Muş ve Bitlis Şubelerimizin İl Divanları Memiş’in Katılımıyla Gerçekleşti
06 Nisan 2018, Cuma

Genel Başkanımız Metin Memiş ve Genel Başkan Yardımcımız Himmet Bayar Muş ve Bitlis Şubelerimizin düzenlediği İl Divan Toplantılarına katıldı.

Gerçekleşen toplantılarda konuşan Genel Başkanımız gündeme ve sağlık çalışanlarının sorunlarına dair değerlendirmeler bulundu. Döner sermaye sistemindeki adaletsizlikleri her fırsatta dile getirdiklerini kaydeden Metin Memiş, bu konu ile ilgili çalışmalar yaptıklarını ve bunları Sağlık Bakanlığı ile paylaştıklarını söyledi. Sağlıkta dönüşüm sürecinde hasta memnuniyetinin hızla arttığını ancak buna karşın çalışan memnuniyetinin yetersiz düzeyde kaldığını belirten Memiş, döner sermaye yönetmeliğinin acilen değiştirilmesi gerektiğini ve döner sermayelerin adil bir şekilde dağıtılarak sağlık çalışanlarının memnuniyetinin biraz daha artırılması gerektiğini ifade etti. Yıpranma payının mutlaka çıkacağını, konunun torba yasada TBMM’ye geleceğini kaydeden Memiş, yıpranmanın tüm sağlık çalışanlarına verilmesi için ilgili makamlarla gerekli görüşmeleri yapmaya devam edeceğimizi ve sürecin takipçisi olacağımızı sözlerine ekledi. İçi boş ya da sağlık çalışanlarının tamamını kapsamayan bir yıpranma payı istemediğimizi belirten Memiş, yıpranma payının bütün sağlık çalışanlarını kapsaması gerektiğini kaydetti. Vekil ebe hemşireler, kamu dışı aile sağlığı merkezi çalışanları ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda ek ders karşılığı görev yapanların kadro talebi hakkında da konuşan Memiş, kadro talebinin takipçisi olduğumuzu ve yetkili makamlarla görüşme halinde olduğumuzu ifade etti.

İÇİMİZDEKİ HAİNLER ÜLKEMİZİ BÖLEMEYECEK

Bu ülkenin şehit kanlarıyla sulandığını hatırlatan Memiş,, “Bu ülke düşmanların mücadelesiyle ömür geçirmiş bir ülke. Bu ülke her zaman düşmanların hedefinde olan stratejik öneme sahip bir ülke ve 103 yıl önce Çanakkale'den bu ülkeye girmek isteyen düşman güçlerine karşı Allah'a hamdolsun ki Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle omu omuza mücadele etti” dedi.  İçimizdeki hainlerin ülkemizi bölemeyeceğini söyleyen Memiş, “Doğu'dan bu ülkeyi bölemeyeceksiniz buradan böyle bilinsin istiyoruz. Bizim bir sevdamız var, bizim bir davamız var, bizim sevdamız vatanımızın bölünmemesi sevdası, bizim davamız bayrak sevdası. Biz diyoruz ki; bayrak inmesin, ezan dinmesin, vatan bölünmesin, mazlumlar sessiz kalmasın" diye konuştu. Türkiye'yi bölmek isteyenlere karşı canı, bedeni, kanı ile bedel ödeyen tüm şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyen Memiş, Türkiye'nin konum olarak zor bir bölgede bulunduğunu vurguladı.

VURAR: SORUNLARI BİRİNCİL AĞIZDAN İLETMEK İÇİN BİR ARAYA GELDİK

Programda konuşan Muş Şube Başkanımız Fehmi Kuzey Vurar ise bugün burada bir arada istişare toplantısı gerçekleştirmek, sorunları birincil ağızdan Genel Başkanımız Metin Memiş’e iletmek adına bir araya geldiklerini söyledi. Muş Şubemizin İl Divan Toplantısı'na Genel Merkez Kadın Komisyonu Başkanımız Burcu Gülcan, Diyarbakır Şube Başkanımız Nurhak Ensarioğlu, Van Şube Başkanımız Hikmet Bilgin, Ağrı Şube Başkanımız Fevzi Mağal, Bingöl Şube Başkanımız Bilal Arslan, Bitlis Şube Başkanımız Baki Kaya ve temsilcilerimiz de katıldı. Programın ardından Örgütsel Temsil Ve Yönetimin Temelleri İle Kadınların Statüsündeki Değişim projemizin kapanışı yapılarak katılımcılara sertifikaları takdim edildi.

Program dahlinde Genel Başkanımız Metin Memiş ve beraberindeki heyet Muş Valisi Aziz Yıldırım'ı makamında ziyaret etti. Memiş, Vali Yıldırım ile ilde görev yapan sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarına ilişkin konuları görüştü. Memiş ve beraberindeki heyet daha sonra Muş İl Sağlık Müdürü Dr. Serdal Türkoğlu'nu ziyaret etti

KAYA: SAĞLIKTA ŞİDDETE KARŞI ALINACAK ÖNLEMLER ÇOK ÖNEMLİ

Bitlis Şube Başkanımız Mehmet Baki Kaya ise konuşmasında Bitlis’te sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yaşadığı sorunlardan ve taleplerinden bahsetti. Özellikle sağlıkta şiddete karşı alınacak önlemlerin büyük önem taşıdığını ifade eden Mehmet Baki Kaya, sağlık çalışanlarına gereken değerin vatandaşlar tarafından verilmediğini söyledi. Genel Başkanımız Memiş ve Genel Başkan Yardımcımız Bayar’ teşekkür eden Kaya Toplantının hayırlara vesile olmasını diledi. Metin Memiş, Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu'nu ve Bitlis Devlet Hastanesi’nde görev yapan sağlık çalışanlarını ziyaret etti.

PAYLAŞ :