Memiş: Yıpranma Payı Bütün Sağlık Çalışanlarını Kapsamalı
09 Şubat 2018, Cuma

Genel Başkanımız Metin Memiş, Genel Başkan Yardımcılarımız Kemal Çırak, Himmet Bayar ve Mustafa Örnek ile birlikte Konya ve Karaman Şubelerimizin Alanya'daki İl Divan Toplantısına katıldı.

Burada konuşan Memiş, yıpranma payının tüm sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde çıkması gerektiğini söyledi. Yıpranma payını ilk gündeme getiren ve bunun mücadelesini verenin Sağlık-Sen olduğunu söyleyen Memiş, “Israrla talep ettik, sözünü aldık. Ancak bürokrasiye takıldık. Bu arada yıpranma payını, bizim istediğimiz ve sözü verilenden farklı şekillerde hayata geçirme çalışmaları oldu. Bunları şiddetle reddettik” şeklinde konuştu. Son günlerde yıpranma payının sağlık çalışanlarının bir kısmını kapsayacak şekilde çıkacağı yönünde haberler yayıldığını söyleyen Memiş, “Biz, Sayın Cumhurbaşkanımızdan, bütün sağlık çalışanlarının 5 yıllık hizmetine bir yıl yıpranma payı sözü aldık. Bunun dışındaki hiçbir çalışmayı kabul etmeyiz. Bu konudaki kararlılığımız ve mücadelemiz devam edecek” dedi.

SORUNLARDAN BESLENMEK YERİNE, ÇÖZÜM ÜRETİYORUZ

Sendikamızın kazanımları hakkında da bilgi veren Memiş, talepleri teşkilatımızla birlikte oluşturmamız sebebiyle yerinde tekliflerle masaya oturduğumuzu, kazanımları bu şekilde elde ettiğimizi belirtti. SASAM’ın, sağlık ve sosyal hizmet politikalarına katkı yapmak, bu alandaki sorunların tespiti ve çözüm önerilerinin sunulması amacıyla kurulduğunu ifade eden Memiş, “Sorun odaklı değil, çözüm odaklı sendikacılık yapıyoruz. Sizlerle bir araya geliyor, sizleri dinliyor, taleplerinizi genel merkezimize taşıyoruz. SASAM ekibimizin de katkısıyla sorunların çözümüne yönelik çalıştaylar düzenliyor ve çözüm önerilerimizi ortaya koyuyoruz. Bizim başarımızın sırrı, teşkilatımızla bir ve beraber olmamız, sorunlardan beslenmek yerine çözüm üretmemizdir” şeklinde konuştu.

Bütün şubelerimizin talep ve görüşlerini alarak toplu sözleşme sürecine hazırlandığımızı belirten Metin Memiş, toplu sözleşme masasında en çok kazanım elde eden sendika olduğumuzu kaydetti.

TTB’NİN TEK SESLİLİĞİ BİTECEK

Gündemdeki Türk Tabipler Birliği hakkında da konuşan Memiş, terörle mücadeleye savaş diyen ve bir an önce sona ermesi çağrısında bulunan bu örgüte ilk tepkiyi sendikamızın verdiğini hatırlattı. Sosyal medya ve basın açıklamalarımızın ardından suç duyurusunda bulunduğumuzu kaydeden Metin Memiş, bu örgütün ismindeki Türk kelimesinin çıkarılmasının da yine Sağlık-Sen’in teklifi olduğunu belirtti. Tabipler Birliği’nin STK kisvesine sığınıp hekimler adına konuşmasının yanlış olduğunu söyleyen Genel Başkanımız Memiş, “Tabipler Birliği’nin ismindeki Türk ifadesi kaldırılacak ve bu örgütün hekimlerimizden aldığı zorunlu aidat soygunu son bulacak. Bu örgüt Türkiye’nin terörle mücadele sürecinde hep terörün yanında yer almıştır. Ne zaman terörle mücadele başlasa, bunların aklına doktor oldukları ve yaşatma duygusu geliyor. Kızılay’daki, Merasim Sokak’taki patlamada vatandaşlarımız can verirken, güvenlik güçlerimiz şehit edilirken bu yaşatma duygusu hiç mi aklınıza gelmedi. Biz, bunların ne olduğunu, kimin ağzıyla konuştuklarını çok iyi biliyoruz” dedi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZ DESTAN YAZIYOR

Zeytin Dalı Harekatı’na da değinen Memiş, sınır güvenliğimiz ve vatandaşlarımızın can güvenliği için bu operasyonun büyük öneme sahip olduğunu söyledi. Memiş, Kilis’e giderek sınır bölgesinde görev yapan sağlık çalışanlarını ziyaret ettiğini de belirterek, bölgede büyük bir özveri ile çalışıldığını kaydetti. “Kilis’e giderek sağlık çalışanlarımızın ve Mehmetçiğimizin yanında bulunduk ve onların vatanları için verdiği mücadeleye şahit olduk” diyen Metin Memiş, “Ülke sevgisi, ona hizmetle ölçülür. Ülke için canını vermekten daha büyük sevgi mi olur? Ülkesi ve milleti için can veren şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ailelerine, silah arkadaşlarına ve milletimize sabır ve baş sağlığı diliyorum. Bu uğurda gazi olan Mehmetçiklerimize acil şifalar diliyor, minnet ve şükranlarımı iletiyorum. Bu hayati mücadeleye gözünü kırpmadan katılan sağlık çalışanlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

UYSAL: HER ZAMAN SAHADAYIZ

Toplantıda konuşan Konya Şube Başkanımız Zeynel Abidin Uysal ise her zaman istişare kültürünü yaşatmaya çalıştıklarını söyledi. Sendikacılığın genel merkezden şube yönetimlerine, temsilcilere ve üyelere kadar herkesi kapsayan bir çalışma olduğunu söyleyen Uysal, “Her zaman sahadayız. Sahanın sorunlarını yerinde görüyor, tespit ediyoruz. Yereldeki konuları kendimiz, genele ait konuları ise genel merkezimize ileterek çözüm için çalışıyoruz. Teşkilat toplantılarımızla da bir araya geliyor, karşılıklı görüş alış verişlerinde bulunuyoruz. Sendikacılığı, değerlerimize bağlı kalarak kendi zemininde yapıyoruz. Bu toplantımıza katılan genel başkanımız ve genel başkan yardımcılarımızla, bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

PAYLAŞ :