Memiş: Her Zaman Milletimizin Yanındayız
19 Mart 2018, Pazartesi

Genel Başkanımız Metin Memiş, Genel Başkan Vekilimiz Semih Durmuş, Genel Başkan Yardımcılarımız Kemal Çırak, Himmet Bayar, İdris Baykan ve Mustafa Örnek’le birlikte Afyonkarahisar Şubemizin İl Divan Toplantısına katıldı.

Toplantıda konuşan Genel Başkanımız Metin Memiş gündeme dair açıklamalarda bulundu. Zeytin Dalı Harekâtı başta olmak üzere bütün harekâtlarda devletin, ordunun ve Mehmetçiğin sonuna kadar yanında olacağımızı söyleyen Metin Memiş, “Bir duruş ortaya koyarken bizi taraf olarak ilan ediyorlar. Biz de diyoruz ki bayrak inmesin. Ezan dinmesin. Vatan bölünmesin. Mazlumlar mutsuz kalmasın diye tarafız. Tarafımız açık ve nettir. Tarafımızda durmaya da devam edeceğiz” dedi. Her zaman milletten yana olacağımızı hatırlatan Memiş, “Darbecilere karşı olanların yanındayız. Yedi düvele meydan okuyanların yanındayız. Mazlumlara umut olanların yanındayız” ifadelerini kullandı. Yıpranma payı konusuna da değinen Memiş, yakın zamanda yıpranma payının çıkmasını beklediğimizi ifade etti. Meclise gelecek torba yasa da yıpranma payının olduğunu söyleyen Memiş, “Tüm sağlık çalışanları yıpranma payı alana kadar mücadelemiz sürecek” dedi.

BİZİM ÖNCELİĞİMİZ VATANIMIZ

Memur-Sen Kurucu Genel Başkanı Rahmetli Mehmet Akif İnan’ın sendikacılığı cağı kurtarmanın eylemi olarak tanımladığını aktaran Memiş, Sendikacılığı ülkeyi yeniden inşa edecek erdemliler hareketi olarak gördüğümüzü ifade etti. “Bu erdemliler hareketi de ülkemizin zor günlerden bu günlere gelmesinde en büyük katkıyı sundu” diyen Memiş, “İyi ki Sağlık-Senliyiz, iyi ki Memur-Senliyiz. Siz değerli onurlu ve gururlu duruşu sergileyen kardeşlerimiz ile önceliğimiz vatanımız. Önceliğimiz geleceğimiz. Önceliğimiz çocuklarımız. Bize sendikacılık böyle olmaz ‘sendikacılık özlük hakların olması ve para isteme mekanizmasıdır’ dediler. Biz de diyoruz ki Suriye’deki bir hemşirenin aldığı maaş 8 bin dolar olsa neye yarar. Vatansız kaldı hepsi. Onun için diyoruz ki bizim önceliğimiz vatanımız" şeklinde konuştu.

HIZ: AFYONKARAHİSAR SAĞLIKÇILARI HER AN GÖREVE HAZIR

Toplantıda konuşan Afyonkarahisar Şube Başkanımız Abdulkadir Hız ise sağlık çalışanlarının her zaman vatanı için seve seve görev yapacaklarını söyledi. Afyonkarahisar’da hizmet veren sağlıkçıların da her an göreve hazır olduğunu belirten Abdulkadir Hız, “Biz Sağlık-Sen ailesi olarak her zaman devletimizin yanındayız” dedi. Hız, başta Genel Başkanımız Metin Memiş olmak üzere Genel Başkan Yardımcılarımız Kemal Çırak, Himmet Bayar, Mustafa Örnek ve şube başkanlarımıza İl Divan toplantısına katıldıkları için teşekkür etti.  Toplantıya Ankara 1 No’lu Şube Başkanımız Şenol Şahin, Ankara 2 No’lu Şube Başkanımız Erdal Bolatçı, Denizli Şube Başkanımız Metin Yüksel Koçoğlu, Eskişehir Şube Başkanımız Hasan Hüseyin Köksal, Giresun Şube Başkanımız Kerim Süral, Samsun Şube Başkanımız İlhan Öksüz, Sakarya Şube Başkanımız Abdullah Sönmez, Karaman Şube Başkanımız İdris Güneş, Kütahya Şube Başkanımız Yücel Akgün, İstanbul 2 No’lu Şube Başkanımız Cesur Öztürk, Ordu Şube Başkanımız Bilal İnanlı, Uşak Şube Başkanımız Muhammed Ali Aloğlu ve Yalova Şube Başkanımız İbrahim Oktay da katıldı.

PAYLAŞ :