Durmuş ve Aslan İzmir 1 No’lu Şubemizin İl Divanına Katıldı
27 Mart 2018, Salı

Genel Başkan Vekilimiz Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcımız Abdü-laziz Aslan İzmir 1 No’lu Şubemizin il Divan toplantısına katıldı.

Burada konuşan Genel Başkan Vekilimiz Semih Durmuş, Sağlık Bakanlığı’nda çalışanlarının boşanma oranının diğer bakanlıklarda çalışanlara kıyasla çok daha fazla olduğunu söyledi. Sağlık çalışanlarının istihdam yetersizliğinin getirdiği sorunlarla boğuştuğunu belirten Semih Durmuş, fazla iş yükünün sağlık personelinin aile yapısını da olumsuz olarak etkilediğini söyledi. 4 sağlık çalışanının yapması gereken görevi tek başına bir sağlık çalışanının yapmasının büyük bir adaletsizlik olduğundan bahseden Durmuş, “Performans sistemi çok çalışanın daha çok ücret alması demektir ancak sistemin adı her ne kadar performans sistemi olsa da büyük bir adaletsizlik söz konusudur. Çok çalışanın çok alması gerekirken az aldığı, az çalışanın çok aldığı hatta eşit düzeyde çalışanların dahi eşit ücret almadığı vahşi bir sistem haline gelmiştir. Sağlık çalışanlarının hakkı olan döner sermaye her geçen gün erimektedir” şeklinde konuştu. Adil bir döner sermaye sistemi oluşturulması gerektiğini söyleyen Durmuş, sağlık çalışanlarının emeğinin karşılıksız kaldığını dile getirdi.

HASTANELERİN BORCUNU SAĞLIK ÇALIŞANLARI ÖDEMEMELİ

Sağlık çalışanlarının unvanlarının, çalıştığı yılların, eğitimlerinin ve çalışma yoğunluklarının aynı olmasına döner sermaye ödemelerinin fark ettiğini söyleyen Durmuş, “Sağlık çalışanları arasındaki bu adaletsizliği yöneticilere sorduğumuzda; SUT fiyatlarının yıllardır artmadığı, hastanelerin iyi yönetilmediği ve hastanelerin gelirlerinin az olduğu söyleniyor” şeklinde konuştu.  Hastanelerin borçlarının sağlık çalışanlarına ödetilmemesi gerektiğini belirten Durmuş, bakanlığın bu gidişe dur demesi gerektiğini sözlerine ekledi. Durmuş, hastanelerin iyi veya kötü yönetilmesinin bedelinin sağlık çalışanlarının üstüne yüklenmemesi gerektiğini söyledi.

SÜREKLİ: SAĞLIKTA DAHA DA İLERİYE GİDECEĞİZ

AK Parti İzmir Milletvekili Av. Kerem Ali Sürekli ise yaptığı konuşmada, “AK Partinin en başarılı olduğu kollardan birisi sağlıktır. Türkiye’de 2002’de 613 ambulans varken şuan da 4900 ambulansımız var. Türkiye’de sağlık memnuniyet oranı 2002’de yüzde 39 iken şuan da ise bu oran yüzde 72, İzmir bu oranı yükseltiyor. İzmir sağlık çalışanlarını tebrik ediyorum. Tüm emeği geçenlere, sağlıkçılarımıza teşekkür ediyorum. Daha da ileriye gideceğiz daha da iyi olacağız” diye konuştu.

YILDIRIM: BELEDİYE HASTANESİ SAĞLIK BAKANLIĞINA DEVREDİLMELİ

İzmir’de sağlık çalışanlarının sorunlarından bahseden İzmir 1 No’lu Şube Başkanımız Özgür Yıldırım, bu sorunların çözümü için Sağlık-Sen İzmir 1 No’lu Şubesi olarak gereken kurumlarla temas halinde olduklarını söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi’ndeki sıkıntılar hakkında da konuşan Yıldırım, Türkiye de tek olan Belediye Hastanesinin Sağlık Bakanlığına devredilmesiyle birlikte sorunların çözüme kavuşacağını ifade etti. İzmir’de gerçekleştirdikleri projelerden bahseden Özgür Yıldırım, Onkoloji hastanesinde tedavi gören çocukların yüzünü güldürdüklerini söyledi. Yıldırım, “Hain kumpaslara boyun eğmeyen hak ve hukuk mücadelesi veren ve bizlere mücadele anlamında örnek olan, Şehit Yarbay Songül Yakut adına 5 bin fidanla hatıra ormanı yaptık” dedi.  Toplantıya Muğla Şube Başkanımız Yusuf Dural da katıldı.

PAYLAŞ :