Memiş: Ülkemizin Sağlık Politikalarına Katkı Sağlıyoruz
02 Nisan 2018, Pazartesi

Genel Başkanımız Metin Memiş ve Genel Başkan Yardımcımız Kemal Çırak Manisa Şubemizin İl Divan Toplantısına katıldı.

Toplantıda konuşan Genel Başkanımız Metin Memiş, sendikamızın 2009 yılında yetkiyi aldığını hatırlatarak aldığımız kararlar ve ortaya koyduğumuz politikalar ile sağlık çalışanlarının sorunlarını çözdüğümüzü söyledi. Metin Memiş, sadece sağlık çalışanlarının ücretlerinin iyileştirmesi konusunda değil, sağlık alanındaki gelişmelerde de hükümet ile ortaklık yaptığımızı ve projeler ürettiğimizi belirtti. Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak akademik çalışmalar yaptığımızı aktaran Memiş, ülkemizin sağlık politikalarına katkı sağladığımızı dile getirdi.

MİLLETİMİZE HİZMET ETTİK VE ETMEYE DE DEVAM EDECEĞİZ

Sendika olarak sağlık sektöründe ivme kazanan hamleler konusunda sürekli politikalar geliştirdiğimizi ifade eden Metin Memiş, “Biz 28 Şubat'ta bedeller ödeyen bir sendikayız. Özgürlükçü bir sistem ile başörtüsü konusunda mücadele ettik, eğitimde kat sayılarının önüne geçtik, meslek liselerini ve imam hatipleri bitirmeye çalışan zihniyet ile mücadele ettik. Sendika olarak milletimize hizmet ettik ve etmeye de devam edeceğiz. Memur-Sen bu ülkede gelişimi destekleyen ve kadrolarıyla kamunun hizmetinde olan bir sendikadır. Ortak akıl ile hareket eden, darbe girişiminde bulunan yapıya önlemlerimizi daha önceden almıştık, hain girişimde meydanlara çıkarak halkımız ile omuz omuza mücadele eden bir sendikayız. Her bir üyemiz meydanlara inerek alçak ve namussuzlara meydan okudu” şeklinde konuştu.

YIPRANMANIN TÜM SAĞLIK ÇALIŞANLARINA VERİLMESİ İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bürokratlarla ilgili kullandığı “Sorumluluk almaktan çekinen, yetersiz kalan bürokrat makamı işgal etmesin, istifasını versin” sözlerini sonuna kadar desteklediklerini ifade eden Metin Memiş, yıpranma payı konusunda bu tür bürokratların süreci yavaşlattıklarını bildiklerini belirtti. Yıpranma payının mutlaka çıkacağını, konunun torba yasada TBMM’ye geleceğini kaydeden Memiş, yıpranmanın tüm sağlık çalışanlarına verilmesi için ilgili makamlarla gerekli görüşmeleri yapmaya devam edeceklerini ve sürecin takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.

IRGAT: ÇALIŞANLARIMIZA SOSYAL VE EKONOMİK HAKLAR ELDE ETMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Toplantıda konuşan Manisa Şube Başkanımız Mustafa Irgat ise sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarından aldıkları güçle il genelinde yetkili olduklarını ifade ederek çalışanlar için sosyal ve ekonomik hakları elde etmek için çalıştıklarını ifade etti. Mustafa Irgat, “Toplantımıza katılan Genel Başkanımız Metin Memiş’e, AK Parti Manisa Milletvekilimiz Sayın Selçuk Özdağ'a, Genel Başkan Yardımcımız Sayın Kemal Çırak'a, AK Parti Manisa İl Başkanımız Sayın Berk Mersinli’ye, İl Sağlık Müdürümüz Sayın Necip Yemenici’ye, tüm sağlık idarecilerimize ve Sağlık-Sen’imize gönül vermiş tüm temsilcilerimize katılımlarından dolayı teşekkür ederim” dedi.

Toplantıya, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli, Manisa İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, Denizli Şube Başkanımız Metin Yüksel Koçoğlu ve Muğla Şube Başkanımız Yusuf Dural da toplantıya katıldı.

PAYLAŞ :