Örnek, Kocaeli, Sakarya ve Tokat Şubelerimizin Toplantılarına Katıldı
04 Nisan 2018, Çarşamba

Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Örnek, Kocaeli, Sakarya ve Tokat Şubelerimizin gerçekleştirdiği toplantılara katıldı.

Gerçekleşen toplantılarda konuşan Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Örnek, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarına dair açıklamalar yaptı. Türkiye’de son 14 yılda sağlık alanında tarihi bir dönüşüme imza atıldığını hatırlatan Mustafa Örnek, bu dönüşümün en büyük mimarları olarak ise sağlık çalışanlarını gösterdi. Sağlıkçıların bu emeğine karşılık çalışanların şartlarının iyileştirilmesi için köklü bir değişim yapılması gerektiğini vurgulayan Örnek, “Sağlık çalışanlarının mesleki saygınlığını gözetmeyen, ekip anlayışını ve adaleti zedeleyici politikalar gözden geçirilmelidir. Nitelikli dönüşüm istihdam, uzlaşma ve eğitimle olur” dedi.

Sağlık hizmeti açısından en önemli riskin yetersiz istihdamla birlikte artan iş yükü olduğunu ifade eden Örnek, 5 yılda 4 kat artan sağlık hizmeti karşısında istihdamın 2 kat bile artmadığını söyledi. Bu konuda Avrupa’nın gerisinde olduğumuzu aktaran Örnek,  Türkiye’de OECD ortalamasına göre 400 bin hemşirenin hizmet vermesi gerekirken 130 bin civarında hemşirenin hizmet verdiğini söyledi. Sağlık çalışanlarının geçen yıl 715 milyon insanımıza hizmet verdiğini belirten Örnek, sağlık çalışanlarının bu emeğinin karşılığının daha fazla istihdam olduğunu ifade etti. Aynı zamanda geçen yıl Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çalışanlarının da bin 300 kuruluşa, 15 bin çocuğa, 13 bin 700 yaşlıya ve 285 bin bakıma muhtaç engelliye hizmet verdiğini hatırlatan Örnek, ASPB çalışanlarının da yoğun iş yükü nedeniyle zorlandığını belirterek istihdamın artması gerektiğini sözlerine ekledi.      

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ HER ZAMAN ASKERİNİN VE POLİSİNİN YANINDA

Örnek, Zeytin Dalı Harekatı sonucu terör unsurlarından temizlenen Afrin’de görev yapan sağlık çalışanları hakkında da açıklamalarda bulundu. Ülkemiz üzerinde büyük oyunlar oynandığını söyleyen Mustafa Örnek, Suriye’de 7 düvele karşı savaştığımızı ve orada olan ABD, Fransa gibi ülkelerin hedefinde DAEŞ ve Suriye olmadığını belirterek asıl hedefin Türkiye olduğunu ifade etti. “Biz sağlık çalışanları olarak tarih boyunca ne zaman, nerede ihtiyaç olursa daima seferde, daima cephede, daima ateş, kan ve barutun yanı başında olduk” diyen Örnek, sağlık çalışanlarının her zaman devletinin, askerinin ve polisinin yanında olduğunu dile getirdi.

Bugün de sağlık çalışanlarının Afrin’de askerin ve polisin yanında olduğunu söyleyen Örnek, “Sağlık çalışanları olarak gerekirse bu güzel vatan için şahadet şerbeti içmeyi hazırız” dedi. Örnek, Afrin’de görev yapan ve her an göreve hazır olan sağlık çalışanlarına teşekkür ederek başta Afrin şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimize rahmet diledi.

YILDIRIM: SAĞLIĞA BAKIŞTA DEĞİŞİME İHTİYAÇ VAR

Kocaeli Şube Başkanımız Erdal Yıldırım konuşmasında sağlık çalışanlarının sorunlarına değindi. Sağlık-Sen Kocaeli Şubesi olarak 4 bin 300 üye ile etkili ve yetkili olduklarını ifade eden Erdal Yıldırım, “Üyelerimiz ve teşkilatımızdan aldığımız güç ve destek ile mücadelemize her geçen gün büyüyerek devam ediyor” dedi. “Sağlığa bakışta değişime ihtiyaç var” temasıyla Kocaeli Devlet Hastanesi çalışanlarıyla bir araya geldiklerini söyleyen Yıldırım, “Sağlık Sen olarak sağlık çalışanlarımızın artık sağlıkta dönüşüm döneminde karşılaştığı sorunları daha fazla yaşamaması için çalışmalar yapıyoruz” diye konuştu.

SÖNMEZ: ADİL DÖNER SERMAYE SAĞLIKÇILARIN MOTİVASYONUNU ARTTIRIR

Sakarya Şube Başkanımız Abdullah Sönmez ise bugün sağlıkta yaşanan aksaklıkların en büyük nedeni olarak 2009’a kadar yetkili olup varlık gösteremeyen sendika olduğunu söyledi. Sakarya’da sağlık çalışanlarının adaletsiz döner sermaye sistemi nedeniyle motivasyonunun düştüğünü aktaran Abdullah Sönmez, daha adil bir döner sermaye ile sağlık çalışanlarının memnuniyetinin artacağını belirtti. Sönmez, “Ülkemiz bugün dört bir yandan üzerine gelen tehlikeleri savuşturmanın mücadelesini veriyor. Afrin’de kahramanca savaşan ve şehadete giden kardeşlerimize Rabbimiz’den rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum” dedi. Sakarya Şubemizin toplantısına Kocaeli Şube Başkanımız Erdal Yıldırım da katıldı.

MANTAR: İSTİŞARE KÜLTÜRÜNÜ YAŞATMA MÜCADELESİ VERİYORUZ

Toplantıda konuşan Tokat Şube Başkanımız Suat Mantar ise Sağlık-Sen olarak Sivas’da sağlık çalışanlarıyla belirli zamanlarda bir araya gelerek sorunlarını ve taleplerini dinlediklerini söyledi. İstişare kültürünü her an yaşatma mücadelesi verdiklerini söyleyen Suat Mantar, sendikamızın değerler sendikacılığı yaptığını ifade etti. Sağlık çalışanlarının Tokat’ta 7 gün 24 saat fedakârca hizmet verdiğini ifade eden Mantar, sağlık çalışanlarına vatandaşlarımızın daha duyarlı davranması gerektiğini belirtti. Toplantıya katılan Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Örnek ve Sivas Şube Başkanımız Efe Zileli’ye teşekkür eden Mantar, toplantının hayırlara vesile olmasını diledi.

PAYLAŞ :