Memiş: Yıpranma Payı Sağlık Çalışanlarının Olacak
10 Mart 2018, Cumartesi

Genel Başkanımız Metin Memiş, Genel Başkan Yardımcılarımız Kemal Çırak ve Himmet Bayar ile birlikte Sivas Şubemizin İl Divan Toplantısına katıldı.

Burada konuşan Genel Başkanımız Metin Memiş, sağlık çalışanlarının yıpranma payı alması için yapılacak olan düzenlemenin birkaç güne Meclise geleceğini ifade ederek, "Tüm sağlık çalışanlarının yıpranma payı alması için sonuna kadar mücadele edeceğiz" dedi. 4 yıldır sağlık çalışanlarının yıpranma payı alması konusunda net bir adım atılmadığını söyleyen Metin Memiş, sadece nöbet tutan sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmesini asla kabul etmeyeceğimizi ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Yıpranma payını hazırlayın yakın zaman da Meclise getirin artık bu işi bitirin” diye talimat verdiğini hatırlatan Memiş, “Yıpranma payı sağlık çalışanlarının olacak” şeklinde konuştu.

YIPRANMA PAYI BUGÜN YARIN MECLİSE GELECEK

Yıpranma payının yakın zamanda meclise gelmesini beklediğimizi söyleyen Metin Memiş, “Bu konu bugün yarın Meclise gelecek” diye konuştu. “Röntgende çalışan arkadaşımız yıpranma payı alıyor” diyen Memiş, “Röntgende çalışan arkadaşımız radyasyona maruz kaldığı için alıyor. Devlet olarak 2008 yılında çıkarılan 5510 Sayılı Kanunla sağlık tesisleri çok tehlikeli alanlar diye tanımlamışsınız. Peki, ameliyathanede çalışan hizmetlimizi ne yapacağız? İnşallah bu konu Meclise geldiğinde sonuna kadar arkasında duracağız ve memur arkadaşlarımızın da yıpranma payı almalarını da İnşallah hep beraber sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

YIPRANMA PAYI MÜCADELEMİZİ SONUNA KADAR SÜRDÜRECEĞİZ

Yıpranma payı konusunda gereken çalışmaları sendika olarak yaptığımızı dile getiren Memiş,"Bu anlamda sendika olarak gerekli hazırlıklarımızı net bir şekilde yaptık. İçi dolu bir şekilde alternatiflerimizi çeşitli ortaya koyduk. Maliyet analizini çıkardık dosyayı kendilerine verdik ve inşallah Meclise geldiği anda da kapı kapı dolaşacağız, kulislerimizi yapacağız ve sağlık çalışanlarımızın en iyi şekilde yıpranma alması konusunda da mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Alternatiflerimizi ortaya koyacağız ve inşallah dediğim gibi maliyet analizlerimiz ile birlikte ikna konusunda gerekenleri yapacağımızı düşünüyorum. Bu mücadelede yıpranmanın ne demek olduğunu bilmeyenlere inat inşallah 550 bin sağlık çalışanına bize vermiş olduğu destekle yıpranma payını hep beraber çıkarmış olacağız” diye konuştu.

ZİLELİ: SAĞLIK-SEN OLARAK DEĞERLER SENDİKACILIĞI YAPIYORUZ

Toplantıda konuşan Sivas Şube Başkanımız Efe Zileli, Sağlık-Sen olarak Sivas’da sağlık çalışanlarıyla belirli zamanlarda bir araya gelerek sorunlarını ve taleplerini dinlediklerini söyledi. İstişare kültürünü her an yaşatma mücadelesi verdiklerini söyleyen Efe Zileli, sendikamızın değerler sendikacılığı yaptığını ifade etti. Zileli, “Başta Genel Başkanımız Metin Memiş olmak üzere Genel Başkan Yardımcılarımız Kemal Çırak’a, Himmet Bayar’a, şube başkanlarımıza ve programa katılarak bizi yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum” dedi. Toplantıya Amasya Şube Başkanımız Recep Eliaçık, Çorum Şube Başkanımız Ahmet Saatçi, Giresun Şube Başkanımız Kerim Süral, Kayseri Şube Başkanımız Mahmut Faruk Doğan ve Ordu Şube Başkanımız Bilal İnanlı da katıldı.

PAYLAŞ :