Üçüncü Grup Teşkilat Eğitimimiz Tamamlandı
07 Ocak 2018, Pazar

Üçüncü Grup Teşkilat Eğitim Toplantımız düzenlenen, eğitimlerle tamamlandı. Programda Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Örnek; Sendikal Mevzuat ve Bakanlık Uygulamaları, Doç. Dr. Mehmet M. Özaydın; Değerler Sendikacılığı ve Saha Uygulamaları, Çalışma Hayatı Uzmanı Tarkan Zengin; Kamuda Etkili Sendikacılık ve Temsil, Eğitimci Mahmut Satılış da Farkındalık ve Değerlerimiz konusunda sunumlar gerçekleştirdi.

Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Örnek, gerçekleştirdiği sunumda, mevzuat ve toplu sözleşme kazanımları hakkında teşkilatımıza bilgi verdi. Tüm illerin taleplerini ve görüşlerini alarak toplu sözleşme sürecine girdiğimizi belirten Mustafa Örnek, toplu sözleşme masasında en çok kazanım elde eden sendika olduğumuzu dile getirdi. Yıpranma payının meclise gelmek üzere olduğunu belirten Örnek, Maliye Bakanlığı yetkililerinin yıpranma payının geçmişi kapsamaması için talepte bulunduğunu söyledi. Örnek, Sağlık-Sen olarak yıpranma payının tüm sağlıkçıları ve geçmiş yılları kapsaması için mücadele verdiğimizi ifade etti. SASAM Enstitümüz hakkında da bilgi veren Örnek, SASAM’ın sendikal çalışmalarda Sağlık-Sen’e büyük katkı sağladığını söyledi. Sunumunda, soruları da cevaplandıran Örnek, iletilen sorunların da takipçisi olacağımızı ifade etti.

Doç. Dr. Mehmet Merve Özaydın, sendikacılığı kendi medeniyet değerlerimizle pekiştirerek yapmamız gerektiğini ifade etti. Sendikacılığın bilgisiz ve ilgisiz şekilde yapılmaması gerektiğini belirten Mehmet Merve Özaydın, sendikal mücadelede her zaman kendimizi yenilememiz gerektiğini de söyledi. Memur-Sen ve Sağlık-Sen’in kadim medeniyet değerlerinin temsilcisi olduğunu söyleyen Özaydın, birlikte başarmanın en önemli yollarından birinin de ortak değerler etrafından kenetlenmek olduğunu ifade etti. Sosyal medyanın sendikal mücadele için büyük önem taşıdığını ifade eden Özaydın, teşkilatın bilgilendirilmesi ve kazanımların teşkilata aktarılması gibi önemli konuların sosyal medya üzerinden duyurulduğunu, teşkilatında bu konuda duyarlı olması gerektiğini dile getirdi.

Özaydın'ın sunumunun yanı sıra Ankara Büyükşehir Belediye tiyatro ekibi, skeçlerle programa katkı da bulundu.

Çalışma Hayatı Uzmanı Tarkan Zengin ise sunumunda başarılı bir sendikal faaliyet yürütülebilmesi için yapılması gerekenlere dikkat çekerek, sendikacılığın başlangıçtan günümüze kadar gelen faaliyetlerine, sendikacılığın aksettirilenden ziyade gerçek imajına, samimiyetin ve sadakatin sendikacılıktaki önemine değindi. Memur-Sen ve bağlı sendikalara karşı bir algı operasyonu yapılmaya çalışıldığını dile getiren Zengin, yalan bilgilerle oluşturulan algı operasyonlarına kapılmamak gerektiğini belirtti.

‘Farkındalık ve Değerlerimiz’ konulu konferansta konuşan Mahmut Satılış ise değerlerimizin unutulmaya yüz tuttuğunu belirterek toplum şuurundan uzaklaştığımızı belirtti. Toplum olmaktan çok kalabalık haline geldiğimizi belirten Satılış, birlik, beraberlik, uyum ve muhabbetin önemine vurgu yaptı. Özellikle sosyal medyanın hayatımıza girmesiyle birlikte olduğumuz gibi görünmekten uzaklaştığımızı belirten Satılış, bunun insani ilişkilerimize büyük zarar verdiğini söyledi. “Bir toplumda genel kabul gören, doğru ve gerekli olduğuna inanılan duygu, düşünce ve kavramları belirleyen ölçü değerdir” diyen Satılış, bireysel ve toplumsal yozlaşmanın ortadan kaldırılmasının ahlaki ilkelerle mümkün olduğunu belirtti.

Eğitimlerin ardından gerçekleştirdiğimiz elektronik sınavla birlikte dereceye giren katılımcılara ödüller verildi. Programımız Serdar Tuncer ve ekibinin şiir dinletisi ve Teşkilat Eğitim Programı’na katılanlara sertifikalarının verilmesi ile sona erdi.




PAYLAŞ :