Memiş: Özgürlüklerin Önünün Açılmasına Katkı Sunduk
01 Nisan 2018, Pazar

Genel Başkanımız Metin Memiş ve Genel Başkan Yardımcımız Himmet Bayar Erzurum Şubemizin İl Divan Toplantısına katıldı.

Burada konuşan Genel Başkanımız Metin Memiş, Memur-Sen ve Sağlık-Sen'in millet adına sendikacılık yaptığını kaydeden Memiş, özgürlüklerin önünün açılmasına her zaman katkı sunduğumuzu vurguladı. Yasakların kaldırılmasına öncelik ettiğimizi söyleyen Memiş, “Kimse Memur-Sen'in duruşunu ve niyetini sorgulamasın. Doğru kimden gelirse gelsin, hangi siyasi parti olursa olsun millet adına kim bir çivi çakıyorsa sonuna kadar onun yanında oluruz. Milletin ve ülkenin geleceğiyle kim oynuyorsa, babamızın oğlu olsa dahi asla tanımaz karşısında oluruz. Çünkü bu ülkenin sigortası konumunda olan bir sendika var” dedi.

DURUŞUMUZ VE İSTİKAMETİMİZ HER ZAMAN BELLİDİR

Memiş, sendika olarak Türkiye'deki birçok sorunun çözümüne katkı sunmaya çalıştığımızı ifade ederek, “Memur-Sen sendikacılığın nasıl yapılacağın cümle aleme gösteren bir sendikadır. Birileri sorunlardan nemalanarak sendikacılık yaparken bizler sorumluluğumuz gereği birlikte birçok sorunun çözümüne katkı sunduk ve çözdük” şeklinde konuştu. Memiş, "Memur-Sen'in duruşunu eleştirenler var. Diyorlar ki 'siz tarafsınız'. Biz de diyoruz ki bayrak inmesin, ezan susmasın, vatan bölünmesin ve mazlumlar umutsuz kalmasın, bizim tarafımız budur. Eğer bu taraf olmaksa biz bu tarafta olmaya sonuna kadar devam edeceğiz. Mazlumların ve milletin umudu olanlar ile darbecilerin karşısındakilerin yanında olmak eğer yandaşlıksa böyle yandaş olmaya canımız kurban. Kim ne derse desin Sağlık-Sen ve Memur-Sen'in duruşu ve istikameti her zaman bellidir” ifadelerini kullandı. Memiş, sendika olarak Mehmetçik'in ve devletin her zaman yanında olacağımızı belirterek, “Batı'dan ülkemize girmek isteyenlere, 7 düvele karşı omuz omuza mücadele edip koyun koyuna yatan ceddimizin destanlarıyla büyüdük. 103 yıl sonra aynı tarihte ülkemizi bölmek isteyenlere karşı aynı duruşu gösterip Afrin'de Zeytin Dalı Harekatı operasyonunda destan yazdık” diye konuştu.

DUMAN: SAĞLIK ÇALIŞANLARININ İŞ STRESİNDEN UZAKLAŞMASINI AMAÇLADIK

Toplantıda konuşan Erzurum Şube Başkanımız Abdullah Duman ise toplantıda salonu dolduran herkese teşekkür etti. Düzenledikleri Zeytin Dalı Futbol Turnuvasında dereceye giren takımları tebrik eden Abdullah Duman, Erzurum’daki sağlık çalışanları arasında centilmence ve güzel bir turnuva gerçekleştirdiklerini söyledi. Sağlık çalışanlarının sosyal faaliyet içinde olması ve motivasyonunu korumak için turnuvayı düzenlediklerini söyleyen Duman, “Bir nebzede olsa sağlık çalışanlarının iş stresinden uzaklaşmasını amaçladık, umarım başarılı olmuşuzdur” dedi. Program kapsamında Genel Başkanımız Metin Memiş ve beraberindeki heyet Erzurum İl Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Uçar’ı makamında ziyaret etti. Daha sonra Memiş ve beraberindeki heyet Palandöken Devlet Hastanesi, Nene Hatun Kadın Doğum Hastanesi ve Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi çalışanlarını ziyaret etti. Memiş, Erzurum Şubemizin Mareşal Çakmak Hastanesi işyeri temsilciler odasının da açılışını yaptı. Erzurum Şubemizin düzenlediği Zeytin Dalı Futbol Turnuvasında 112 Acil Servis ve Tekman Osmanlı Spor arasında oynanan final maçına katılan Memiş turnuvada birinci olan Tekman İlçe Hastanesi çalışanlara şampiyonluk kupasını verdi. Toplantıya Ağrı Şube Başkanımız Fevzi Mağal da katıldı.

 

PAYLAŞ :