Memiş, Amasya, Çorum ve Tokat'ta Teşkilatımızla Buluştu
12 Mart 2018, Pazartesi

Genel Başkanımız Metin Memiş, Genel Başkan Yardımcılarımız Kemal Çırak ve Himmet Bayar’la birlikte Sivas Şubemizin İl Divan Toplantısı sonrası Amasya, Çorum ve Tokat Şubelerimizin yönetim ve temsilcileriyle bir araya geldi.

Ziyaretlerde konuşan Genel Başkanımız Memiş, geçtiğimiz yıl 14 Mart’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmesine yönelik verdiği talimatı hatırlatarak, 14 Mart 2018 Çarşamba günü Külliye’de düzenlenecek olan Tıp Bayramı programında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sonuç müjdesi beklediğimizi söyledi. “14 Mart deyince aklımıza yıpranma payı konusu geliyor” diyen Metin Memiş, “Geçen yıl 14 Mart Tıp Bayramı’nda Sayın Cumhurbaşkanımız, sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmesi talimatını yinelemiş ve 16 Nisan tarihi itibariyle bizzat takipçisi ben olacağım demişti. Bu konuda Cumhurbaşkanımız gerekli talimatlarını vermiş ve konu meclise taşınıyor” dedi.  Yıpranma payının meclise gelirken 550 bin sağlık personelini kapsaması gerektiğini ifade eden Memiş, yıpranma payının geriye dönük olması gerektiğini belirtti.

14 MART TIP BAYRAMI’NDA KÜLLİYE’DE PROGRAM VAR

Sendikamızın yıllardır talebi olan ve 4 yıl önce sözünü aldığı yıpranma payı konusunda, sağlık çalışanlarının yıprandığını devletimize, devletimizin zirvesine anlattığımızı hatırlatan Memiş, “2008 yılında 5510 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu çıkarken de, yataklı tedavi kurumları çok tehlikeli alanlar olarak zaten belirlendi. Onun için biz buradaki, genel idari sınıfı da dâhil tüm sağlık çalışanlarının alınmasını ve geriye dönük almaları noktasında talebimizi yineleyeceğiz” ifadelerini kullandı. 14 Mart Tıp Bayramı’nda Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde program olduğunu aktaran Memiş, “Sağlık Bakanlığı sendikamızı yetkili sendika olarak programa davet etti. İnşallah orada Sayın Cumhurbaşkanımız, bunun net bir şekilde artık sonuç müjdesini tüm sağlık çalışanlarımıza verecektir” şeklinde konuştu. 

Genel Başkanımız Metin Memiş’in şubelerimizle bir araya geldiği programlara, Amasya Şube Başkanımız Recep Eliaçık, Çorum Şube Başkanımız Ahmet Saatçi ve Tokat Şube Başkanımız Suat Mantar’ın yanı sıra Giresun Şube Başkanımız Kerim Süral ve Ordu Şube Başkanımız Bilal İnanlı da katıldı.

PAYLAŞ :