Memiş: Döner Sermaye Sisteminde Köklü Değişiklikler Yapılmalı
05 Nisan 2018, Perşembe

Genel Başkanımız Metin Memiş ve Genel Başkan Yardımcımız Himmet Bayar’ın katılımıyla Bingöl Şubemizin İl Divan Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Bingöl İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Emin Gündoğdu, Bingöl Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Emin Çakar, AK Parti İl Başkanı Mehmet Hanefi Güler, Memur-Sen İl Temsilcisi Mücahit Çelik, Ağrı Şube Başkanımız Fevzi Mağal, Diyarbakır Şube Başkanımız Nurhak Ensarioğlu, Elazığ Şube Başkanımız Mehmet Karataş, Malatya Şube Başkanımız Mehmet Bingöl,  Muş Şube Başkanımız Kuzey Vurar ve temsilcilerimiz de katıldı.

Burada konuşan Genel Başkanımız Metin Memiş, sağlık çalışanlarının sorunlarına ve gündeme dair açıklamalar yaptı. Sağlık alanında Türkiye’de büyük bir dönüşümün devam ettiğini söyleyen Memiş, bu dönüşümün en büyük aktörlerinin sağlık çalışanları olduğunu ifade etti. OECD ortalamasına göre Türkiye’de sağlık çalışanlarının Avrupa’ya göre 4 kat daha fazla iş yüküne maruz kaldığını aktaran Memiş, bu yükle birlikte adaletsiz döner sermaye sistemi ve bürokrasiye takılan yıpranma payının hala çıkmamasının sağlıkçıların motivasyonunu düşürdüğünü söyledi. Sağlık çalışanlarının üzerindeki iş yükünün bu sene yapılacak atamayla birlikte azalması için adımlar atılacağını hatırlatan Memiş, döner sermaye sisteminde köklü değişiklikler yapılması gerektiğini söyledi. Meclise gelmesi beklenen yıpranma payı hakkında da konuşan Memiş, bütün sağlık çalışanlarını kapsayan bir yıpranma payı yasasının çıkması gerektiğini sözlerine ekledi.

BİZ DAİMA DEVLETİMİZİN, ASKERİMİZİN VE POLİSİMİZİN YANINDAYIZ

Terör örgütünden temizlenen Afrin hakkında da konuşan Metin Memiş, kahraman askerlerimizin bu vatan için büyük mücadele verdiğini ifade etti. Askerlerimizin arkasında sağlık çalışanlarının da her an göreve hazır olduğunu söyleyen Memiş, “Biz daima devletimizin, askerimizin ve polisimizin yanındayız. Terör sevici STK’lar gibi devletimizi ve milletimizi hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız” dedi. Sağlık Bakanlığının Afrin’de detaylı bir sağlık taraması yapmayı planladığını aktaran Memiş, “Sağlık çalışanlarımız bölgede hizmet vermek için seferber olmuş durumda,  Cerablus’ta ve Bab’da olduğu gibi Afrin’e de sürekli sağlık hizmeti verilmesi planlanıyor.  Ülkemizdeki gönüllü hekimler ve sağlık çalışanları her zaman sağlık hizmeti vermek için hazır durumda” şeklinde konuştu. Şehitlerimize Allah’tan rahmet dileyen Memiş, yaralı gazilerimize acil şifalar dileyerek sözlerini noktaladı.    

ARSLAN: SAĞLIKTAKİ YANLIŞ DÜZENİN BİR AN ÖNCE DÜZELTİLME

Toplantıda konuşan Bingöl Şube Başkanımız Bilal Arslan ise ağır iş yükü altında tükenmişlik sınırında yaşayan sağlık çalışanlarının sorunlarına acilen çözüm bulunması gerektiğini söyledi. Bingöl’de sağlık çalışanlarının yaşanan adaletsizlikler nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını belirten Bilal Arslan, bu yanlış düzenin bir an önce düzeltilmesi gerektiğini söyledi. Genel Başkanımız Metin Memiş ve tüm katılımcılara teşekkür eden Arslan, toplantının hayırlara vesile olmasını diledi.  

Program dâhilinde Genel Başkanımız Metin Memiş ve beraberindeki heyet İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Emin Gündoğdu ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Emin Çakar'ı ziyaret ederek ildeki çalışanlarımızın sorunları hakkında istişarelerde bulundu. Metin Memiş ve beraberindeki heyet program öncesi ayrıca AK Parti İl Başkanı Mehmet Hanefi Güler'i ziyaret etti. Ayrıca Memiş, Bingöl Devlet Hastanesi ve Bingöl Kadın Doğum hastanesi çalışanlarını ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

PAYLAŞ :