETSİZLİK SÖZ KONUSU

Adil bir döner sermaye sistemi oluşturulması gerektiğini söyleyen Durmuş, sağlık çalışanlarının emeğinin karşılıksız kaldığını dile getirdi. Durmuş, “Performans sistemi çok çalışanın daha çok ücret alması demektir ancak sistemin adı her ne kadar performans sistemi olsa da büyük bir adaletsizlik söz konusudur. Çok çalışanın çok alması gerekirken az aldığı, az çalışanın çok aldığı hatta eşit düzeyde çalışanların dahi eşit ücret almadığı vahşi bir sistem haline gelmiştir” dedi. Malpraktise bağlı tazminat davalarının sağlık çalışanlarının aleyhine açıldığını belirten Semih Durmuş, sağlık çalışanlarının kamu hizmeti verdiğini ve doğacak zararın bedelinin sağlık çalışanlarına tazminat olarak ödettirilmemesi gerektiğini dile getirdi. Hâkimlere açılan davaları Adalet Bakanlığının üstlendiğini kaydeden Durmuş, hekimlerin ve sağlık çalışanlarının davalarını Sağlık Bakanlığı’nın üstlenmesi gerektiğini aktardı.  Durmuş, sağlık çalışanlarının yalnızca bilerek ve isteyerek verdiği bir zarardan dolayı TCK’ya göre yargılanması gerektiğini kaydetti.

BAYKAN: KÖTÜ HABER TELLALLARINA ALDIRILMAYIN

Toplantıda konuşan Genel Başkan Yardımcımız İdris Baykan ise birlik ve berberliğin önemine vurgu yaptı. Kötü haber tellallarına aldırılmaması gerektiğini söyleyen İdris Baykan, fitne çıkarmak isteyenlerin her zaman fırsat kolladığını ancak onlara hiçbir zaman fırsat verilmemesi gerektiğini dile getirdi. Baykan, büyük bir fedakarlıkla kurulan Memur-Sen’in erdemliler hareketi olduğunu söyledi. Bu büyük camianın Kurucu Genel Başkan Mehmet Akif İnan’ın sendikal mücadeleyi kendilerine miras bıraktığını ifade eden Baykan, merhamet ve cesaretle her zaman hak aramaya devam edeceklerini söyledi.

CAN: BİRLİKTE GÜZEL ŞEYLERE İMZA ATIYORUZ

Toplantıda AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can da bir konuşma yaparak Kırıkkale Şube Başkanımız Recep Akdoğan’a kendisini toplantıya davet ettiği için teşekkür etti. Sağlık-Sen ve Kırıkkale bürokrasisi olarak birlikte güzel şeylere imza attıklarını ifade eden Ramazan Can, bu birlikteliğin hiç bozulmaması gerektiğini söyledi. Her zaman Sağlık-Sen camiasına destek verdiğini söyleyen Can, AK Parti hükümeti olarak sağlık çalışanlarının yanında olduklarını ve sorunlarıyla ilgilendiklerini dile getirdi.

AKDOĞAN: BU BÜYÜK AİLENİN BİR FERDİ OLMAKTAN MUTLUYUZ

Kırıkkale Şube Başkanımız Recep Akdoğan ise Sağlık-Sen camiasının büyük bir aile olduğunu söyledi. Kırıkkale Şubesi olarak bu büyük ailenin bir ferdi olmaktan büyük gurur ve mutluluk duyduklarını söyleyen Recep Akdoğan, Genel Başkan Vekilimiz Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcımız İdris Baykan başta olmak üzere toplantıya katılanlara teşekkür etti.

 

 

PAYLAŞ :