Vekil Ebe ve Hemşirelerden Sağlık-Sen’e Ziyaret
17 Ocak 2018, Çarşamba

Türkiye’nin dört bir yanından gelen vekil ebe ve hemşireler Genel Başkanımız Metin Memiş’i ziyaret etti. Sorunlarını ve kadro taleplerini ileten vekil ebe ve hemşireler, Türkiye genelinde meslektaşları tarafından yazılan dilekçeleri Sağlık Bakanlığı’na ulaştırılmak üzere Genel Başkanımız Memiş’e teslim etti.  

Vekil ebe ve hemşirelerin meslektaşları ile aynı şartlara sahip olması gerektiğini ifade eden Metin Memiş, maaş ve özlük hakları kapsamında adaletin sağlanması için vekil ebe ve hemşirelere kadro verilmesi gerektiğini söyledi. Sağlık-Sen olarak her platformda vekil ebe ve hemşirelerin kadro hakkını gündeme getirdiğimizi aktaran Memiş, “Hemşirenin ve ebenin vekili olmaz, aslı olur" dedi. “Arkadaşlarımız yıllardan beri bu hizmetleri sürdürüyorlar. Birçok haklarını elde ettik, kadroya geçmeleri içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diyen Memiş, “Kimsenin uğramadığı beldelerde, köylerde can siperane bir şekilde sağlık hizmeti veren arkadaşlarımızın sesi olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Tüm meslektaşlarını temsilen ziyarete geldiklerini belirten vekil ebe ve hemşireler kendilerinin asıl işi yaptıklarını belirterek tüm vekil ebe ve hemşirelerin kadroya geçirilmesi gerektiğini söylediler. Türkiye genelinde sağlık evlerinde, köylerde hizmet veren meslektaşlarının yazdığı dilekçeleri Memiş’e ileten vekil ebe ve hemşireler kadro talepleri için sendikamızdan ve Genel Başkanımız Metin Memiş’ten destek istediklerini ifade ettiler.   

PAYLAŞ :