Bayar ve Örnek Batman’da İl Divan Toplantısına Katıldı
14 Kasım 2017, Salı

Batman Şube Başkanlığımız tarafından düzenlenen İl Divan Toplantısı’na Genel Başkan Yardımcılarımız Himmet Bayar ve Mustafa Örnek katıldı.

İl Divan Toplantısı’nda konuşan Genel Başkan Yardımcımız Himmet Bayar, örgütüne ve toplumuna karşı sorumluluk bilinciyle hareken eden bir sendika olduğumuzu belirterek Sağlık-Sen olarak sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının her zaman yanında olduğumuzdan söyledi. Sağlık-Sen’in sağlık ve sosyal hizmet çalışanları adına her konuda mücadele etmekten çekinmediğini söyleyen Himmet Bayar, her zaman mazlumun yanında, zulmün ve zalimin karşısında duran bir sendika olacağımızı dile getirdi.

MEDENİYET DEĞERLERİMİZ GELECEK NESİLLERE AKTARILMALI

Sendikal alanda Mehmet Akif İnan ruhunun unutulmayacağını aktaran Bayar, “22 yıldır sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının hakkı için mücadele ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz” dedi. Sağlık-Sen olarak savunduğumuz ilkeleri hayata geçirmek için gece gündüz çalıştığımızı söyleyen Bayar, “Temsilcisi olduğumuz sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının hakkını elde etme, refah seviyelerini yükseltme, insan onuruna yakışır ortamlarda çalışma ve yaşama hakkı için mücadele veriyoruz” diye konuştu. Medeniyet değerlerinin gelecek nesillere aktarılması ve gelecekte de hayat bulmasını sağlamanın yolunun değerlerden uzaklaşmamak olduğunu belirten Bayar, doğruyu herkesin söyleyeceğini ancak herkesin hayata geçiremeyeceğini vurguladı.

YIPRANMA PAYI KONUSUNDA ÖNEMLİ ADIMLAR ATILDI

Toplantıda konuşan Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Örnek ise toplu sözleşme masalarında, KİK toplantılarında yapılan görüşmelerle sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sesi olduğumuzu ve talepleri kazanıma dönüştürdüğümüzü belirtti. Mustafa Örnek, sağlıkta yıpranma payı, çalışanların özlük hakları, ücret yapılandırmaları ile ilgili konuları devamlı gündemde tuttuğumuzu ifade etti. Örnek, 4/B, 4/C’li personellerin ve kamu personeli olmayan aile sağlığı çalışanlarının da taşeron işçilerle kadroya alınması konusunda da görüşmelerin devam ettiğini dile getirdi. Yıpranma payı konusunda da önemli adımların atıldığını ifade eden Örnek, tüm sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde bir düzenleme gerçekleşmesini beklediğimizi söyledi.

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sahada karşılaştıkları sorunlardan bahseden Şube Başkanımız Zahir Seven ise, sendikamızın sorunların çözümüyle ilgili gereken adımları atmaktan çekinmediğini dile getirdi. Zahir Seven toplantıya katılımlarından dolayı Genel Başkan Yardımcılarımız Himmet Bayar ve Mustafa Örnek’e teşekkür etti. Genel Başkan Yardımcılarımız Himmet Bayar ve Mustafa Örnek’in yanı sıra toplantıya Siirt Şube Başkanımız Vesim Eviz de katıldı. Toplantıda İletişim Uzmanı Ömer Akay ise teşkilata iletişim alanında eğitim verdi.

PAYLAŞ :