Memiş: Bizim Davamız Memleket Davasıdır
17 Mart 2018, Cumartesi

Genel Başkanımız Metin Memiş, Genel Başkan Yardımcılarımız Kemal Çırak ve Mustafa Örnek’le beraber Antalya Şubemizin İl Divan Toplantısına katıldı.

Toplantıda konuşan Genel Başkanımız Metin Memiş, sendikacılık anlayışımızı eleştirenlere sert bir şekilde cevap verdi. “'Siz aldığınız paraya bakın. Sizin ne işiniz var başörtüsü kat sayı engellerin kaldırılmasıyla, siz kimsiniz de darbelere karşı oluyorsunuz' diyerek bizi eleştirdiler” diyen Metin Memiş, 28 Şubat sürecini hatırlatarak yapılan darbenin sadece siyasi bir darbe olmadığını 28 Şubat sürecinde ülkemize aynı zamanda ekonomik müdahale yapıldığını belirtti. O süreçte 22 bankanın içi boşaltıldığını ifade eden Memiş, “Ülke ekonomisini allak bullak etiler, milletin değerleriyle oynadılar. 28 Şubat süreci 10 yıl sürmedi, bu süreci bin yıl unutmayacağız, unutturmayacağız. Bu ülke için bedel ödeyenlere selam gönderen Memiş, “Bizim davamız memleket davası, ülkemizin bekası davası, milletimizin geleceği, çocuklarımıza onurlu gelecek bırakma davasıdır” dedi.

OMUZ OMUZA MÜCADELE EDECEĞİZ

Türkiye’nin millet olmanın ruhunu yedi düvele gösterdiğinin altını çizen Memiş, “Çanakkale Destanı’nı millet olarak yazdık, millet olmanın son örneğini 15 Temmuz gecesi gösterdik. O gece de Türkü, Laz’ıyla Kürt’üyle omuz omuza mücadele ettik. Bu ülkeyi işgal ettirmeyeceğimizin mesajını verdik. Sağlık Sen Teşkilatı olarak demokrasi nöbetlerinde ön saflarda yer aldık. Bugünde Zeytin Dalı Operasyonu’yla, Suriye sınırındaki terör örgütlerinin yapılanmasını yok etmek ve ülkeyi parçalamak isteyenlere karşı yaptığımızı herkes biliyor. Millet olarak ayaktayız, bugün hep birlikte omuz omuza mücadele ederek. Ülkemizi bölmek isteyenlere müsaade etmedik asla müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu. Suriye operasyonlarını iç siyaset malzemesi yapanları eleştiren Memiş, "Hala oradakilere terör örgütü diyemeyenler, terörle mücadeledeki süreci görmeyenler aynı zamanda bunu uluslararası arenada da Türkiye’yi karalama politikası haline getirmeye çalışıyorlar. Kim ne derse desin, kim ne yapsın, bu bir diriliş varoluş, mücadelesidir. Bu ülkenin geleceği için hep birlikte mücadele edeceğimizi bir kez daha ilan ediyorum” dedi.

SAĞLIKTA İSTİHDAM SAYISI ARTIYOR

Türkiye’de sağlık sisteminin değişim ve dönüşüm içinde olduğunu belirten Memiş, “Şehir hastaneleri açılıyor. Personelimiz için yürüme mesafeleri öncekinin 3 katına çıktı. Bundan sonra 30 yakın daha şehir hastanesi açılacak. İstihdam politikaları noktasında sıkıntılar var. İstihdam sayısının artırılmasını talep ettik. 36 bin sağlık çalışanı alınacağı duyuruldu. Önümüzdeki yıllar 20 binli alımların yapılmasını sağlarsak yakın zamanda istihdam sorunumuz çözülür" dedi. Üniversite hastanelerindeki sorunlara da değinen Metin Memiş, şunları söyledi: “Üniversite hastaneleriyle ilgili çok önemli bir çalışma hazır. Ekonomi Koordinasyon Kurulu öncülüğünde önemli kararlar alındı. Ama bunun çıkma süreci bekleniyor. Üniversite hastanelerinin sorunları yakın zamanda çözülecek. Üniversite Hastaneleri Birliği kurulacak bu uygulama sayesinde çalışan kardeşlerimizin sorunları da çözülecek.”

KULUÖZTÜRK: BU ZORLU SÜREÇTE BİZE DÜŞEN BİRBİRİMİZE SIMSIKI SARILMAKTIR

Antalya Şube Başkanı Sinan Kuluöztürk, “Kardeşliğimiz son zamanlarda bir kez daha hedef alınmıştır. Terör örgütleri ülkemizin huzurlu ortamını ortadan kaldırmak için harekete geçmişlerdir. Dün Malazgirt, İstanbul’un Fethinde, Çanakkale’de Sakarya’da Dumlupınar’da son olarak 15 Temmuz’da Türk milletini bir arada tutan milli birlik ve kardeşlik şurubu bir kez daha gördük. Bu zorlu süreçte bize düşen birbirimize sımsıkı sarılmaktır. Birlik ve beraberliğimizin kardeşliğimiz üzerinden oynanan bu oyunlara izin vermeyelim” diye konuştu. Kuluöztürk, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünü kutlayarak, tüm şehitlere Allah’tan rahmet diledi.

Toplantıya Ankara 1 No’lu Şube Başkanımız Şenol Şahin, Adana Şube Başkanımız Recep Kurum, Burdur Şube Başkanımız Faruk Ozan, Gaziantep Şube Başkanımız Mehmet Ali Arayıcı, Isparta Şube Başkanımız Erdal Demiralay, Samsun Şube Başkanımız İlhan Öksüz, Sivas Şube Başkanımız Efe Zileli, Kütahya Şube Başkanımız Yücel Akgün, Ordu Şube Başkanımız Bilal İnanlı, Denizli Şube Başkanımız Metin Yüksel Koçoğlu, İstanbul 2 No’lu Şube Başkanımız Cesur Öztürk, Yalova Şube Başkanımız İbrahim Oktay, Konya Şube Başkanımız Zeynel Abidin Uysal, Giresun Şube Başkanımız Kerim Süral, Osmaniye Şube Başkanımız Muhittin Çenet ve Sakarya Şube Başkanımız Abdullah Sönmez de katıldı.

PAYLAŞ :