Durmuş ve Baykan Tekirdağ Şubemizin Genel Kuruluna Katıldı
12 Şubat 2018, Pazartesi

Genel Başkan Vekilimiz Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcımız İdris Baykan Tekirdağ Şubemizin 3. Olağan Genel Kuruluna katıldı. Tekirdağ Şube Başkanımız Hamza Öksüz, gerçekleşen Genel Kurulda güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçildi.

Burada konuşan Genel Başkan Vekilimiz Semih Durmuş, Zeytin Dalı harekatında şehit olan güvenlik güçlerimize Allah'tan rahmet, Gazilerimize ise acil şifalar diledi. “Mehmetçiğin zaferi şimdiden kutlu olsun” diyen Semih Durmuş, başta şehitlerimizin ailesi olmak üzere tüm milletimize de baş sağlığı diledi. Memur-Sen'in toplu sözleşme yasası için vermiş olduğu mücadelenin büyük öneme sahip olduğunu ifade eden Durmuş, “Eğer sendikalar olmasaydı bugün memurlar almış olduğu ücretlerin yüzde 30 daha düşüğünü alacaklardı. Onun için sendikal mücadele çok önemlidir, 2009'da Memur-Sen olarak yetkiyi aldığımızda ilk madde olarak toplu görüşme yasasıyla masaya oturmayacağımızı belirttik. Toplu Sözleşme Yasası'nın çıkarılması için mücadele verdik ve 2010 yılındaki referandumla birlikte toplu sözleşme hakkına kavuştuk” şeklinde konuştu.

İşçilerin 1947 yılında sendika kurma hakkına sahip olduğunu hatırlatan Durmuş, aynı hakka memurların ancak 2001 yılında kavuştuğunu belirtti. Bu nedenle işçilerin memurlara kıyasla ekonomik, sosyal ve demokratik haklar itibariyle, çok daha ileri ve kapsamlı haklara sahip olduğunu söyleyen Semih Durmuş “Her Türkiye cumhuriyeti vatandaşının, en temel haklarından olan siyaset yapma hakkını, işçiler en geniş manada kullanırken; memurlar bu haktan mahrum bırakılmış ve memurların sadece oy kullanmasına izin verilmiştir. Bir işçiye ticaret yapma, kendi adına iş yeri açma ve işçi çalıştırma hakki tanınmışken; memur ancak gayri resmi olarak ticaret yapabilmektedir” ifadelerini kullandı.

“Öncelikle ve özellikle, daha adil ve hakkaniyetli bir döner sermaye yönetmeliği olmalı” şeklinde konuşan Durmuş, “Istihdam artırılmalı ve 7/24 çalışan sağlıkçılara seyyanen zam uygulaması yapılmalı” dedi. “Malpraktise bağlı tazminat davaları sağlık çalışanlarının aleyhine açılmaktadır” diyen Semih Durmuş, “Sağlık hizmeti kamu adına verilmektedir. Dolayısı ile doğacak zararın bedeli sağlık çalışanlarına tazminat olarak ödettirilmemelidir. Menfaat gruplarına karşı hukuki mücadeleyi bakanlık kendi eli ile yürütmelidir. Aksi takdirde sağlık çalışanları bu durumdan büyük zarar görecekti” diye konuştu.

ÖKSÜZ: ALLAH CAMİAMIZIN BİRLİK VE BERABERLİĞİNİ DAİM ETSİN

Sağlık-Sen’in büyük bir aile olduğunu belirten Tekirdağ Şube Başkanımız Hamza Öksüz, Genel Kurulda kendisini yalnız bırakmayan Genel Başkan Vekilimiz Semih Durmuş, Genel Başkan Yardımcımız İdris Baykan ve kongreye katılan şube başkanlarımıza, siyasi kurumunun temsilcileriyle bürokratlara teşekkür etti. “Allah camiamızın birlik ve beraberliğini daim etsin” diyen Hamza Öksüz, “Sendikamız her zaman ilklerin sendikası olmuştur, böyle bir ailenin içerisinde olmaktan mutlu ve gururluyum. Biz Tekirdağ Şubesi olarak sağlık çalışanlarının sorunları her zaman gündeme getirmeye devam edeceğiz” dedi.   

Genel Başkan Yardımcımız İdris Baykan’ın Divan Başkanlığı yaptığı Genel Kurula Ak Parti Milletvekili Ayşe Doğan, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Kırıkkale Şube Başkanımız Recep Akdoğan, İstanbul 1 Nolu Şube Başkanımız Durali Baki, Ankara 2 Nolu Şube Başkanımız Erdal Bolatçı, Kırklareli Şube Başkanı Osman Uzun, Ankara Üniversiteler Şube Başkan Ercan Öztürk, Amasya Şube Başkanımız Recep Eliaçık, İstanbul Üniversite Şube Başkanımız İsmail Çor, Edirne Şube Başkanımız Erhan Turhan, Bursa Şube Başkanımız Gökhan Yünkül, Muğla Şube Başkanımız Yusuf Dural, Zonguldak Şube Başkanımız Mehmet Ali Kara, İzmir 1 Nolu Şube Başkanımız Özgür Yıldırım, Karabük Şube Başkanımız Selçuk Taşyapar, Bartın Şube Başkanımız Naci Durmuş, Ankara 6 Nolu Şube Başkanımız Umut Gümüşay, Memur-Sen İl Temsilcisi Ferruh Topuz ve siyasi parti temsilcileri katılım sağladı.

PAYLAŞ :