Nevruz Kardeşlik Çağrısıdır
21 Mart 2018, Çarşamba

Nevruz halkları birbirine bağlayan, yakınlaştıran ve kaynaştıran bir bağdır. Nevruz kardeşlik çağrısıdır.

Nevruz`un birleştirici yönüyle kültürümüzde özel bir yeri bulunmaktadır. Farklılıkları ve çeşitlilikleriyle, tüm kültürel değerleriyle bir bütün olduğumuzu hatırlatan Nevruz`u, tarihin süzgecinden geçerek günümüze ulaşan geleneklerine uygun şekilde yaşatmalıyız. Şimdi ayrışmanın değil bütünleşmenin, kutuplaşmanın değil sevgiyle kucaklaşmanın vaktidir. Vakit, etnik fitneye ve teröre karşı, kardeşlik hukukunu zirveye taşıma vaktidir.

Bayramlar, karşılıklı sevgi ve saygının ifade edilmesine, birlik ve beraberliğin pekişmesine aracılık eden günlerdir. İşte bunun için Nevruz’u hep birlikte karşılamalı, kutlamanın mutluluğunu kardeşçe yaşamalıyız. 82 milyonun kardeşliğini hedef alan taşeron örgütlerin karanlık planlarını yüreklerimizi birleştirerek bozmalıyız. Birbirimize sımsıkı kenetlenmeli, tüm farklılıklarımızın bu toprağın, asli unsuru olduğunu bilerek birbirimizi bağrımıza basmalıyız. Hep birlikte teröre karşı insani ve vicdani dik duruş sergileyip, ezeli birlikteliğimizin zedelemesine izin vermemeliyiz. Birliğin olmadığı yerde dağılma, kin, nefret ve düşmanlık vardır. Bu vatan hepimizin. Keder ve üzüntüsüyle, neşe ve sevinciyle birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız. 

Büyük Memur-Sen ailesi olarak yeni ve güzel başlangıçların, sevinç ve neşeyle kutlandığı gün olan Nevruz'un, aramızdaki sevgi ve kardeşlik bağlarını güçlendirmesini, kalıcı hale getirmesini diliyoruz. Barışın, kardeşliğin ve hoşgörünün sembolü olan Nevruz'un, daha güzel günlerin başlangıcı olmasını istiyoruz. Nevruz'la birlikte yeni ve umut dolu günlerin geleceğine yürekten inanıyoruz.

PAYLAŞ :