Durmuş ve Aslan 14 Mart Tıp Bayramı Etkinliğine Katıldı
13 Mart 2018, Salı

İstanbul Şubelerimiz ve İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi. Düzenlenen geceye Genel Başkan Vekilimiz Semih Durmuş, Genel Başkan Yardımcımız Abdülaziz Aslan, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İstanbul 1 No’lu Şube Başkanımız Durali Baki, İstanbul 2 No’lu Şube Başkanımız Cesur Öztürk, İstanbul Üniversite Şube Başkanımız İsmail Çor, Tekirdağ Şube Başkanımız Hamza Öksüz, hastane yöneticileri ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.

Programda konuşan Genel Başkan Vekilimiz Semih Durmuş sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunlara değindi. Daha adil ve hakkaniyetli bir döner sermaye yönetmeliği olması gerektiğini söyleyen Semih Durmuş, sağlık çalışanlarına adaletli bir şekilde hak ettikleri ücretin dağıtılmadığını ifade etti. Performans sistemindeki sıkıntıları dile getiren Durmuş “Az çalışan çok, çok çalışan az ücret alabilmektedir” dedi. Hizmet ücretinde de eşitlik olmadığını belirten Durmuş, özellikli birimlerin belli olmadığını ve döner sermaye havuzunun ayrılması gerektiğini sözlerine ekledi.  

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ DAVALARINI BAKANLIK ÜSTLENMELİ

İstihdam yetersizliği nedeniyle sağlık çalışanlarının daha fazla çalışmak zorunda kaldığını söyleyen Durmuş, çalışma saatlerindeki uzunluk ve fazla nöbetler nedeniyle sağlık personellerinin aile ile iş hayatında sorunlar yaşadığını belirtti. Özellikle hekimlerin aile birliğini kurmakta zorlandığını ifade eden Durmuş, hem iş yükü hem de mecburi hizmetlerin hekimlerin ailelerini böldüğünü aktardı. Malpraktise bağlı tazminat davalarının sağlık çalışanlarının aleyhine açıldığını belirten Semih Durmuş, sağlık çalışanlarının kamu hizmeti verdiğini ve doğacak zararın bedelinin sağlık çalışanlarına tazminat olarak ödettirilmemesi gerektiğini dile getirdi. Hâkimlere açılan davaları Adalet Bakanlığının üstlendiğini kaydeden Durmuş, hekimlerin ve sağlık çalışanlarının davalarını Sağlık Bakanlığı’nın üstlenmesi gerektiğini aktardı.  

ŞAHİN: DOKTORLARA GIPTA EDİYORUM

Programda konuşma yapan Vali Vasip Şahin, doktorlara gıpta ettiğini belirtti. Doktorluğun çok güzel bir meslek olduğunu dile getiren Şahin, "Herkesin yaşam hakkı kutsaldır. Hele ki sağlıklı yaşam hakkı en önde gelen yaşam haklarından bir tanesidir. Bunu buradaki topluluk en iyi bilen topluluktur. Bunu her gün yaşıyor ve her gün sağlık hizmeti bekleyen insanlarla karşı karşıya. Şu kadarını arz etmek istiyorum. Öyle güzel bir mesleğe sahipsiniz ki siz hastayı iyileştirseniz de, iyileştirmeseniz de hasta şifa Allah'tandır deyip her şeye razıdır. Yeter ki sizden bir mütebessim bir yüz görsün. Hasta iyi olmasa da, ferah bulmasa da sizlere dua eder. Onun için şanslı bir meslek sahibisiniz. Siz doktorlar bizler gibi her an vebal yüklenen, hep veballe yaşayan bir mesleğe sahip değilsiniz. Bazen sizlere gıpta etmiyor değilim. Biz bir şekilde bu hizmetin de bir tarafındayız. Dua ediyoruz ki sizlere isabet edecek olan o nimetlerden, o sevaplardan bizlere de Cenab-ı Hak inşallah nasipdar eder. 14 Mart önemli ve anlamlı bir gün. Tıbbiye öğrencilerinin, İstanbul'un işgaline karşı yaptıkları protestonun günüdür aslında. O gün acı bir şeyi protesto eden o hareket bugün bizim için bayram olarak kutlanmaya değer bir gün olmuştur" dedi.

MEMİŞOĞLU: GEÇEN YIL SAĞLIK ÇALIŞANLARI İSTANBUL'DA 130 MİLYON İNSANA HİZMET VERDİ

2017 yılında 130 milyon hastaya baktıklarını belirten İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ise, "Geçen yıl 130 milyon insanımıza baktık. İstanbul'da 250 binin üzerinde doğum gerçekleştirmiş bir sağlık çalışanı kitlesi var. Bebek ölümlerinde Türkiye ortalamasının yaklaşık 2 puan aşağısında olan bir İstanbul var. Aşılamada, bulaşıcı hastalıkların önünde bir İstanbul var. Bu İstanbul 15 milyon nüfusa hizmet eden, hemen hemen en az sayıda sağlık çalışanı oranı olan illerle aynı seviyede olan bir il. Bu başarıyı sizler gibi özverili çalışanlarla sağlayan bir il. Ben sizin bir ferdiniz olmaktan da gurur duyuyorum" dedi.

BAKİ: SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN İSTANBUL ZOR BİR ŞEHİR

Programda konuşan İstanbul 1 No’lu Şube Başkanımız Durali Baki, İstanbul’un sağlık çalışanları için zor bir şehir olduğunu ifade etti. Fazla iş yükü nedeniyle sağlık çalışanlarının sorunlar yaşadığını belirten Durali Baki, sağlıkta yaşanan istihdam yetersizliğine değindi. Baki, programın hayırlara vesile olmasını dileyerek 14 Mart Tıp Bayramını kutladı.

ÖZTÜRK:SAĞLIK ÇALIŞANLARI GEREKEN İTİBARI GÖRMÜYOR

İstanbul 2 No’lu Şube Başkanımız Cesur Öztürk de konuşmasında sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutladı. Sağlık çalışanlarının ve hekimlerin İstanbul’da büyük bir özveriyle çalıştığını belirten Cesur Öztürk, kutsal bir meslek icra eden sağlık çalışanlarının gereken itibarı görmediğini dile getirdi. Öztürk, sendika olarak bunun mücadelesini verdiğimizi ve sağlıkta şiddetin yarayan bir kana olduğunu ifade etti.     

ÇOR: TÜM SAĞLIK ÇALIŞANLARINI KUCAKLAYAN BİR PROGRAM

İstanbul Üniversite Şube Başkanımız İsmail Çor, ise Sağlık-Sen İstanbul Şubeleri ve İl Sağlık Müdürlüğü birlikteliğiyle tüm sağlık çalışanlarını kucaklayan bir Tıp Bayramı programı gerçekleştirdiklerini söyledi. Sağlığın en kutsal mesleklerden biri olduğunu belirten İsmail Çor, sağlık çalışanlarının seçkin insanlar olduğunu belirtti. Sağlık çalışanlarının her zaman devletinin yanında olduğunu aktaran Çor, Sağlık-sen olarak terörü lanetlediğimizi belirtti. Sağlıkçılara her zaman görmesi gereken değeri göstermemiz gerektiğini söyleyen Çor, “14 Mart Tıp Bayramınızı kutlarım” dedi.

PAYLAŞ :